Master of Science in kunstmatige intelligentie (AI)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kunstmatige intelligentie (AI) is een van de meest populaire gebieden in informatica en engineering. AI houdt zich bezig met intelligent gedrag, leren en aanpassing in machines, robots en computerprogramma's zonder lichaam. AI is overal: zoekmachines gebruiken het om antwoorden op vragen te verbeteren, spraak te herkennen, talen te vertalen, e-mailprogramma's gebruiken het om spam te filteren, banken gebruiken het om wisselkoersen en aandelenmarkten te voorspellen, artsen gebruiken het om tumoren te herkennen, robots gebruiken het om zichzelf en obstakels te lokaliseren, autonome auto's gebruiken het om te rijden, videogames gebruiken het om de ervaring van de speler te verbeteren, adaptieve telescopen gebruiken het om de beeldkwaliteit te verbeteren, smartphones gebruiken het om objecten / gezichten / gebaren / stemmen / muziek te herkennen, enz.

Mensen bespreken de mogelijkheid van superintelligentie- en AI-risico's. Grote spelers zoals Google, Amazon, Baidu, Microsoft, enz. Investeren miljarden in AI en de AI-gerelateerde arbeidsmarkt groeit enorm snel.

In deze opwindende context wordt de eerste AI-master in Zwitserland aangeboden in Lugano, profiterend van de competenties van de faculteit Informatica en het Zwitserse AI Lab, IDSIA, Dalle Molle Institute for Artificial Intelligence, een gemeenschappelijk instituut met SUPSI en een van 's werelds toonaangevende onderzoeksinstituten op dit gebied. In 2016 ontving IDSIA bijvoorbeeld de Swiss Special ICT award voor zijn bio-geïnspireerde onderzoeksactiviteiten en een van de tien NVIDIA "Pioneers in AI research" prijzen.

Toegekende graad

Na de succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een Master of Science in Informatica, Major in kunstmatige intelligentie.

Structuur en inhoud

Kunstmatige intelligentie is misschien niet alleen het meest opwindende vakgebied in de informatica, maar ook van de wetenschap in het algemeen. De beste wetenschappers in de toekomst kunnen zelfs KI's zelf zijn. Hardware zal binnenkort meer ruwe rekenkracht (CP) hebben dan menselijke hersenen, omdat het CP-percentage nog steeds groeit met een factor 100-1000 per decennium. En er is geen reden om te geloven dat algemene probleemoplossende software die vergelijkbaar is met die van mensen zal ontbreken: er bestaan al wiskundig optimale (hoewel nog niet praktische) universele probleemoplossers ontwikkeld bij IDSIA. En bestaande zeer praktische (maar niet zo universele) AI leert al van ervaring, die de mens op steeds meer terreinen overtreft. Biologisch plausibele diepe / terugkerende kunstmatige neurale netwerken leren bijvoorbeeld patroonherkenningstaken op te lossen die pas 10 jaar geleden onhaalbaar leken. Voorbeelden: afbeeldingen, handschrift, verkeersborden, sinds 2011 zelfs met bovenmenselijke prestaties - geen einde in zicht. Zelfs creativiteit is zodanig geformaliseerd dat het nu op machines kan worden geïmplementeerd. De huidige ontwikkelingen in AI kunnen binnenkort leiden tot het einde van de geschiedenis zoals we die (meer) kennen, en als een IS-masterstudent kun je deel uitmaken van deze revolutie.

Kunstmatige intelligentiesystemen hebben kennis, overtuigingen, voorkeuren en doelen, en ze hebben zowel informatieve als motiverende attitudes. Ze observeren, leren, communiceren, plannen, anticiperen en plegen. Ze kunnen redeneren over andere systemen en hun eigen interne status, om hun prestaties te simuleren en te optimaliseren. AI-systemen reageren op dynamische situaties waarbij hun vaardigheden worden aangepast via leermechanismen met een hoge mate van autonomie.

Carriere vooruitzichten

Studenten die afstuderen aan dit programma zullen de smaak ontwikkelen voor het werken aan complexe problemen. In hun toekomstige carrière zullen ze hun kennis kunnen toepassen op vele interdisciplinaire gebieden, waaronder robotica, bedrijfsvoorspelling, intelligent zoeken, videogames, muziek en entertainment, chatbots, medische diagnostiek, zelfrijdende auto's, om er maar een paar te noemen.

Toelating

De formele toelatingseis is een bachelordiploma van een erkende universiteit op het gebied van informatica of aanverwante disciplines.

Kandidaten met een bachelordiploma van een erkende Hogeschool kunnen worden toegelaten met 30-60 extra ECTS te verdienen tijdens of vóór het begin van het programma, met bachelorcursussen volgens een studieprogramma bepaald door de wetenschappelijk directeur. Opnames worden geval per geval behandeld.

Taal

Toelating tot Engelstalige masterprogramma's op USI -niveau vereist een goede beheersing van het Engelse idioom. Niet-Engelse moedertaalsprekers die een aanvraag indienen voor dergelijke programma's, of waarvan de vorige graad in een andere taal is behaald, moeten een internationaal erkend taalcertificaat overleggen dat gelijk is aan het B2-niveau, zoals gedefinieerd door het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor het leren van talen (ERK) of equivalent (bijv. TOEFL, IELTS, etc.).

Het B2-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 5.5
TOEFL Computergebaseerd: 183
Internetgebaseerd: 65
Op papier gebaseerd: 513
Cambridge English FCE (First Certificate English)
TOEIC Luisteren en lezen: 785
Spreken: 150
Schrijven: 160

Studenten die zijn toegelaten onder de bovengenoemde voorwaarde (met uitzondering van de Master in Cognitieve Psychologie in Gezondheidscommunicatie) moeten binnen de maximale tijd die nodig is om het masterdiploma te behalen een C1-competentie in het Engels behalen.

Het niveau kan worden gecertificeerd door het volgen van een taalcursus aangeboden bij USI tijdens het najaar en het voorjaar semester, en door het afleggen van het eindexamen, of door het verstrekken van een internationaal erkend taalcertificaat *.

* Het C1-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 7.0
TOEFL Internetgebaseerd: 100
Cambridge English CAE (Advanced Certificate), klasse C of hoger
BEC (Business English), klasse C of hoger
TOEIC Luisteren en lezen: 945
Spreken: 180
Schrijven: 180

Italiaans

Omdat Lugano zich in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland bevindt, zijn studenten misschien geïnteresseerd in het leren van de basis in het Italiaans.

De Università della Svizzera Italiana biedt een gratis cursus Italiaans aan.

Applicatie procedure

Voor het indienen van uw aanvraag verwijzen wij u naar de aanwijzingen voor het invullen van het online formulier dat hier beschikbaar is: http://application.lu. USI .ch.

Papieren applicatie

Houd er rekening mee dat we online applicaties verkiezen.

Aanvragen kunnen ook worden ingediend met het aanvraagformulier en de vereiste papieren documenten (e-mail- of faxberichten worden afgewezen) op het volgende adres:

Università della Svizzera Italiana
Faculteit Informatica
Toelatingsbureau
Via G. Buffi 13
CH-6900 Lugano
Zwitserland

Vereiste documentatie

De volgende stukken documentatie moeten op papier worden verzonden:

 • Het ingevulde aanvraagformulier (u kunt het downloaden in pdf-formaat);
 • Fotokopie van diploma's uit het verleden (bachelor, licentiaat, vierjarige opleiding, looptijd);
 • Officieel transcript van resultaten van universitaire examens;
 • Gecertificeerde vertaling van diploma's geschreven in een andere taal dan Italiaans, Duits, Frans, Engels of Spaans;
 • Curriculum vitae (CV)
 • Persoonlijke motivatiebrief opgesteld door de kandidaat;
 • Officiële certificering van bekwaamheid in het Engels;
 • Fotokopie van een identiteitskaart of andere documenten;
 • Fotokopie van verblijfsvergunning voor vreemdelingen die al in Zwitserland zijn gevestigd.

Fotokopie van diploma's uit het verleden

Wanneer een kandidaat niet aan alle vereisten voor de bacheloropleiding, licentiaat of anderszins heeft voldaan, kan een kopie van het diploma in een later stadium worden verzonden, maar in elk geval uiterlijk aan het begin van de inschrijvingsperiode. Zo ja, vermeld dan de verwachte toekenningsdatum en voeg een officieel document toe dat is uitgegeven door de aanbestedende instelling en die deze voorwaarden bevestigt.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een brief opstellen (niet meer dan één pagina) waarin zij zichzelf introduceren en hun specifieke interesse en redenen toelichten om toegang tot een bepaalde masteropleiding te vragen.

Zonder registratie

Het Verdrag van Lissabon regelt de erkenning van universitaire graden tussen ondertekenende landen en vereenvoudigt het beheer van toelatingsprocedures aanzienlijk. Om deze reden worden kandidaten wier eerdere studies zijn afgerond in landen buiten dit Verdrag (zie onderstaande lijst) uitgenodigd om een aanvraagtarief van SFr te betalen. 100 goed voor de hogere administratieve kosten van het verwerken van complexere bestanden. Als de kandidaat wordt toegelaten, wordt het collegegeld in mindering gebracht op het bedrag van het collegegeld voor het eerste semester. De administratiekosten worden niet terugbetaald in andere gevallen: als er geen toegang wordt verleend of als de kandidaat besluit zich terug te trekken of zich niet aanmeldt.

Deadline voor aanmelding

 • Aanvragen worden aanvaard vanaf half november .
 • De deadline voor aanmelding is 31 augustus .
 • De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 31 mei .
 • Late aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.

vergoedingen

Het collegegeld voor de masteropleidingen bedraagt CHF 4.000 per semester. Aanvragers wier officiële verblijfplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen op de middelbare school (Maturità), betalen een verlaagd semestergeld van CHF 2.000.

Collegegeld is betaalbaar aan het begin van elke termijn, uiterlijk op de factuur; betaling van een vergoeding is een essentiële voorwaarde voor het inschrijven of verlengen van je inschrijving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Lees meer

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Lees Minder
Lugano , Mendrisio + 1 Meer Minder