Master of Science in informatiekwaliteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatiekwaliteit (IQ) is een opkomende discipline die zich bezighoudt met:

 • Maximaliseren van de waarde van de informatie-activa van een organisatie, terwijl ook het minimaliseren van risico's, en
 • Ervoor zorgen dat de door de organisatie geproduceerde informatieproducten waarde creëren voor de klanten die ze gebruiken.

Het afstudeerprogramma Information Quality (IQ) aan de Universiteit van Arkansas in Little Rock (UA Little Rock) is ontworpen om studenten voor te bereiden op het volgen van verschillende IQ-carrières, zoals Chief Data Officer, Information Quality Manager, Director of Data Governance, Data Steward , Information Quality Analyst en Data Scientist, of om doctoraatsstudies op doctoraal niveau na te streven ter voorbereiding op onderzoek naar informatiekwaliteit en instructierollen.

Opgericht in 2006 door het UA Little Rock Donaghey College of Engineering and Information Technology (EIT) in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology Chief Data Officer and Information Quality (MIT CDOIQ) Program, is het UA Little Rock Information Quality Graduate Program gewijd aan een state-of-the-art curriculum voor onderwijs in informatiekwaliteit, het bijdragen van nieuwe ideeën aan de hoeveelheid kennis van informatiekwaliteit, en het aangaan van partnerschappen met de industrie, de overheid en professionele samenlevingen.

Het afstudeerprogramma UA Little Rock Information Quality wordt aangeboden via het Departement Informatica. Het programma is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar gekwalificeerde professionals met afgestudeerde graden die:

 • Zijn in staat om bedrijfsgegevens en informatie-activa strategisch te beheren om bedrijfsdoelstellingen te bereiken, bedrijfswaarde te creëren en concurrentievoordeel te behalen.
 • Zijn goed thuis in de concepten, principes, tools en modellen die essentieel zijn voor het definiëren, meten, analyseren en verbeteren van de kwaliteit van informatie.
 • Kan strategieën, beleid en programma's voor informatiekwaliteit ontwikkelen om de operationele, tactische en strategische behoeften van een organisatie te ondersteunen.
 • Begrijp de onderlinge relaties tussen informatiekwaliteit en andere belangrijke informatieproblemen zoals gegevensprivacy en -bescherming, enterprise-architectuur, data mining, data science en data-integratieprocessen zoals entiteitsresolutie, stamgegevensbeheer en klantrelatiebeheer.
 • Zijn gegrond in de informatica-theorie en de praktische toepassing ervan op databasesystemen, systeemanalyse en informatievisualisatie.
 • Kan een leeromgeving creëren die kritisch denken, communicatieve vaardigheden en projectmanagement bevordert.

Studenten kunnen kiezen uit drie verschillende opties voor afgestudeerden:

 1. Graduate Certificate in Information Quality (12 credit-uren)
 2. Master of Science in Informatiekwaliteit (33 credit-uren)
 3. Ph.D. in Integrated Computing met de nadruk op informatiekwaliteit (75 credit-uren)

technology, developer, touch

geralt / Pixabay

Programmavoordelen

 • Instructie door hooggekwalificeerde faculteit op doctoraal niveau met uitgebreide ervaring in het veld.
 • Handige avondlessen op de UALR-campus.
 • Alle cursussen die nodig zijn om het programma te voltooien, worden online aangeboden via live webcast.
 • Cursusaanbod in zowel de herfst als de lente semesters.
 • Programma-ingang in de herfst of de lente semesters.
 • Netwerkmogelijkheden met andere carrièreprofessionals in het programma.

Master of Science in informatiekwaliteit

De Master of Science in Information Quality (MSIQ) is een programma van 33 studiepunten dat is ontworpen voor een professional die geïnteresseerd is in een carrière op het gebied van informatiekwaliteit. De MSIQ is een carrière-georiënteerd programma dat zich richt op IQ-praktijk en -vaardigheden en op IQ-theorie. Studenten kunnen het programma voltooien met de project- of scriptie-optie. MSIQ-studenten kunnen in hun eigen tempo doorgaan en hun graden in slechts 18 maanden behalen. Het MSIQ-programma biedt ook toegang tot de IQ Track van de Integrated Computing Ph.D. programma voor studenten die geïnteresseerd zijn in het voortzetten van hun IQ-studies op doctoraal niveau.

Graduatievereisten
 • Cumulatieve GPA van ten minste 3,0 in de 27 uur van gesorteerde cursuswerkzaamheden.
 • Succesvolle afronding van 6 uur van een scriptie- of afstudeerproject.

Aanmeldingsprocedure

 • Voltooi de online aanvraag om het aanvraagproces te starten.
 • De online applicatie duurt ongeveer 20 minuten om te voltooien. Om het proces zo eenvoudig en snel mogelijk te maken, moet u ervoor zorgen dat al uw eerdere universitaire informatie, inclusief data van aanwezigheid en afstuderen, gemakkelijk toegankelijk zijn, evenals uw T-nummer en uw sofinummer als u die hebt.
 • Wanneer u met de online applicatie begint, krijgt u een gebruikersnaam en wachtwoord; deze inloggegevens worden u onmiddellijk per e-mail toegestuurd. Als u stopt met het invullen van de applicatie en later terugkomt, gebruikt u deze informatie om u aan te melden bij uw applicatie. Let op: deze inloginformatie is alleen van toepassing op de online applicatie; hiermee kunt u uw applicatiestatus niet controleren, documenten indienen of uw live applicatie op een andere manier bewerken. Stuur een e-mail naar gradschool@ualr.edu om een van deze taken uit te voeren.
 • Onmiddellijk nadat u uw online aanvraag hebt ingediend, ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de indiening.

Wanneer u stap 5 bereikt in het proces van het selecteren van uw programma, worden alle afgestudeerde programma's voor informatiekwaliteit vermeld onder het College of Engineering and Information Technology.

 • Masterselecties zijn:
  • Informatiekwaliteit - MS
  • Informatiekwaliteit Online - MS

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Arkansas at Little Rock is a metropolitan research university that provides an accessible, quality education through flexible learning and unparalleled internship opportunities. At U ... Lees meer

The University of Arkansas at Little Rock is a metropolitan research university that provides an accessible, quality education through flexible learning and unparalleled internship opportunities. At UA Little Rock, we prepare our more than 11,000 students to be innovators and responsible leaders in their fields. Lees Minder