Master of Science in het bankwezen en financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Master of Science in Banking and Finance is het vlaggenschipprogramma van de Luxembourg School of Finance. Het biedt een uitgebreid curriculum dat zowel klassieke als meer recente gebieden van de financiële discipline omvat, evenals de belangrijkste functies van het bankwezen.

Het cross-functionele curriculum biedt een dynamisch raamwerk van analytische vaardigheden en intellectuele hulpmiddelen, en biedt een geïntegreerde aanpak voor het oplossen van complexe bank- en financiële problemen. Naast een breed scala aan kerncursussen, kunnen studenten een van de drie streams selecteren die de reguliere gebieden vertegenwoordigen waarin ze een diepere kennis kunnen verkrijgen.

Studenten studeren met de permanente faculteit van de school. De diverse faculteit, die nauwe banden onderhoudt met de Luxemburgse bank- en financiële gemeenschap, houdt zich op veel fronten bezig met toonaangevend onderzoek en geavanceerde bank- en financiële kennis en praktijken, waaronder marktwaardering van financiële instrumenten, risicobeheer en gedragsfinanciering. Daarnaast geven enkele uitgenodigde professoren van gerenommeerde financiële faculteiten van andere universiteiten geselecteerde cursussen.

Het programma is bij uitstek geschikt voor studenten die carrière willen maken in bedrijfsfinanciering, vermogensbeheer, bankwezen en aanverwante gebieden. Hoewel de meerderheid van de binnenkomende studenten een eerdere academische achtergrond heeft in economie of bedrijfskunde, komen veel van gebieden zoals toegepaste wetenschappen of wetgeving.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

Programma-indelingen

Het programma wordt aangeboden in zowel fulltime als part-time formats met een start in het najaar. Online inschrijven.

  • Het full-time format begint in september en eindigt in juni van elk jaar, gevolgd door een verplichte stage. Klassen zijn over het algemeen in blokschema gedurende de hele dag en worden gehouden op een of meer weekdagen (van maandag tot vrijdag) tijdens elke week van het academische semester. Merk op dat de dagen per week variëren in termen van de dag (en) van de week en het aantal dagen.
  • Het deeltijdformaat omvat het volgen van lessen met de studenten van het full-time formaat, maar voor slechts de helft van de cursussen per jaar. Klassen zijn over het algemeen in een dagblok en worden gehouden op een of meer werkdagen (maandag tot vrijdag) van elke week van het academische semester. Merk op dat de dagen per week variëren in termen van de dag (en) van de week en het aantal dagen. Deeltijdstudenten voltooien over het algemeen geen stage maar verdienen dezelfde credits via aanvullende cursussen of een masterproef.

    Deeltijdstudenten met een baan worden aangemoedigd om met hun bedrijven te overleggen over hun verplichting om tijdens onregelmatige dagen van de week les te nemen tijdens elk academisch semester. Deze worden gepubliceerd in een semester aan het begin van elk semester.

Mate

De MSc in Banking and Finance is een postuniversitair diploma aangeboden door de Luxemburgse School of Finance van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Financiën.

Masterprogramma's geaccrediteerd door FIBAA, een internationaal erkend bureau voor kwaliteitsborging en kwaliteitsontwikkeling in het hoger onderwijs, in november 2015 voor een periode van vijf jaar.

97922_Library.jpg

leerplan

De Master of Science in het bancaire en financiële curriculum bestaat uit 60 ECTS en 500 college-uren, naast veldwerk of een mogelijke masterscriptie. Het is gestructureerd in vijf componenten: kerncursussen, streamcursussen, een academische week-in-residence, een stage (FT) masterscriptie (PT) en keuzepakketten voor de praktijk.

Core Course Modules

Kerncursussen zijn verplicht en omvatten zowel fundamenteel als gevorderd gebied van financiën en bankieren.
Ze zijn georganiseerd in vier modules: Foundation; Financiën; Geavanceerde financiën; Boekhouding, bestuur en ethiek.

Stream cursusmodules

Het programma bevat drie stroommodules - bankieren, beleggingsbeheer en risicobeheer - met cursussen die een gelegenheid bieden voor meer gespecialiseerde studie. Studenten moeten één stroommodule selecteren; cursussen van de gekozen Stream-module zijn verplicht.

Academische week-in-residence

Als onderdeel van hun curriculum kunnen studenten deelnemen aan een Academische week-in-residence aan de New York University (NYU) Stern School of Business, gesponsord door de Luxembourg School of Finance. De week omvat lezingen van gerenommeerde faculteit over specifieke geavanceerde onderwerpen in de financiële wereld. Als alternatief kunnen ze een academisch onderzoekspaper schrijven over een onderwerp in hun toegewezen financiën.

97923_MaisonDesEtudiants_SophieMargue.jpg

Stage of masterproef

Als integraal onderdeel van de cursus moeten voltijdstudenten een stage uitvoeren voor een periode van niet minder dan 12 weken. Studenten zijn vrij om een stage te zoeken die past bij hun interesses en doelstellingen, mits de aard van de stage gerelateerd is aan bankieren of financiën.

De LSF bieden hulp bij het vinden van een stage bij een bank of niet-bancaire financiële dienstverlener van het Luxemburgse financiële centrum. Doorgaans zijn er een breed scala aan stages beschikbaar die verschillende bedrijfsactiviteiten in het financiële centrum vertegenwoordigen.

Deeltijdstudenten moeten een masterproef presenteren over een onderwerp dat te maken heeft met bankieren of financiën. Het onderwerp en het proefschrift moeten worden goedgekeurd door het lid van de adviserende faculteit.

Electieve praktische cursussen

Studenten worden sterk aangemoedigd om Elective Practical Courses bij te wonen, die worden aangeboden om specifieke praktische technische vaardigheden te bieden die worden gewaardeerd door werkgevers. Momenteel bestaan ​​de aangeboden cursussen uit:

  • Financiële applicaties met Excel (Basic en Advanced)
  • Excel VBA-programmering
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Lees meer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Lees Minder