Master of Science in hernieuwbare elektriciteitssystemen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma biedt een grondige kennis van elektriciteit uit hernieuwbare energietechnologie met een speciale focus op elektrische energiesystemen.

Elektriciteit uit hernieuwbare bronnen is een van de grootste uitdagingen van dit moment. In veel landen is de behoefte aan lokale elektriciteitsopwekking groot, terwijl de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk moet worden verminderd. Zon, wind, waterkracht of bio-energie kunnen oplossingen zijn voor zowel elektriciteit als energievoorziening, die kan worden geselecteerd op basis van lokale omstandigheden.

In veel landen heeft het elektriciteitsnet grote behoefte aan modernisering. Op dit moment is het een grote uitdaging om verschillende bronnen, zoals elektriciteit uit zonnecellen en windturbines, te kunnen verwerken, zowel op het gebied van kabelcapaciteit als opslagcapaciteit. Het smart grid is de oplossing waarbij vraag en generatie kunnen worden gekoppeld aan slimme communicatie.

Het programma is gebaseerd op elektrotechniek met essentiële elementen van hernieuwbare energie, communicatie en automatische besturing. Dit betekent dat u een brede kennis en een goed overzicht krijgt van het hele veld met betrekking tot elektrische energiesystemen en hernieuwbare energie.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelor in ingenieurswetenschappen / wetenschap / technologie Elektrotechniek ten minste 15 studiepunten of energietechnologie ten minste 15 studiepunten inclusief 7,5 studiepunten in elektrotechniek of 7,5 sp. Elektrische energietechniek of gelijkwaardige wiskunde ten minste 15 studiepunten inclusief calculus 1, 7, 5 credits (1MA402, 1MA132) en Vector Geometry, 7,5 credits (1MA403, 1MA133) of equivalent.
  • Engels B / Engels 6 of gelijkwaardig.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het programma bereidt zich voor op professionele activiteiten als planner, adviserend ingenieur of vergunningassistent in de particuliere sector of het openbaar bestuur. Een onderzoekscarrière kan worden nagestreefd. Het programma biedt ook al gekwalificeerde ingenieurs met een bachelordiploma de mogelijkheid om hun vaardigheden te verbeteren.

Mate

Master of Science (120 credits)

Het hoofdvak van studie: elektrotechniek, met specialisatie hernieuwbare elektrische energiesystemen

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder