Master of Science in elektronica en nanotechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma in elektronica en nanotechnologie biedt studenten de mogelijkheid om in te gaan op de details van toekomstgerichte en wereldwijd belangrijke technologieën. We worden overal omringd door draadloze technologieën door de opkomst van mobiele apparaten, ruimtetechnologie schiet omhoog in de vorm van kleine satellieten en nanotechnologie zorgt voor grote doorbraken in velden zoals het oogsten van zonne-energie. Dit programma richt zich sterk op het onderzoeken en bouwen van hardware voor deze technologieën, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een vloeiende overgang naar een carrière in de industrie of een academisch postdoctoraal pad.

Doelstellingen van studies

De technologieën die in dit programma worden behandeld, zijn tegenwoordig al gangbaar en zullen dat in de toekomst nog meer zijn. Het programma voorziet engineeringstudenten van alle nodige kennis en hulpmiddelen om nieuwe werelden te verkennen en praktische problemen op te lossen om de samenleving ten goede te vormen. Afgestudeerden in elektronica en nanotechnologie hebben:

  • Fundamentele kennis in hun vakgebied. Afgestudeerden begrijpen de substantiële dynamiek en belangrijke wetenschappelijke theorieën van hun gekozen specificatiegebied.
  • Een toolbox voor het bouwen van technologie. Afgestudeerden kunnen technologische hardware ontwerpen en bouwen die relevant is voor hun gekozen specificatiegebied.
  • De mindset van een onderzoeker. Afgestudeerden hebben een sterke theoretische achtergrond en een onderzoeksgerichte, wetenschappelijke en academische benadering om problemen op te lossen.
  • Revolutionair potentieel. Afgestudeerden zijn experts in technologieën die snel veranderen en in veel opzichten de wereld waarin we leven opnieuw definiëren.

Na hun afstuderen van het programma Elektronica en Nanotechnologie hebben afgestudeerden aanzienlijke kennis en vaardigheden opgedaan om te werken als een expert in hun gekozen specificatiegebied.

Inhoud van studies

Studenten kunnen hun technische studies benaderen vanuit zowel industriële als wetenschappelijke perspectieven. Ze kunnen hun studies richten op een theoretisch gerichte manier of meer praktische toepassingen. Het programma is dus een combinatie van theoretische en praktische cursussen die bestaan uit hoorcolleges, onafhankelijke oefeningen, computersimulaties, laboratoriumwerk en groepsopdrachten.

De studies zijn nauw verbonden met lopend onderzoek op het relevante gebied, aangezien alle majors zijn gekoppeld aan lopend onderzoek binnen verschillende onderzoeksgroepen in de afdelingen. Er zijn vier majors, dat wil zeggen specificatiegebieden, aangeboden door het programma:

Ontwerp van een micro- en een nano-elektronische schakeling

In het ontwerp van micro- en nano-elektronische circuits leren studenten moderne draadloze apparaten te ontwerpen en de technologie achter de nieuwste ontwikkelingen in draadloze verbindingen te begrijpen, bijvoorbeeld 5G. Ze zullen ook in staat zijn om digitale en analoge radiofrequentiecircuits te integreren in de kleinste draadloze sensoren zoals het "Internet of Things", of implanteerbare medische apparaten.

Magnetrontechniek

In microgolftechniek leren studenten microgolfcomponenten te ontwerpen voor moderne draadloze apparaten en de technologie achter de nieuwste ontwikkelingen in draadloze verbindingen te begrijpen. Studenten leren met name antennes te ontwerpen voor moderne draadloze apparaten en netwerken en voorspellen hoe de golven zich voortplanten in verschillende omgevingen.

Fotonica en nanotechnologie

In fotonica en nanotechnologie bestuderen studenten de principes van de fysica die de eigenschappen en interactie van licht en materie beheersen. De nadruk ligt echter altijd op het toepassen van deze theorieën op het vervaardigen van praktische hardwareapparaten. De productietechnologieën zijn ontstaan in halfgeleiderverwerking voor micro-elektronica, maar deze methoden die zijn toegevoegd met nanofabricagemethoden kunnen worden toegepast op veel meer toepassingsgebieden, zoals sensoren, opto-elektronische apparaten (zonnecellen, LED's, lasers), fotonische apparaten, microfluïdische apparaten en zelfs nano-elektronische apparaten gebaseerd op kwantumfysica. Het Micronova-onderzoekscentrum biedt de grootste cleanroom-faciliteiten in Noord-Europa om deze toepassingen te implementeren.

Ruimtewetenschap

In de ruimtewetenschap

De cursuskeuze is breed en hangt sterk af van het gekozen specificatiegebied.

Structuur van studies

Het masterprogramma in elektronica en nanotechnologie wordt georganiseerd door de School of Electric Engineering en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

  • Major studies (65 sp.)
  • Electieve studies (25 sp.)
  • Masterproef (30 sp.)

Majors worden geselecteerd aan het einde van het eerste semester, na inleidende gemeenschappelijke studies op de mogelijke specificatiegebieden.

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Masterproef

Het programma omvat een masterproef, een onafhankelijk onderzoeksproject ter waarde van 30 ECTS. De masterproef is geschreven over een onderwerp gerelateerd aan de geavanceerde studies in het programma. Masterproeven worden meestal geschreven over onderwerpen in opdracht van de industrie of over onderwerpen op basis van de behoeften van de onderzoeksprojecten aan de universiteit.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van het programma beginnen meestal aan hun wereldwijd georiënteerde carrière in op onderzoek en ontwikkeling gerichte taken en evolueren uiteindelijk naar verschillende industriële expertposities op basis van individuele voorkeuren. Als gevolg van de zeer op onderzoek gebaseerde studies, is een zeer populaire optie om de studies voort te zetten als een onderzoeker en een afgestudeerde student naar een doctoraat. Sommige afgestudeerden starten ook hun eigen bedrijf of werken in snelgroeiende hardware-startups in het veld. Over het algemeen is de arbeidsparticipatie van pas afgestudeerden extreem goed, aangezien veel bedrijven in de industrie al actief betrokken zijn tijdens hun studies.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten waardoor u in Finland en in het buitenland aan de slag kunt. Aalto studenten vinden bij het afstuderen vaak een goede functie.

Internationale kansen

Aangezien het programma technologieën omvat die wereldwijd relevant zijn, is de studieomgeving sterk internationaal en worden studies uitgevoerd in multiculturele groepen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor uitwisselingsstudies over de hele wereld opgenomen in de graad als een internationale minor. Andere mogelijkheden om iemands mondiale competentie te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld het geven van praktische trainingen in het buitenland, het volgen van een zomercursus in het buitenland of het vertegenwoordigen van Aalto University in af en toe georganiseerde studentencompetities.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteuningsdiensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en hen thuis te verwelkomen in Finland.

Postdoctorale studie

Het programma komt in aanmerking voor doctorale studies (Doctor of Science in een toepasselijk vakgebied).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder