Master of Science in duurzame energie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Graduate Taught (niveau 9 nfq, credits 90)

De MSc Duurzame energie

Dit programma wordt geleverd door een zeer onderzoeksintensieve school bestaande uit een European Research Council Fellow en zes Marie Curie Fellowships. De programmadirecteur prof. Kevin McDonnell won de inaugurele SEAI Energy Innovation Award, de Environcom Award voor energie-innovatie en is een Fulbright Scholar. Dit programma biedt mogelijkheden voor sitebezoeken en stageplaatsen waar mogelijk. De UCD School of Biosystems

Curriculaire informatie kan worden gewijzigd.

Wie zou moeten solliciteren?

Full-time optie geschikt voor:
 • Binnenlandse (EER) aanvragers: Ja
 • Internationale (niet-EER) aanvragers die momenteel buiten de EER-regio wonen. Ja

Visie en waardenverklaring

Het programma in duurzame energie

In dit programma wordt energie beschouwd in de bredere context van consumptiepatronen, efficiëntie, economie, beleid en regelgeving, zowel nationaal als internationaal. Hoewel er speciale aandacht is voor de inzet van hernieuwbare energiebronnen in netgekoppelde systemen, zijn er ook mogelijkheden om off-grid-systemen te verkennen in proefschriftprojecten. Studenten worden uitgedaagd om een aantal casestudies zowel in teams als individueel uit te voeren en hun bevindingen aan hun collega's te presenteren in een open forum. De gebruikte onderwijs- en evaluatietechnieken omvatten probleemgebaseerd leren, individueel en teamprojectwerk, presentaties, evenals evaluaties aan het einde en aan het einde van het jaar. Studenten worden ook actief aangemoedigd en ondersteund bij het verkrijgen van een stageplaats die het gekozen onderwerp van hun scriptieondersteuning ondersteunt en ondersteunt.

Programma-uitkomsten

 • Afgestudeerden zullen in staat zijn om milieu-, sociale en economische analyses uit te voeren van de beslissingen in verband met de inzet van duurzame energietechnologieën.
 • Afgestudeerden zullen in staat zijn om een duidelijk begrip te tonen van het proces van het identificeren, vastleggen, ontwikkelen en toepassen van innovatieve technische oplossingen voor problemen in de inzet van duurzame energie die voortvloeien uit hun onderzoek.
 • Afgestudeerden hebben de kennis verworven om gedetailleerde haalbaarheidsstudies en wetenschappelijke analyses uit te voeren en onderzoekstechnische aspecten van duurzame energiesystemen uit te voeren.
 • Afgestudeerden zullen een begrip hebben ontwikkeld van de behoefte aan hoge ethische normen en professionaliteit.
 • Afgestudeerden beschikken over effectieve mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, inclusief het ontwerpen van ondersteunend materiaal, voor communicatie met wetenschappelijke belanghebbenden en praktijkmensen.
 • Afgestudeerden zullen hun kennis gebruiken om de industrie en maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij de ontwikkeling en het gebruik van energietechnologieën.
 • Na afronding van het programma moeten afgestudeerden in staat zijn om effectief te werken als individu en in multidisciplinaire groepen om duurzame energiekwesties aan te pakken met een engagement voor een leven lang leren om hun professionele ontwikkeling te verbeteren.

Carrière

Afgestudeerden van de MSc in duurzame energie en groene technologieën-programma zullen competenties en vaardigheden hebben voor werkgelegenheid in bedrijven en organisaties die zijn gericht op het plannen, inzetten en gebruiken van een breed scala aan groene technologieën, waaronder beperking van de impact op het milieu. Typische kansen zijn afval-tot-energiefaciliteiten, biogasinstallaties, ethanolproductiefaciliteiten, stadsverwarming, onderzoekslaboratoria voor hernieuwbare energie, faciliteiten die windenergie (inclusief windparken) gebruiken, zonne-energie, biomassa en waterstofenergie, evenals toonaangevende energiebedrijven en onderzoeksinstellingen. De kennis en kunde die u specifiek opdoet met de module Innovation and Technology Transfer, biedt u unieke inzichten in het ondernemersproces, van de identificatie van het innovatieve idee tot de lancering van een succesvol bedrijf.

Welke modules kan ik nemen?

Het programma is gestructureerd in drie academische semesters (12 kalendermaanden).

Het eerste semester omvat wetenschap

Tijdens het laatste semester van dit programma moeten studenten hun MSc-scriptie afronden. Een vereiste voor het starten van de onderzoeksprojectmodule is onder meer het succesvol voltooien van de online onderzoeksvaardigheden (5 studiepunten) en het voltooien van een reeks terminologiedocumenten met betrekking tot specifieke aangeleerde modules.

Een primaire vereiste in het MSc Research Project is dat de scriptie van vrijwel publiceerbare kwaliteit moet zijn voor peer-reviewed tijdschriften in het relevante projectdomein Duurzame energie en Groene technologieën.

Fase 1 - Kern
 • De bio-economie; Een strategie voor duurzame brandstof-, materiaal- en chemische productie, BSEN30310
 • Levenscyclusanalyse, BSEN30360
 • Thesis, BSEN40090
 • Geavanceerde luchtvervuiling, BSEN40110
 • Afval naar energieprocessen
 • Integratie van energiesystemen, BSEN40350
 • LCA-toepassingen, BSEN40400
 • Onderzoeks- en onderwijsmethoden, BSEN40460
 • Bioraffinageproces
 • Energiesystemen

Vergoedingen, financiering en beurzen

MSc duurzame energie
 • EU: vergoeding per jaar - € 8085
 • niet-EU: vergoeding per jaar - € 25600

*** Tarieven zijn onderhevig aan verandering.

Houd er rekening mee dat UCD een aantal afgestudeerde beurzen aanbiedt voor voltijdse, zelffinancierende internationale studenten, die een aanbod hebben voor een plaats in een UCD-opleiding.

Toelatingseisen

 • Een honours undergraduate degree (NFQ niveau 8) met een minimale hogere tweede klasse eer of internationale gelijkwaardigheid in een technische, natuurwetenschappelijke of milieugerelateerde graad.
 • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten ook de Engelse taalvaardigheid van IELTS 6.5 aantonen (geen band minder dan 6,0 in elk element), of gelijkwaardig.
 • Studenten die voldoen aan de academische toelatingseisen van het programma, maar niet aan de Engelse taalvereisten, kunnen deelnemen aan het programma na succesvolle afronding van UCD's Pre-Sessional of International Pre-Master's Pathway programma's.
 • Dit zijn de minimale toelatingseisen - voor sommige programma's kunnen aanvullende criteria worden gevraagd.

getuigenis

Mert Satir, Siemens Wind Power

Nadat ik een beurs van de EU had verkregen, koos ik voor deze master, waardoor ik uitgebreid leerde over technische, economische en beleidsaspecten van duurzame energiesystemen. Ik heb mijn vooruitzichten uitgebreid door mijn technische achtergrond te combineren met wat ik tijdens dit programma heb geleerd, en nog belangrijker, ik werd constant geïntroduceerd in nieuwe concepten met betrekking tot de industrie. De verscheidenheid aan materiaal en software die elke module biedt, heeft mijn leerervaring enorm verbeterd. Ik heb geprofiteerd van academici die experts zijn in hun vakgebied en die ook nauwe banden hebben met de industrie, dit in combinatie met de ondernemerschapsprojecten en onechte interviews heeft me meer geleerd dan ik had kunnen leren in een klaslokaal. Als buitenlandse student is UCD een uitstekende universiteit om te genieten van het bruisende sociale leven van Dublin en dit prachtige land. Ik zou UCD ten zeerste aanbevelen aan iedereen die in de industrie wil werken.

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Irel ... Lees meer

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Ireland. There are six Schools in the College, covering the Engineering disciplines of Chemical, Civil, Electrical, Electronic, Biosystems, Food, Mechanical and Materials Engineering, together with Architecture, Landscape Architecture, Planning and Environmental Policy. Through the Schools, we offer a wide range of undergraduate and taught masters programmes and are committed to the on-going development of both discipline-specific and interdisciplinary teaching and research. Lees Minder