Master of Science in de wiskunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Welkom bij wiskunde aan de top van Europa! In dit gezamenlijke MSc-programma, gegeven in samenwerking met Stockholm University en The Royal Institute of Technology, zijn we op zoek naar zeer gemotiveerde studenten die een dieper begrip van wiskunde en communicatie willen. We bieden onderwijs van hoge kwaliteit, uitgebreide specialisatiemogelijkheden en een persoonlijk mentorschap voor elke student, zodat je het meeste uit je studie haalt.

Redenen om te kiezen

Wiskunde aan de top van Europa

Als een gezamenlijk programma tussen Stockholm University van Stockholm University en het Royal Institute of Technology (KTH), is dit onderwijs uniek in het aanbieden van een brede expertise onder leraren, een uitgebreide pool van keuzevakken en een dubbele MSc-graad. De leeromgeving is internationaal en dynamisch met lezingen die zowel aan Stockholm University van Stockholm University als aan KTH worden gegeven. Daarnaast zijn studenten welkom bij het algemene colloquium van het Stockholm Mathematical Centre.

Studies nauw verbonden met een sterke onderzoeksomgeving

Stockholm biedt een rijke wiskundige omgeving, waar masterstudenten actief worden aangemoedigd om deel te nemen aan onderzoeksseminars bij KTH, SU en Institute Mittag-Leffler. Alle docenten in dit programma zijn actieve onderzoeken en twee docenten (één van elke universiteit) geven de cursussen over het algemeen in samenwerking. Als gevolg hiervan ontmoeten onze studenten meer onderzoekers door middel van hun opleiding, vergeleken met vergelijkbare MSc-programma's elders.

Programmastructuur

Dit 120 ECTS-creditprogramma is georganiseerd in drie verschillende cursusblokken, beginnend met een basis voor een gevorderd wiskundig niveau voordat je je specialisatie in het tweede semester ontwerpt. Het verbredingsblok omvat verplichte vakken in de wetenschapstheorie, communicatie van wiskunde en optionele cursussen die zonder voorwaarde op onderwerp of niveau kunnen worden gekozen. Het laatste onderdeel van je studie is de scriptie waarin je zelfstandig je eigen onderzoeksproject plant, uitvoert en rapporteert, begeleid door een van onze onderzoekers.

Masteropleidingen wiskunde worden over het algemeen gegeven in een tempo van 25%, dat zich uitstrekt over het hele semester, met één lesmoment per week. Hoewel er vaak maar één wekelijkse bijeenkomst is, willen docenten graag de rest van de tijd beschikbaar zijn voor studenten, indien nodig. Studenten kunnen ook ondersteuning krijgen van hun mentoren, de programmacoördinatoren of het administratief personeel.

Eerste jaar

  • Algebra en geometrie 7,5 credits
  • Analyse 7,5 credits
  • Topologie 7,5 credits
  • Discrete wiskunde 7,5 credits
  • Keuzevakken in de wiskunde 30 credits

Tweede jaar

  • Theorie van de wetenschap en communicatie 15 credits
  • Optionele vakken voor elk vak met 15 credits
  • Master of Science scriptie in de wiskunde 30 studiepunten

Carriere vooruitzichten

Wiskundig onderwijs is toepasbaar op alle gebieden waar geavanceerde wiskundige methoden worden gebruikt. Voorbeelden zijn numerieke berekeningen in technologie en natuurwetenschappen, inschatting van waarschijnlijkheid, prijszetting in de financiële sector en de ontwikkeling van algoritmen die worden gebruikt om een veilige overdracht van gegevens te garanderen. Dit programma is een geweldige basis voor Ph.D. studies (waarin een derde van onze afgestudeerde studenten doorgaat) in wiskunde of aanverwante vakken, en bieden onderzoek en ontwikkeling in de industrie en het bedrijfsleven. De afdeling Wiskunde organiseert elk jaar een carrièrebeurs voor studenten die op zoek zijn naar nog meer inspiratie.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Een diploma dat overeenkomt met Bachelor of Science van 180 studiepunten. Afgeronde cursussen overeenkomend met de cursussen Algebra III, AL 7,5 studiepunten, Grondslagen van analyse, AL 7,5 studiepunten. Bovendien moet u Engelse taalvaardigheid vertonen die gelijkwaardig is aan het Zweedse middelbare schoolniveau.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder