Master of Science in de theoretische fysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De natuurkunde ontwikkelt zich voortdurend en het is de taak van de theoretisch natuurkundige om bestaande theorieën en modellen te gebruiken en te verbeteren, nieuwe te vinden om recent ontdekte verschijnselen te beschrijven of nieuw licht te werpen op oude problemen. Gebaseerd op de wetenschappelijke expertise van onze afdeling en medewerkers, biedt dit MSc-programma u geavanceerde kennis in de theoretische fysica in een sterke en vooruitstrevende onderzoeksomgeving.

Redenen om te kiezen

Eersteklas onderwijs, nauw verbonden met onderzoek

Gelegen in het Albanova University Center, gedeeld door Stockholm University en The Royal Institute of Technology (KTH), voeren we wereldwijd toonaangevend onderzoek uit. Met het naastgelegen Nordic Institute for Theoretical Physics (Nordita) behandelen we bijna alle theoretische gebieden, van snaartheorie en kwantumfenomeen tot algemene relativiteit en kosmologie. Dit creëert een sterke en levendige onderzoeksomgeving die we willen weerspiegelen in ons MSc-programma. Omdat alle docenten actieve onderzoekers zijn, krijgen onze studenten geweldige kansen om in contact te komen met de verschillende velden door middel van lezingen, laboratoriumsessies, groepsprojecten en scriptiewerk.

Mentorship-programma om uw onafhankelijke vaardigheden te versterken

Het grootste deel van je studie zal plaatsvinden in Albanova, waar we een grote focus hebben op lezingen en laboratoriumsessies. We willen dat onze studenten hun vermogen ontwikkelen om zowel zelfstandig als in groepen te werken.Daarom richten we ons onderwijs op cursusprojecten. Er is een goede relatie tussen studenten en docenten en we bieden sterke academische ondersteuning aan de studenten door altijd gemakkelijk toegankelijke docenten te hebben. Daarnaast bevat het programma een uniek mentorsysteem, waar Ph.D. studenten fungeren als mentor voor MSc-studenten in praktische zaken en als introductie in verschillende onderzoeksgebieden.

Programmastructuur

Dit tweejarige programma geeft je geavanceerde kennis en brede kwalificaties in het gebruik van de wiskundige en statistische methoden die van toepassing zijn binnen de theoretische natuurkunde. Naast de verplichte reeks cursussen is dit programma flexibel en kunt u uw unieke profiel creëren door cursussen van uw interesse te combineren. Onze optionele cursussen bestrijken gebieden zoals kwantumveldentheorie, kosmologie, astrodeeltjesfysica en geavanceerde statistische fysica. Het laatste onderdeel van je studie is een afstudeerproject waarbij studenten je kennis kunnen toepassen en plannen, een onderzoeksproject kunnen uitvoeren en rapporteren. Dit gebeurt vaak samen met een van onze theoretische natuurkunde-onderzoeksgroepen. Het programmaoverzicht wordt hieronder geïllustreerd. Merk op dat deze schets kan worden gewijzigd.

Eerste jaar

  • Programmeren en computerwetenschappen voor natuurkundigen 7,5 credits
  • Electrodynamics 7,5 credits
  • Wiskundige methoden in de natuurkunde 7,5 credits
  • Statistische fysica 7,5 credits
  • Analytische mechanica 7,5 credits
  • Keuzevakken 15 studiepunten

Tweede jaar

  • Keuzevakken 15 en Degree Project 45 studiepunten
    of
  • Keuzevakken 30 en Degree Project 30 studiepunten

Carriere vooruitzichten

Als natuurkundestudent aan Stockholm University van Stockholm University doe je ervaring op met werken in een frontlinie onderzoeksomgeving en een geavanceerd begrip van theoretische fysica door het analyseren, modelleren en synthetiseren van complexe informatie. Ons programma biedt een uitstekende basis voor Ph.D. studeert en opent meerdere carrièremogelijkheden buiten het academische veld. Het vermogen en de training in kritische evaluatie en analyse van complexe nieuwe fenomenen, vaak met behulp van geavanceerde wiskundige methoden, zijn nuttig in disciplines zoals bio-informatica, toegepaste wiskunde en sectoren zoals de moderne industrie, financiën, verzekeringen en communicatie.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor of Science Degree, inclusief ten minste 90 ECTS-credits in de natuurkunde. Bovendien moet u Engelse taalvaardigheid vertonen die gelijkwaardig is aan het Zweedse middelbare schoolniveau.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder