Master of Science in de organische chemie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Master of Science-programma in de organische chemie aan Stockholm University van Stockholm University onderzoekt hoe kleine koolstofgebaseerde moleculen kunnen worden geïdentificeerd en gesynthetiseerd en hoe ze interageren in complexe biologische systemen. Deze moleculen zijn de bouwstenen voor het leven en ook voor veel moderne materialen zoals farmaceutica, kunststoffen en biobrandstoffen. Het programma integreert groene chemie, met de nadruk op het minimaliseren van milieueffecten.

Het Master of Science-programma in de organische chemie onderzoekt hoe je kleine koolstofgebaseerde moleculen kunt identificeren en synthetiseren en hoe ze interageren in complexe biologische systemen. Deze moleculen zijn de bouwstenen voor het leven en ook voor veel moderne materialen zoals farmaceutica, kunststoffen en biobrandstoffen. Het programma integreert groene chemie, met de nadruk op het minimaliseren van milieueffecten.

De Master of Science in organische chemie leert je om onderzoeker te worden. Het programma vereist goede laboratoriumvaardigheden - hoewel de minimumvereiste 20 ETCS in organische chemie is voor toelating, hebben de meeste succesvolle studenten meer dan 60. Een royale hoeveelheid laboratoriumtijd zorgt ervoor dat je alle theorieën die je leert daadwerkelijk kunt oefenen. Het lesgeven is probleemgericht, dus je wordt uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die je carrière zullen helpen, zelfs buiten het lab: motivatie, zelfredzaamheid en creatief denken zijn de sleutel vanaf dag 1. Het is echte wetenschap voor de echte wereld.

Je werkt nauw samen met vooraanstaande onderzoekers in analytische en synthetische organische chemie, waarbij je wordt gecoacht in kleine groepen met lage docent-student ratio's. Je wordt omringd door 's werelds beste chemici, niet alleen enkele van de mensen die de Nobelprijswinnaars hebben gekozen, maar zelfs de Nobelprijslezingen van de prijswinnaars zelf bijwonen.

Het programma is 75 studiepunten (2 verplichte vakken (15 15) en een onafhankelijk project (45)), met een aanvullend keuzevak voor gevorderden (15). Je bent vrij om andere keuzevakken op universitair niveau te volgen. In feite vinden enkele van de belangrijkste ontdekkingen plaats waar meerdere disciplines samenkomen, zoals waar organische chemie biologie, biochemie of kwantum ontmoet.

Work up of a reaction sketched on fume hood sash glassChromatograaf / Unsplash

Wat onze studenten te zeggen hebben

"Na de verschillende onderzoeksgroepen en professoren van de afdeling Organische Chemie te hebben gecontroleerd (met een fantastische reputatie, behorend tot de top 100 van universiteiten ter wereld), besloot ik me aan te melden voor het Master of Science-programma in organische chemie aan Stockholm University van Stockholm University .
De eerste cursus die ik las als onderdeel van het programma van de Master of Science was Advanced Organic Synthesis, en hoewel elke student een andere achtergrond had, slaagden de professoren erin om elke student een comfortabel en verzorgd gevoel te geven. "Aitor Bermejo Lopez, een Ph.D. student organische chemie

"Ik kan het programma van de Master of Science van harte aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in organische chemie - studeren aan de afdeling geeft je een fantastische kans om te leren van bekende professoren en om de laatste ontwikkelingen in het vakgebied te volgen. Bovendien, de theoretische kennis en onderzoekservaring die ik heb opgedaan tijdens mijn Master of Science-studies hebben mij een solide basis gegeven voor mijn huidige Ph.D. studies. Erika Linde, Ph.D. student organische chemie

Programmastructuur

Het programma is flexibel en kan worden aangepast aan uw wensen. Hier gepresenteerd is het meest voorkomende graadtraject dat onze studenten volgen.

Het Zweedse creditsysteem is compatibel met de Europese standaard ECTS. 30 ECTS komt overeen met een semester voltijdstudies.

Eerste jaar

  • Geavanceerde organische synthese, KO7010
  • Organometallic Chemistry, KO7009
  • Keuzevak organische chemie
  • Een praktische cursus ter voorbereiding op je studieproject

Tweede jaar

  • Diploma-project, het hele jaar door

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor's degree met een minimum van 90 studiepunten in de chemie. Engels B / Engels 6 of gelijkwaardig.

Kennis gelijk aan de Zweedse middelbare schoolopleiding Engels B / Engels 6.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder