Master of Science in de natuurkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

132623_fysik_DSC_4171_1920px.jpg

Masteropleiding in de natuurkunde

Het masterprogramma Physics geeft je de mogelijkheid om bredere en diepere kennis en vaardigheden te verwerven binnen een of meerdere deelgebieden van de natuurkunde. Je bent vrij om cursussen te kiezen op basis van je eigen interesses en ambities, maar we bieden ook drie speciale profielen: Computational Physics, Advanced Materials en Atomic, Molecular and Optical Physics. De studiesfeer is internationaal en je kunt ervoor kiezen om een deel van het programma in een ander land te studeren.

Elke semester omvat twee studieperiodes en je volgt meestal per cursusperiode twee parallelle cursussen. Je bent vrij om cursussen te kiezen op basis van je eigen interesses. Veel cursussen omvatten laboratoriumoefeningen of computergebaseerde projecten. Voor elke cursus krijg je drie examenkansen per jaar, de eerste direct na afloop van de cursus.

Examenproject dichtbij onderzoek

Het programma wordt afgesloten met een examenproject van minimaal 30 ECTS. Je werkt zelfstandig met je project onder begeleiding van een van onze wetenschappers. U kunt uw project uitvoeren in een van de onderzoeksgebieden van de afdeling Fysica.
We hebben onderzoek in de fysica van gecondenseerde materie, organische elektronica, nanofysica, fotonica, optische / laserfysica, biologische fysica, plasmafysica, vlamdynamica, algemene relativiteit, statistische fysica, kwantumfysica, computationele fysica, complexe netwerken, ruimtefysica en natuurkunde-onderwijs.
U kunt uw project ook buiten de afdeling uitvoeren, bijvoorbeeld in een bedrijf of aan een andere universiteit, in Zweden of in het buitenland.

In het buitenland studeren?

De afdeling Fysica van de Universiteit van Umeå biedt onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit en we hebben financiering ontvangen voor verschillende veelbelovende jonge wetenschappers. De studiesfeer is internationaal en studenten hebben ook de mogelijkheid om een deel van hun studie in het buitenland af te ronden.

Diploma en carrière

Het programma biedt een goede basis voor PhD-studies en onderzoek in zowel hogere academische instellingen als in de industrie . Omdat het programma flexibel is, kan het gemakkelijk worden aangepast aan de arbeidsmarkt en natuurkundigen werken vaak als ingenieurs in verschillende natuurkundige gebieden. In het algemeen geven natuurkunde studies je een goede opleiding in analytisch denken en probleemoplossing in combinatie met een hoge competentie in wiskundige modelbouw en computergebruik. Deze vaardigheden maken natuurkundigen ook nuttig op andere gebieden van de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld in de verzekeringssector, de financiële sector en de economie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society.

We constantly strive towards being one of Scandinavia and Europe's best environments for education, research and community engagement that meets the challenges of an ever-increasing global society. Lees Minder