Master of Science in de natuurkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Natuurkunde is verankerd in de echte wereld dankzij observaties en zorgvuldig gecontroleerde experimenten. Innovatieve experimenten stellen ons in staat om nieuwe fenomenen waar te nemen en nieuwe theorieën te bevestigen of ongeldig te maken. Ons MSc-programma verbetert uw mogelijkheden om geavanceerde experimenten te plannen, uit te voeren en te analyseren en verdiept uw kennis op een of meer gebieden van ons onderzoek.

Redenen om voor Stockholm University te kiezen

Eersteklas onderwijs met studentgerichte onderwijsmethoden

Het verbeteren en ontwikkelen van ons onderwijs is een natuurlijk onderdeel van het pedagogisch werk op de afdeling Natuurkunde. Student-gecentreerde en op onderzoek gebaseerde onderwijsmethoden, bijvoorbeeld omgedraaid klaslokaal, peer-instructie en online assessment zijn geïntroduceerd in verschillende cursussen en kleine studentengroepen bieden geweldige mogelijkheden voor individuele feedback en coaching door docenten. We hebben ook een aangewezen pedagogische ambassadeur, met de rol om pedagogische ontwikkeling te stimuleren en leraren te ondersteunen die graag nieuwe pedagogische gronden verkennen. Deze investeringen en engagementen zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we onze studenten de best mogelijke leeromgeving willen bieden.

Studies in verband met eerstelijnsonderzoek

We bieden hoogwaardige MSc-programma's, nauw verbonden met vooraanstaand en toonaangevend onderzoek en we behandelen gebieden in de moderne fysica, van atomaire fysica tot gecondenseerde materie en kwantumoptica tot instrumentatie en nucleaire fysica. Omdat alle docenten onderzoekers zijn die betrokken zijn bij eerstelijns experimentele projecten, bieden we studenten een dynamische leeromgeving waar lezingen, laboratoriumsessies en diplomaprojecten u een inleiding kunnen geven tot projecten zoals:

 • ATLAS-experiment op CERN's LHC (deeltjesfysica),
 • IceCube op de Zuidpool (astrodeeltjesfysica),
 • FAIR in Darmstadt (atomaire en nucleaire fysica),
 • XFEL in Hamburg (moleculaire fysica),
 • DESIREE in Stockholm (atomaire fysica)
 • Satellietproject FERMI (kosmologie en astrodeeltjesfysica).

flash, tesla coil, experimentHans / Pixabay

Programmastructuur

Vanwege de uitgebreide expertisegebieden op onze afdeling, is dit programma grotendeels gericht op het vrijmaken van onze studenten om hun speciale profiel aan te maken. Naast het inleidende cursusblok, worden u verschillende facultatieve cursussen aangeboden om een diepgaande kennis te krijgen op een gebied van uw voorkeur.

Tijdens het tweede jaar krijg je de mogelijkheid om je studies uit te breiden naar een onderzoeksgebied in nauwe samenwerking met een van onze onderzoeksgroepen via je masterproef. Dit geeft u een solide ervaring met het zelfstandig plannen, uitvoeren en rapporteren van een onderzoeksproject. Je scriptie kan zich uitstrekken van een tot twee semesters.

De hoofdlijnen van dit MSc-programma worden hieronder geïllustreerd. Merk op dat dit overzicht kan worden gewijzigd.

Het Zweedse creditsysteem is compatibel met de Europese standaard ECTS. 30 ECTS komt overeen met een semester voltijdstudies.

Eerste jaar

 • Programmering en informatica voor natuurkundigen, 7,5 studiepunten
 • Facultatieve vakken *, 22,5 studiepunten
 • Statistische methoden in de natuurkunde, 7,5 studiepunten
 • Facultatieve vakken *, 22,5 studiepunten

Tweede jaar

 • Keuzevakken *, 0, 15 of 30 studiepunten
 • Diploma-project, 30, 45 of 60 studiepunten

Carriere vooruitzichten

Dit programma biedt een geweldige basis voor Ph.D. studies in experimentele fysica, maar de grondige training met projectplanning, instrumentatie en meetprocedures wordt ook gevraagd voor hoogtechnologisch ontwikkelingswerk in de transport-, energie-, economie- of communicatie-industrie. Arbeidsmarktonderzoeken laten een goed evenwicht zien tussen het aantal afgestudeerde natuurkundigen en het verzoek van werkgevers en onze alumni gaan vaak rechtstreeks naar gekwalificeerde functies.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor of Science Degree, inclusief ten minste 90 studiepunten in de natuurkunde.

Kennis gelijk aan de Zweedse middelbare schoolopleiding Engels B / Engels 6.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder