Master of Science in de milieutechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Graduate Taught (niveau 9 nfq, credits 90)

Het programma speelt in op de vraag naar afgestudeerden die de vaardigheden hebben om technologische oplossingen voor lucht-, water- en bodembescherming te ontwikkelen in bestaande en opkomende sectoren in de industrie (met name agrofood en bioresources), adviesbureaus en regelgevende instanties. Dit programma stelt zijn studenten in staat om vaardigheden te verwerven op het gebied van milieutechniek, risicobeoordeling, luchtvervuiling, afvalbeheer, levenscyclusanalyse, gebouwen en milieu, energiesystemen en een duurzame omgeving. Studenten zullen hun vermogen verbeteren om effectief te werken als individu, in teams en in multidisciplinaire instellingen, samen met het vermogen om levenslang leren te ondernemen.

Dit programma wordt geleverd door een zeer onderzoeksintensieve school bestaande uit een European Research Council Fellow en zes Marie Curie Fellowships. Waar mogelijk worden sitebezoeken en bedrijfsstages aangeboden. Dr. Tom Curran, de academische coördinator, heeft onderwijs- en onderzoeksprijzen ontvangen van UCD, de American Society of Engineering Education (ASEE), de American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE) en recentelijk de prestigieuze Fulbright Award (TechImpact). De UCD School of Biosystems

Curriculaire informatie kan worden gewijzigd.

Wie zou moeten solliciteren?

Full-time optie geschikt voor:
 • Binnenlandse (EER) aanvragers: Ja
 • Internationale (niet-EER) aanvragers die momenteel buiten de EER-regio wonen. Ja

Visie en waardenverklaring

Het MSc-milieutechnologieprogramma is bedoeld voor afgestudeerden in wetenschap, techniek en technologie die een carrière willen voortzetten in het ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen om de milieu-impact van emissies naar lucht, bodem en water te minimaliseren. Onze studenten zullen actieve en onafhankelijke leerlingen worden, die een kritische en geïntegreerde aanpak voor het oplossen van milieu-uitdagingen zullen brengen, zowel in lokale als wereldwijde context. De programmamodules worden geleverd door internationaal erkend onderzoekactief academisch personeel door middel van lezingen, online leermaterialen, practica, technische bezoeken aan de site en probleemgestuurd leren. Evaluaties omvatten een mix van schriftelijke examens, mondelinge presentaties, videocreatie, rapporten en scripties, afzonderlijk of als teams uitgevoerd. Er zijn ook mogelijkheden voor peer assessment, zowel intern binnen de klas als extern binnen een internationaal netwerk. Het programma kan leiden tot carrièremogelijkheden bij regelgevende instanties, milieuadviesbureaus, de industrie en onderzoek.

Programma-uitkomsten

 • Vermogen om effectief te werken als individu en in teams samen met het vermogen om een leven lang leren te ondernemen.
 • Effectieve mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, inclusief ontwerp van ondersteunend materiaal, voor communicatie met wetenschappelijke belanghebbenden en praktijkmensen.
 • Kennis en competentie om wetenschappelijk milieuonderzoek te ontwerpen, organiseren en uitvoeren en bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor het oplossen van milieuproblemen.
 • Kennis en begrip van gezondheid
 • Kennis en begrip van beleid, wetgeving en technologie met betrekking tot milieu-emissies naar lucht, bodem en water.
 • Begrip en vaardigheden voor het toepassen van wetenschappelijke principes en analysetechnieken voor milieutechnologieën in relatie tot duurzame ontwikkeling.
 • Inzicht in de behoefte aan hoge ethische normen en professionaliteit.

Carrière

Afgestudeerden van deze master kunnen werkgelegenheidsmogelijkheden vinden op de volgende gebieden:

 • Engineering Consultancy
 • Milieuregelgeving
 • Eco-consulting en ontwerp
 • Openbare diensten
 • Onderzoek

Welke modules kan ik nemen?

Fase 1 - Kern
 • Gebouwen en milieu, BSEN30020
 • Kwantitatieve risicobeoordeling voor de gezondheid van mens en dier, BSEN30060
 • Milieutechniek, BSEN30280
 • Levenscyclusanalyse, BSEN30360
 • Thesis, BSEN40090
 • Geavanceerde luchtvervuiling, BSEN40110
 • Afval naar energieprocessen
 • LCA-toepassingen, BSEN40400
 • Onderzoeks- en onderwijsmethoden, BSEN40460
 • Energiesystemen

Vergoedingen, financiering en beurzen

MSc Milieutechnologie (X565) Fulltime
 • EU: vergoeding per jaar - € 8085
 • niet-EU: vergoeding per jaar - € 25600

*** Tarieven zijn onderhevig aan verandering.

Houd er rekening mee dat UCD een aantal afgestudeerde beurzen aanbiedt voor voltijdse, zelffinancierende internationale studenten, die een aanbod hebben voor een plaats in een UCD-opleiding.

Toelatingseisen

 • Een honours undergraduate degree (NFQ niveau 8) met minimale tweedeklas onderscheidingen of internationale gelijkwaardigheid in een Science, Engineering, Agricultural Science of Environmental Science programma. Let op: deze lijst is niet volledig.
 • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten ook de Engelse taalvaardigheid van IELTS 6.5 aantonen (geen band minder dan 6,0 in elk element), of gelijkwaardig.
 • Studenten die voldoen aan de academische toelatingseisen van het programma, maar niet aan de Engelse taalvereisten, kunnen deelnemen aan het programma na succesvolle afronding van UCD's Pre-Sessional of International Pre-Master's Pathway programma's.
 • Dit zijn de minimale toelatingseisen - voor sommige programma's kunnen aanvullende criteria worden gevraagd.

getuigenis

Afgestudeerd profiel - Padraig Keating, Enva

"Voor mijn bachelordiploma heb ik Landbouwmilieuwetenschappen gestudeerd in UCD en momenteel bestudeer ik de meesters van Milieutechnologieën in de school van Biosystems en Food Engineering in UCD. Toen ik besloot wat te doen aan het einde van mijn bachelordiploma leek het mij de juiste keuze om mijn opleiding voort te zetten, dus ik heb gesolliciteerd voor de meesters van milieutechnologieën die een duur van 12 maanden hebben, omdat ik vond dat dit het meest toepasselijke programma was dat beschikbaar was voor mijn bachelorprogramma. Sindsdien heb ik niet teruggekeken, de cursus ontwikkelt een verder inzicht in de milieuomstandigheden, zowel in Ierland als wereldwijd. Er wordt ook gekeken naar lucht-, water- en bodemverontreiniging en manieren om dergelijke problemen te voorkomen of te verminderen met behulp van reductietechnologieën en alternatieven voor fossiele brandstoffen. "

Deze master heeft voor mij kansen op de arbeidsmarkt geopend en nadat ik mijn scriptie heb afgerond, kijk ik ernaar uit om werk te vinden in de waterconserverings- en besmettingsindustrie.

Faciliteiten en middelen

De UCD School of Biosystems

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Irel ... Lees meer

Welcome to the College of Engineering and Architecture. The College, with over 320 staff and almost 2,200 students (including 626 international students), is the largest and most comprehensive in Ireland. There are six Schools in the College, covering the Engineering disciplines of Chemical, Civil, Electrical, Electronic, Biosystems, Food, Mechanical and Materials Engineering, together with Architecture, Landscape Architecture, Planning and Environmental Policy. Through the Schools, we offer a wide range of undergraduate and taught masters programmes and are committed to the on-going development of both discipline-specific and interdisciplinary teaching and research. Lees Minder