Master of Science in de landschapsecologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Aangezien de meeste politieke en economische drijfveren tot uitdrukking komen door menselijke activiteiten, wordt recentelijk een landschapsfocus erkend als belangrijk om veel van onze huidige milieudoelstellingen te bereiken. Ons onderwijsprogramma bouwt voort op onze sterke punten op het gebied van toegepaste historische ecologie, landschapsanalyse en hulpbronnenbeheer, waarbij de ecologie van de gemeenschap wordt gekoppeld aan herstel en beheer van zowel terrestrische als mariene omgevingen.

Dit tweejarige masterprogramma is voor studenten die de link tussen ecologische processen, landschapspatronen en menselijke interacties willen begrijpen en verkennen. Het programma verwelkomt studenten met een multidisciplinaire interesse in ecologie op bredere ruimtelijke en temporele schalen. Het kan een uitgebreid platform bieden voor onderwerpen als bewaking van habitats, behoud en herstel van biodiversiteit, ecosysteemdiensten en beheer van landschappen, zeegezichten en de bijbehorende hulpbronnen.130600_nature-sky-twilight-grass-9198.jpg Skitterphoto / Pexels

Programmastructuur

Het tweejarige masterprogramma bestaat uit 120 studiepunten

45 studiepunten Verplichte geavanceerde cursussen

15-45 studiepunten Keuzevakken

30-60 studiepunten Masterproef (verplicht)

Jaar 1 - Verplichte cursussen en optionele cursussen

 • Landschapsecologie - Theorie en design, 15 studiepunten
 • Toegepaste teledetectie en GIS voor landschapsanalyse, 15 studiepunten
 • Keuzevakken, 15 studiepunten
 • Toegepaste luchtfotografische technieken voor landschapsanalyse, 7,5 studiepunten
 • Project in landschapsecologie, 7,5 studiepunten

Jaar 2 - Keuzevakken en masterproef

 • Keuzevakken, 0/15/30 studiepunten
 • Degree-project in Degree Project in Physical Geography and Quaternary Geology, 30/40/60 credits

Het aantal keuzevakken dat wordt gevolgd, is afhankelijk van de periode die aan het diplomaproject wordt besteed en die over een of twee termijnen kan lopen. De verplichte cursussen in het programma zijn zowel theoretisch als praktisch, zoals experimenteel ontwerp, gegevensverzameling door veldinventarissen en teledetectie, analyses en beheer van ruimtelijke gegevens met behulp van geografische informatiesystemen (GIS). De keuzevakken in het programma kunnen verschillende vakken bevatten, zodat de student voldoende kennis verwerft om het programma af te ronden met een scriptie over landschapsecologie.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toepassing

Toelatingseisen

Bachelor's degree in aardwetenschappen, milieuwetenschappen, biologie-aardwetenschappen, aardrijkskunde of biologie en dat moet ten minste 15 ECTS-credits ecologie omvatten. Ook vereist is kennis die gelijkwaardig is aan de cursus Zweeds B / Engels 6 in het hoger secundair onderwijs.

Selectie

Cijfers van academische cursussen, motivatiebrief en de relevantie van eerdere studies in relatie tot het programma.

Toepassingsdocumentatie specifiek voor dit programma

Naast de documenten die vereist zijn door universityadmissions.se, moeten de volgende documenten alle aanvragen bij dit masterprogramma vergezellen:

 1. Persoonlijke brief / Letter of interest (maximaal één pagina)
 2. CV
 3. Een korte samenvatting van het beoordelingssysteem van uw universiteit (indien anders dan ECTS). Geef een uitleg van de beoordelingsschaal.
 4. Maak een lijst van uw cursussen om aan te geven hoe u aan de specifieke vereisten voor het programma voldoet.

Studeer je nog voor je bachelordiploma bij het indienen van de toelatingsaanvraag, schrijf dan in de persoonlijke brief welke vakken en studiepunten nog moeten worden behaald.

Documenten aanvragen en uploaden

Volg de instructies op universityadmission.se over hoe u zich kunt aanmelden en hoe u uw ondersteunende documenten kunt indienen. Stuur alstublieft geen documenten rechtstreeks naar de afdeling.

Data en deadlines

15 januari - Laatste datum voor het aanvragen van masterprogramma's voor alle aanvragers

Toepassingsperiode: 16 oktober - 15 januari

Aanmeldingsprocedure

Alle aanvragen moeten worden verzonden via universityadmissions.se. Het aantal studenten dat is toegelaten tot elk van onze programma's is beperkt en de toelating wordt op competitieve basis verleend. Kandidaten worden geselecteerd door een toelatingscommissie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder