Master of Science in de informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma-overzicht

De MSc (CompSc) -programma is een uitgebreide postdoctorale studieprogramma biedt geavanceerde en diepgaande leren in Computer Science. Het programma is gebaseerd op kredieteenheden, met cursussen van zowel toegepaste als fundamentele aard.

Studenten kunnen gerichte studiestromen kiezen of een uitgebreide en gediversifieerde studie in Computer Science, dat wil zeggen General Stream.

Gerichte studiestromen vormen een samenhangende verzameling verwante cursussen die zowel fundamenteel als diepgaand worden blootgesteld aan studenten in een bepaald ICT-domein.

Studenten kunnen hun kennis uitbreiden en verdiepen in de specialisatie streams in Cyber Security, Multimedia Computing en Financial Computing.

Stroom van studie

Cyberbeveiliging

De Cyber Security Stream is een multidisciplinair studiegebied en professionele activiteit die zich bezighoudt met state-of-the-art technologie in cybersecurity.

Het curriculum behandelt verschillende aspecten van cyberbeveiliging vanuit verschillende perspectieven, waaronder technisch, organisatorisch, mensgericht en legaal.

Multimedia Computing

De Multimedia Computing Stream richt zich op multimedia computing, communicatie, analyse, visualisatie en applicaties.

Multimedia Computing omvat mediacodering en -verwerking, streaming-media middleware, mediaberformaties, real-time protocollen, media-analyse en technieken voor menselijke interactie en visualisatie.

Studenten worden aangemoedigd om innovatieve ideeën te ontwikkelen met behulp van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie, zoals mobiele apparaten en big data-analyse.

Financieel computergebruik

De Financial Computing Stream is de studie van gegevens en algoritmen die worden gebruikt in de financiële wereld en de wiskunde van computerprogramma's die financiële modellen of systemen realiseren.

Financial Computing legt de nadruk op praktische numerieke methoden en richt zich op technieken die rechtstreeks van toepassing zijn op zakelijke en financiële analyses.

De nadruk zal liggen op het computeraspect van de financiële sector.

Algemene stream

Algemene stroom omvat een breed, uitgebreid aanbod van informatica-onderwerpen, waaronder een breed scala aan cursussen waaruit studenten kunnen kiezen. Het biedt studenten de meeste flexibiliteit om hun eigen studieportfolio te ontwerpen op basis van hun carrièreaspiratie of vereisten.

Aanvraagprocedures

Aanvragers kunnen hun aanvraag indienen via het online sollicitatiesysteem.

De volgende ondersteunende documenten moeten worden geüpload naar het online-toepassingssysteem vóór de uiterste aanvraagdatum of het verlopen van uw toepassingsaccount (die slechts vier weken geldig is), afhankelijk van wat zich het eerst voordoet:

 • Graduate transcript (s) met een beoordelingssysteem van alle tertiaire niveaubepalingen
 • Diploma certificaat (en)
 • Engels taalvaardigheidstest scorerapport, zoals TOEFL of IELTS (alleen voor aanvragers met kwalificaties van instellingen buiten Hong Kong waar de taal van instructie en / of examen niet Engels is)
 • Bewijs van cumulatief Grade Point Average (CGPA) / gemiddeld cijfer / gemiddelde cijfer
 • Officieel bewijs van klassering, indien beschikbaar
 • Een curriculum vitae (CV)

Aanvragers zijn niet verplicht om originele documenten in te dienen tijdens de aanvraagfase. Indien een aanvrager een toelatingsaanbieding door het Programma wordt aangeboden, ontvangt hij / zij bericht dat het nodig is om een origineel / gewaarmerkt afschrift * van de documenten in te dienen bij het MSc (CompSc) Program Office.

Houd er rekening mee dat documenten die eenmaal zijn ingediend niet worden geretourneerd en zullen worden vernietigd als de aanvraag niet succesvol is.

* De universiteit aanvaardt alleen originelen en kopieën van de documenten die naar behoren zijn gedeclareerd als echte kopieën voor een notaris.

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten zijn HK $ 300 (niet-restitueerbaar), online betaald met een creditcard.

Toelatingseisen

verkiesbaarheid

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de programma's moet een kandidaat zowel voldoen aan de vereisten voor toelating tot de universiteit als aan de ingangseisen voor het programma, inclusief maar niet beperkt tot:

 • zullen voldoen aan het Algemeen Reglement;
 • heeft een bachelordiploma van deze universiteit of een kwalificatie van een gelijkwaardige norm van deze universiteit of een andere vergelijkbare instelling die voor dit doel is geaccepteerd;
 • voor een kandidaat die toelating wenst op basis van een kwalificatie van een universiteit of een vergelijkbare instelling buiten Hong Kong waarvan de taal van het onderwijs en / of het examen niet Engels is, voldoet aan de universitaire Engelse taalvereiste die geldt voor hogere graden zoals voorgeschreven onder Algemene regel G2 (b); en
 • voldoen aan de examinatoren in een kwalificerend onderzoek indien nodig.

Engelse Taalvaardigheidseis

Kandidaten die willen worden toegelaten op basis van een kwalificatie van een universiteit of vergelijkbare instelling buiten Hong Kong, waar de taal van het onderwijs en / of het examen niet Engels is, zijn vereist om:

 • een. een score van 550 of hoger (paper-based test) of 80 of hoger (internet-based test) in de Test of English as Foreign Language (TOEFL). Kandidaten die de TOEFL hebben genomen, moeten de Educational Testing Service (ETS) vragen om rechtstreeks een officieel scorerapport aan de universiteit te sturen. Voor dit doel is de HKU TOEFL-code 9671. Testscores van meer dan twee jaar oud worden niet geaccepteerd, of
 • b. een minimale overall band van 6 zonder subtest lager dan 5,5 in het International English Language Testing System (IELTS); of
 • c. graad C of hoger in het Overseas General Certificate of Education (GCE); of
 • d. rang C of hoger in de International General Certificate of Secondary Education (IGCSE); of
 • e. graad C of hoger in de Cambridge Test of Proficiency in English Language;

tenzij ze in uitzonderlijke omstandigheden zijn vrijgesteld van deze vereiste.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Hong Kong , de wereldwijde universiteit van Azië, levert impact door internationalisering, innovatie en interdisciplinariteit. Het trekt en voedt wereldwijde wetenschappers aan door ... Lees meer

The University of Hong Kong , de wereldwijde universiteit van Azië, levert impact door internationalisering, innovatie en interdisciplinariteit. Het trekt en voedt wereldwijde wetenschappers aan door excellentie in onderzoek, onderwijs en leren en kennisuitwisseling. Het levert een positieve sociale bijdrage door wereldwijde aanwezigheid, regionale betekenis en betrokkenheid bij de rest van China. Lees Minder