Master of Science in de industriële wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

"Dingen goed doen en de juiste dingen doen". Producten analyseren, berekenen en ontwikkelen met behulp van wetenschappelijke methoden. Hoe moet een product worden ontworpen om te voldoen aan de vereisten van prestaties, levensduur, economie en milieu? Technisch onderwijs op gevorderd niveau is een goede basis voor uw toekomstige succes.

Na het afronden van dit masterprogramma kun je met een breed scala aan problemen binnen Advanced Mechanical Engineering omgaan. Het programma richt zich op productontwikkeling en structurele dynamiek, twee onderzoeksgebieden aan de Linnaeus University .

De basis voor de productontwikkeling vanuit een levenscyclusperspectief wordt gegeven door de cursussen Multivariate Calculus en Vector Calculus and Analysis of Structures. Binnen de eindige elementen methode en structurele dynamiek cursussen, theorie samen met methoden en hulpmiddelen voor het oplossen van mechanische problemen. Binnen Productontwikkeling worden krachtige ontwikkeltools met specifieke applicaties voor complexe producten, functies en systemen gegeven. Verschillende case studies worden gepresenteerd en projecten uit de industrie worden onderzocht om probleemgebieden te identificeren en analyseren, actieplanning te realiseren en geschikte acties voor te stellen om deze problemen met adequate methoden te behandelen.

Structurele dynamiek is een gebied met een breed scala aan toepassingen, van lucht- en ruimtevaart, voertuig en machine tot gebouwen. Binnen dit gebied wordt het dynamische gedrag van structuren bestudeerd; dit omvat prestaties, comfort, leven en trillingen.

Het alomtegenwoordige streven naar gewichtsreductie vergroot de behoefte aan kennis in structurele dynamiek om de ontwerpen met betrekking tot belastingen en dynamisch gedrag te wissen.

Binnen Structural Dynamics worden meestal eindige-elementenmodellen gebruikt die uitgaan van kennis binnen Solid Mechanics. Om te valideren dat een model voldoende een echte structuur vertegenwoordigt, worden trillingsproeven gebruikt; voor die theorie van signaalanalyse.

Het afstemmen van het model kan vereist zijn vanwege verschillen tussen testgegevens en analytische gegevens; dit is een optimalisatieprobleem. Structural Dynamics is een steeds belangrijker gebied van productontwikkeling.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelor of Science graad in Mechanical Engineering of het equivalent daarvan.
    Dit omvat minimaal 7,5 studiepunten in Structural Mechanics of Mechanics of Materials, evenals wiskunde overeenkomend met de vakken Calculus 1 (7,5 credits) en Vector geometry / Linear algebra (7,5 credits) of het equivalent daarvan.
  • Engels B / 6 of het equivalent.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Het programma kwalificeert u voor een professioneel leven in de industrie, waar gekwalificeerde berekeningsingenieurs en ontwerpers aantrekkelijk zijn, evenals voor Ph.D. studies op het gebied van werktuigbouwkunde.

Mate

Master of Science in Werktuigbouwkunde (een jaar).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder