Master of Science in de industriële wetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

118443_UAEUlogo2.jpg

Overzicht

Mechanische engineering is een van de breedste en oudste takken van engineering en kan werk vereisen dat varieert van het ontwerp en de fabricage van zeer fijne en gevoelige instrumenten met micro- en nanoschalen tot het ontwerp en de fabricage van enorme energiecentrales. Het ME-programma benadrukt een fundamentele benadering van engineering waarbij de student leert om behoeften te identificeren, problemen te definiëren en basisprincipes en technieken toe te passen om een oplossing te verkrijgen. Deze filosofie is verwerkt in klassikale lezingen, laboratoriumactiviteiten, ontwerpprojecten en onderzoek. Van ME-afgestudeerden wordt verwacht dat ze omgaan met bewegende apparaten en complexe systemen. Studenten leren over materialen, ontwerp, productie, solide en vloeibare mechanica, thermodynamica, warmteoverdracht, controle en instrumentatie, om mechanische systemen te begrijpen. Gespecialiseerde ME-onderwerpen omvatten energieconversie, energiebeheer, airconditioning, turbomachines, composietmaterialen en materiaalverwerking, verbranding, breukmechanica, geselecteerde onderwerpen in mechatronica en trillingen, regeltechniek, inleiding tot robotica, geselecteerde onderwerpen in productie en ontwerp, onderhoudstechniek, biomechanica en geselecteerde onderwerpen in bio-engineering. (Totaal aantal kredieturen is 30 voor scriptie en 33 voor geen scriptie).

De VAE staat nu op nummer 1 in de VAE op basis van de Times Higher Education Ranking! We zijn ook # 5 in het Midden-Oosten, # 49 in Azië en # 70 in de Young University Rankings van 2019.

Doelstellingen van het programma

 • Stimuleer hoogwaardige werktuigbouwkundige opleidingen en onderzoek op universitair niveau en genereer afgestudeerden met een hoog competentieniveau in fundamentele en toegepaste concepten van werktuigbouwkunde.
 • Bereid afgestudeerden voor op succesvolle carrières in de industrie en / of de academische wereld en om ethische praktijken en een leven lang leren te bevorderen en te bevorderen.
 • Verrijk de onderzoekssamenwerking tussen de universiteit en de industriële sector in het land en wereldwijd.
 • Afgestudeerde professionals en leiders in de wereldwijde industrie.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • Gebruik kennis en vaardigheden ethisch voor het oplossen van problemen met werktuigbouwkunde en het trekken van conclusies.
 • Voer werktuigbouwkundige studies uit met behulp van experimentele, computersoftware en andere moderne hulpmiddelen.
 • Communiceer effectief, zowel mondeling als schriftelijk om technisch en onderzoekswerk te presenteren.
 • Gedrag onafhankelijk en met een team kwaliteit wetenschappelijk en toegepast onderzoek.

Graad Vereisten

Vereiste kredieturen: minimaal 30 uur

Werktuigbouwkunde (30 voor scripties en 33 voor no-scripties)

Vereiste cursussen (15 uur) Krediet uren
ELEC620 Analytische technieken in engineering 3
ELEC600 Numerieke methoden in engineering 3
MECH615 Geavanceerde dynamiek 3
MECH630 Geavanceerde solide mechanica 3
MECH650 Geavanceerde vloeistofmechanica 3
Keuzevakken - 9CH voor scriptie en 18CH voor niet-scriptie (18 uur) Krediet uren
MECH612 Geavanceerde mechanische trillingen 3
MECH614 Geavanceerde besturingssystemen 3
MECH633 Eindige-elementenmethoden 3
MECH626 Vermoeidheid

Scriptie

Vereiste cursussen (alleen voor scriptiestudent) (6 uur) Krediet uren
MECH660 Seminar Werktuigbouwkunde 0
MECH690 Scriptie 6

Toelatingseisen

 • Een bachelordiploma of een equivalent daarvan van een geaccrediteerde universiteit erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE;
 • Een cumulatief Grade Point Average (GPA) van 3,0 op een schaal van 4.0 of gelijkwaardig in alle niet-gegradueerde werken.
 • Een score van minimaal 6,0 op het IELTS Academisch examen of gelijkwaardig.
 • Deze testscore moet minder dan twee jaar oud zijn op het moment van aanmelding, met de volgende uitzonderingen:

Voorwaardelijke acceptatie

Een kandidaat met een bachelordiploma erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE kan voorwaardelijke toelating tot de masteropleiding worden verleend in slechts één van de volgende gevallen:

Een kandidaat met een IELTS-score van 5,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating voldoen aan de volgende vereisten of moet worden ontslagen:

 1. Moet een minimale IELTS-score van 6,0 behalen, of het equivalent ervan, tegen het einde van het eerste semester van de student;
 2. Kan maximaal zes (6) credits per uur in het eerste semester opnemen, exclusief intensieve cursussen Engels;
 3. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Een aanvrager met een niet-gegradueerde cumulatieve GPA van minder dan 3,0 maar gelijk of hoger dan 2,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating aan de volgende eisen voldoen of moet worden ontslagen:

 1. Mag maximaal negen (9) credits uren in het eerste semester van de studie;
 2. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Merit Fellowship Award

Van de Merit Award wordt verwacht dat studenten hoge academische kwalificaties hebben en hun academische succes behouden aan de VAEU. De Merit Fellowship Award biedt een financiële ondersteuning in de vorm van gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld aan gekwalificeerde studenten. Studenten in STEM en strategische gebieden van het land (hernieuwbare energie, transport, gezondheid, watervoorraden, technologie, ruimte) hebben voorrang.

In aanmerking komen voor studenten:

 • Heb een uitstekende academische reputatie (GPA ≥ 3.6 / 4.0).
 • Handhaaf een GPA ≥3.6 / 4.0 tijdens het onderzoek aan de VAEU.
 • Geen andere financiële sponsoring of toekenning hebben.

Voordelen:

 • 50% korting op het collegegeld.

Looptijd:

 • Geldig tot het moment van afstuderen zolang de student zich houdt aan de Voorwaarden om in aanmerking te komen voor studenten.

Meer informatie

Handige links

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder
Abu Dhabi , Al Ain , Dubai + 2 Meer Minder