Master of Science in de industriële wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In de masteropleiding Werktuigbouwkunde kun je een expert worden in Arctic Technology, Engineering Materials, Marine Technology, Mechatronics, Product Development, Production Engineering en Solid Mechanics, of je eigen combinatie creëren. We stellen studenten in staat om hun interesses op het gebied van werktuigbouwkunde te volgen, aangezien hun professionele vaardigheden nodig zijn om effectievere en veiligere oplossingen voor de samenleving te creëren.

Bestudeer doelstellingen

De huidige samenleving vertrouwt overal op machinebouw voor effectieve, duurzame en veilige oplossingen. Het gebied omvat een breed scala aan activiteiten en technologiesectoren, van energie en transport tot medische apparatuur en milieubescherming. Er is geen tekort aan taken, uitdagingen en kansen waar werktuigbouwkundigen innovatieve oplossingen creëren. Werktuigbouwkunde is van toepassing op alles van de kleinste componenten tot de grootste samenstellingen, wat resulteert in een aanhoudende vraag naar werktuigbouwkundige expertise.

Door middel van hoogwaardig onderwijs combineert het programma praktische studiemethoden met theorie om afgestudeerden op te leiden met een verscheidenheid aan vaardigheden die overeenkomen met de uitdagingen van de toekomstige samenleving. Als afgestudeerde werktuigbouwkundige aan de Aalto University heb je:

 • Eigen specialisatie in het vak. We hebben lesgegeven in zeven verschillende onderwerpgroepen: Arctic Technology, Engineering Materials, Marine Technology, Mechatronics, Product Development, Production Engineering en Solid Mechanics, waardoor je je kunt specialiseren in een van deze velden of je combinatie van vaardigheden uit verschillende onderwerpgroepen kunt creëren. . Het programma is flexibel en veelzijdig en biedt veel mogelijkheden voor specialisatie of multidisciplinaire combinatie en ondersteuning bij het uitstippelen van je persoonlijke studietraject.
 • Relevante technische, wiskundige, computationele en analytische kennis en vaardigheden. Bij het voltooien van het programma begrijpt u de principes en methoden van mechanica in engineering en hun praktische toepassingen. U zult weten hoe u technische problemen in het door u gekozen specialisatiegebied kunt oplossen, en u kunt een combinatie van creativiteit, systematische analyse, computationele hulpmiddelen en kritisch oordeel op dergelijke taken correct toepassen.
 • Goede interpersoonlijke vaardigheden. Als student in een internationale omgeving leer je keuzes en methoden te verantwoorden, helder te communiceren en effectief samen te werken.
 • Inzicht in de maatschappelijke context. Door praktische praktijkcases op te lossen met de relevante industrieën, leer je ook de bredere maatschappelijke impact van het veld. Je leert werktuigbouwkunde toe te passen voor effectieve, duurzame en veilige oplossingen die de samenleving op verschillende niveaus ten goede komen, wat onze specialisatiegebieden weerspiegelen.
 • Ervaring uit de branche. We hebben nauwe banden met de industrie, waardoor onze studenten al tijdens hun studie kunnen leren in samenwerking en kunnen samenwerken met de relevante bedrijven en openbare instellingen.

Taal van instructie

In dit programma is de voertaal Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Aalto University masterprogramma Werktuigbouwkunde van de Aalto University bouwt voort op een grondige kennis van kernmechanica-onderwerpen, die worden aangevuld met geavanceerde studies. Studies bieden een solide technische basis voor het werken in een internationale, concurrerende en zeer innovatieve omgeving. Ons onderwijs is gebaseerd op probleemgestuurd leren, waarbij we in samenwerking met de industrie vaak praktische praktijkcases oplossen.

Specialisatie

Specialisatie in het programma wordt aangeboden door middel van cursussen voor gevorderde studies, die zijn georganiseerd in onderwerpgroepen. U kunt vooraf gedefinieerde studiepaden volgen binnen die onderwerpen of een minder conventionele mix van cursussen kiezen in overeenstemming met uw individuele profiel. Om je te helpen bij het plannen van je studie, bieden we een uitgebreid systeem van academische ondersteuning.

 • Arctische technologie
 • Technische materialen
 • Maritieme technologie
 • Mechatronica
 • Product ontwikkeling
 • Productie Engineering
 • Solide mechanica

Het programma begint met een projecttraject waarin je een prototypisch werktuigbouwkundig probleem aanpakt. Tijdens de duur van de cursus werk en leer je als een team en bouw je aan je geïndividualiseerde professionele profiel als werktuigbouwkundig ingenieur. Dit profiel vormt de basis voor je studietraject. De projectcursus maakt deel uit van de 30 studiepunten van gemeenschappelijke studies in het programma.

Bovendien kies je 30 studiepunten aan geavanceerde studies in het veld om je eigen expertisegebied op te bouwen. 30 studiepunten keuzevakken zijn ook inbegrepen, te kiezen binnen of buiten werktuigbouwkunde. De masterproef maakt het programma compleet.

Het programma begint met een projectcursus waarin je een prototypisch werktuigbouwkundig probleem aanpakt. Gedurende de duur van de cursus, zult u werken en leren als een team en uw geïndividualiseerde professionele profiel construeren als een werktuigbouwkundig ingenieur. Dit profiel vormt de basis voor uw studietraject in de toekomst. De projectcursus maakt deel uit van de 30 studiepunten van algemene studies in het programma.

Bovendien kiest u 30 studiepunten voor geavanceerde studies in het veld om uw eigen expertisegebied op te bouwen. 30 studiepunten van keuzevakken zijn ook inbegrepen, te kiezen uit of naast werktuigbouwkunde. De masterproef voltooit het programma.

Carrièremogelijkheden

De afgeronde opleiding opent deuren naar een veelheid aan loopbaantrajecten op het gebied van advies, ontwerp, productontwikkeling, onderzoek en management, of naar een postdoctorale functie binnen Aalto University of elders. Afgestudeerden van de masteropleiding Werktuigbouwkunde kunnen werken als:

 • Systeemingenieurs begrijpen en ontwerpen complexe systemen van verschillende schalen, van atomair tot globaal. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.
 • Ondernemende ingenieurs die een innovatief ontwerp creëren dat nodig is om producten, processen en diensten te ontwikkelen die concurrerend zijn in een wereldeconomie.
 • Ingenieurswetenschappers voeren fundamenteel onderzoek uit dat nodig is om dwingende mondiale uitdagingen zoals energieduurzaamheid aan te pakken. Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.
 • Engineeringmanagers die wereldwijde projecten en bedrijven leiden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, aangezien het aantal beschikbare loopbaantrajecten voor afgestudeerden bijna eindeloos is. Onze studenten werken al tijdens hun studie nauw samen met de industrie, waardoor ze al voor het afstuderen aan hun carrière kunnen beginnen.

Postdoctorale studieopties

Masteropleiding Werktuigbouwkunde wordt beschouwd als een uitstekende basis voor doctoraatsstudies en postdoc-posities.

Internationalisering

Studenten Werktuigbouwkunde worden actief aangemoedigd om een semester in het buitenland door te brengen en te studeren aan een van de beste internationale partneruniversiteiten van Aalto University .

Programmaspecifieke toelatingseisen

Aalto University studentenelectieproces van Aalto University is concurrerend en op papier gebaseerd. Aanvragen die voldoen aan de subsidiabiliteitscontrole (administratieve evaluatie) uitgevoerd door Aalto University Admissions Services, gaan verder naar de opleidingsspecifieke academische evaluatie van de school.

Als criteria voor academische evaluatie 2021 worden gebruikt:

Academische prestatie

 • Wat wordt geëvalueerd: cijfers van de vorige graad / CGPA
 • Toelatingseisen: Cijfers moeten overwegend goed of uitstekend zijn
 • Geëvalueerde documenten: transcript of records
 • Criticality: kritiek

Relevantie van eerdere onderzoeken

 • Wat wordt geëvalueerd: Inhoud en kwantiteit in relatie tot de toegepaste studiekeuzespecifieke eisen
 • Wat we zoeken in een kandidaat: Eerdere studies moeten zich voorbereiden op zeer goede of uitstekende studieprestaties in de studieoptie
 • Geëvalueerde documenten: Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
 • Criticality: kritiek

Erkenning en kwaliteit van een instelling

 • Wat wordt geëvalueerd: Erkenning en kwaliteit van de vorige instelling van de aanvrager
 • Toelatingseisen: Erkend voor de hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek
 • Methode om competentie aan te tonen: internationale en nationale ranglijsten van instellingen voor hoger onderwijs
 • Criticality: niet kritisch

Geschiktheid

 • Wat wordt geëvalueerd: de verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies
 • Wat we zoeken in een aanvrager: moet duidelijk in verband staan met de studiemogelijkheid
 • Geëvalueerde documenten: motivatiebrief
 • Criticality: kritiek

Andere competentiegebieden

 • Wat wordt er geëvalueerd? Werkervaring en andere verworven kennis / prestaties, bijv. Publicaties, formeel en niet-formeel onderwijs, wedstrijden
 • Wat we zoeken in een sollicitantencontext die de motivatie situeert in verband met de studiemogelijkheid
 • Geëvalueerde documenten Curriculum vitae en (indien van toepassing) ondersteunende documenten
 • Criticality Niet kritiek
 

Van de aanvragers wordt verwacht dat ze een bachelorgraad van een hoge kwaliteit in werktuigbouwkunde of een verwante discipline bezitten.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder