Master of Science in de genetische en moleculaire plantenwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze Master of Science in genetische en moleculaire plantenwetenschappen geeft je een grondige kennis van plantenbiologie en plantenonderzoek. Bent u geïnteresseerd in milieubescherming, industrieel onderzoek of wilt u meer weten over de kansen en risico's van gen-gemodificeerde organismen (ggo's), dan is dit het onderwerp voor u. Tijdens dit tweejarige programma ontvang je een grondige praktische training die je de essentiële vaardigheden geeft om je eigen plantgerelateerde onderzoeksprojecten te plannen en uit te voeren.

Redenen om te kiezen

  • Flexibiliteit om uw eigen programmaprofiel en richting te structureren
  • Mogelijkheden om een internationaal netwerk van contacten op te bouwen

Programmastructuur

Het programma brengt drie Zweedse universiteiten van wereldklasse samen: de universiteit van Stockholm University , de universiteit van Uppsala en de Zweedse universiteit voor landbouwwetenschappen (SLU). Je leert over de mechanismen van plantengroei en -ontwikkeling, krijgt inzicht in genetische diversiteit en plantenveredeling en leert over plant-microbe-interacties en hoe planten omgaan met hun omgeving, inclusief hun verdedigingsstrategieën tegen insecten en micro-organismen. Er is nog ruimte binnen het programma zodat je kunt kiezen uit een selectie van aanvullende keuzevakken of keuzevakken.

Eerste jaar

  • Plantengroei en ontwikkeling (Uppsala)
  • Genetische diversiteit en plantenveredeling (SLU)
  • Moleculaire plant-microbe-interacties (Stockholm)
  • Keuzevak

Tweede jaar

Keuzevak (ken) en afstudeerproject (30 of 45 studiepunten)

of

Graadproject 60 studiepunten

Carriere vooruitzichten

Ons MSc-programma dient als voorbereiding op de voortzetting van Ph.D. studies op het gebied van plantenbiologie, ecologie en plantenveredeling en biotechnologie. Het opent ook potentiële werkmogelijkheden bij een administratieve autoriteit of binnen bosbouw, landbouworganisaties, consultancy of plantenveredeling en conservering. De flexibiliteit van het programma geeft u de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die relevant zijn voor de arbeidsmarkt en het potentieel om uw netwerk te ontwikkelen, zowel binnen Zweden als internationaal.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma hebben we het equivalent van een bachelordiploma met een major in biologie of moleculaire biologie nodig, inclusief biochemie en plantenfysiologie. Bovendien moet u Engelse taalvaardigheid vertonen die gelijkwaardig is aan het Zweedse middelbare schoolniveau.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder