Master of Science in de computer-, communicatie- en informatiewetenschappen - computerwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Software doordringt alle gebieden van menselijke activiteit: industrie, handel, gezondheidszorg, media en zelfs kunst. Een hoofdvak in Computer Science biedt studenten een diep inzicht in het gedrag van computerprogramma's en computertechnologieën en traint hen tot zeer competente programmeurs.

Bestudeer doelstellingen

Informatica is een van de meest invloedrijke gebieden van de huidige tijd, met software die alle gebieden van menselijke activiteit doordringt: industrie, handel, gezondheidszorg, media en zelfs kunst. De Master of Science in computer-, communicatie- en informatiewetenschappen met computerwetenschappen als major biedt studenten een diep inzicht in het gedrag van computerprogramma's en computertechnologieën. De major is met name geschikt voor studenten die bekwame programmeurs willen worden.

Na het behalen van de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Computerwetenschappen hebben afgestudeerden:

 • Een solide methodologische basis. Afgestudeerden hebben uitgebreide kennis verworven van verschillende softwaresystemen en architectuur.
 • Een sterke theoretische, wetenschappelijke en wiskundige basis. Door een sterke basis te leggen in algoritmen, computergraphics, machine learning, besturingssystemen, beveiliging, gebruikersinterfaces, websoftwareontwikkeling en andere takken van informatica, krijgen afgestudeerden een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt.
 • Geavanceerde programmeervaardigheden. Afgestudeerden hebben doorgaans uitstekende programmeervaardigheden verworven, afhankelijk van de diepte van hun specialisatie.
 • Een combinatie van breedte en diepgaande specialisatie. Naast de brede kennis op het gebied van informatica en softwaretechnologie, beschikken afgestudeerden over diepgaande vaardigheden op een specialisatiegebied van hun keuze.
 • Goede communicatie vaardigheden. Afgestudeerden kunnen werken in multidisciplinaire teams en effectief samenwerken met experts uit verschillende vakgebieden.

Taal van instructie

In de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Computerwetenschappen is de voertaal Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

De major bestaat uit kernvakken, verplichte vakken in het geselecteerde studietraject en grote optionele computerwetenschappelijke vakken. De kernvakken zijn gemeenschappelijk voor alle studenten in de major en zouden idealiter in het eerste jaar moeten worden bestudeerd. De student σ computerwetenschappen moet ten minste vijf cursussen selecteren uit de volgende lijst met kerncursussen:

 • Computationeel gebruikersinterfaceontwerp (5 sp.)
 • Computergraphics (5 sp.)
 • Declarative Programming (5 sp.)
 • Informatiebeveiliging (5 sp.)
 • Machine learning: begeleide methoden (5 sp.)
 • Besturingssystemen (5 sp.)
 • Principes van algoritmische technieken (5 sp.)
 • Websoftware-ontwikkeling (5 sp.)

Studenten zullen ook hun favoriete studietraject kiezen. De major heeft vier beschikbare studietrajecten:

 • Algoritmen, logica en berekeningen
 • Big Data en grootschalige computing
 • Software systemen en technologieën
 • Webtechnologieën, toepassingen en wetenschap
Doctoraatsspoor

De major biedt ook een competitief doctoraatstraject waar een beperkt aantal topstudenten kan worden toegelaten. Studenten die zijn geselecteerd voor het doctoraatstraject, kunnen hun studies laten afstemmen op het volgen van een doctoraatsstudie en kunnen al tijdens hun masterstudie beginnen aan een doctoraat in een van de onderzoeksgroepen van de afdeling. Kandidaten wordt gevraagd om hun mogelijke interesse voor het doctoraatstraject aan te geven in hun motivatiebrief bij hun aanmelding voor de masteropleiding. De beste promovendi worden geïnterviewd.

Onderwerpen

De onderwerpen variëren afhankelijk van het studietraject dat de student kiest.

 • Het studietraject Algorithms, Logic and Computation voorziet studenten van een sterke methodologische basis die het modelleren, ontwerpen en analyseren van geavanceerde algoritmen en computersystemen omvat. Studenten kunnen verwachten dat ze sterke programmeer- en geautomatiseerde redeneervaardigheden verwerven.
 • Big Data en Large-Scale Computing bieden studenten een sterke achtergrond om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die voortvloeien uit de groei van data en informatie in onze samenleving. De track behandelt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van gegevensbeheer, gegevensverwerking, algoritmiek, gegevenswetenschap en gegevensanalyse.
 • De track Software Systems and Technologies bestrijkt een breed scala aan onderwerpen over softwaresystemen, waaronder mobiele en cloud computing, energie-efficiëntie van computers en nieuwe netwerktechnologieën. De focus van de track ligt op toegepaste informatica, voortbouwend op een solide achtergrond in softwaresystemen.
 • Het studietraject Webtechnologie , Applicatie en Wetenschap brengt studenten naar het centrum van wat volgens velen de belangrijkste technologische innovatie is sinds de computer zelf. Het onderwijs in de track Webtechnologieën, Applicaties en Wetenschap benadert vakgebieden van webservices en webcontent op een veelzijdige manier. Studenten leren inhoud op het web te ontwikkelen en technologieën te besturen die verband houden met het presenteren en overdragen van die gegevens.
methoden

De studies maken volledig gebruik van moderne lesmethoden, waaronder leren op afstand, leren in kleine groepen en online feedbacktools. In plaats van traditioneel op colleges gebaseerd leren, legt de major Computer Science de nadruk op samenwerking en hands-on leren en moedigt het studenten aan om het voortouw te nemen in hun opleiding en actieve leerlingen te worden.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Het Persoonlijk Studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studietraject van een student te definiëren en een optimale selectie van cursussen samen te stellen die aansluiten bij de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel voor studenten om hun studie bij te houden. Het laat op zijn best zien waar studenten zijn met hun studie en stelt concrete mijlpalen vast die ze kunnen volgen.

Structuur van studies

In totaal omvat de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Computerwetenschappen in totaal 120 studiepunten. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Grote studies (40-65 ECTS)
 • Electieve studies (25-35 ECTS)
 • Mogelijke minor (20-25 ECTS)
 • Masterproef (30 sp.)

Carrièremogelijkheden

Computerwetenschappen is een van die gebieden waar de vraag naar goed technisch talent op de arbeidsmarkt groter is dan het aantal studenten dat afstudeert met een graad in computerwetenschappen. Vanwege het tekort aan talent krijgen veel studenten binnen de major jobaanbiedingen voordat ze afstuderen en over het algemeen zijn hun carrièremogelijkheden uitstekend.

Een veelvoorkomende route naar een baan is ingehuurd worden door bedrijven die studenten betalen voor het schrijven van hun masterscriptie voor hen. Anderen beginnen hun eigen bedrijf of gaan door met onderzoek naar een loopbaan aan universiteiten of industriële onderzoekslaboratoria.

Functietitels van onze pas afgestudeerden zijn onder meer Cloud Architect, Data Scientist, Doctoral Student, Game Programmer, IT Consultant, Java Developer, Mobile App Developer, Postdoctoral Researcher, Professor, R&D Manager, Software Architect, Software Engineer, System Specialist, Technical Web Analyst en Bruikbaarheidsspecialist.

Onze recent afgestudeerde alumni werken bijvoorbeeld in de volgende bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten: Aalto University , Accenture, BetterDoctor, Centre national de la recherche Scientifique, Conformiq, Eficode, Ericsson, Espotel, EXFO, Finnish Defense Forces, Finnish Institute of Occupational Health , First American, Forcepoint, F-Secure, Futuremark, Futurice, Giosg, GM Wargaming, Harvard University, Institut national de recherche en Informatique et Automatique, Jongla, Microsoft, Nitor Creations, Netlight Consulting, Nixu Corporation, Nokia, Nordea, OneSpin Solutions , Orbis, Palantir Technologies, Planixs, Qualtrics, Queen's University Belfast, Quintic, Reaktor, RedLynx, Santander, Seriously Digital Entertainment, Smartly.io, Space Systems Finland, Supermetrics & Floweb, Trimble, Tuxera, University of Helsinki, Valas Media, Vincit , Wolt, ZEF enz.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten om de werkgelegenheid van studenten in Finland en in het buitenland te ondersteunen. Dankzij het flexibele curriculum werken veel Aalto studenten al tijdens hun studie en garanderen ze zich voor het afstuderen instapposities. Er is ook een zeer actieve ondernemersgemeenschap bij Aalto , die als springplank fungeert voor het oprichten van een bedrijf.

internationalisering

De studieomgeving bij de major Computer Science is sterk internationaal - studies worden uitgevoerd in multiculturele groepen en een groot aantal cursussen wordt geleid door internationale professoren. Studies zijn nauw verbonden met onderzoek van wereldklasse dat plaatsvindt bij de afdeling Computerwetenschappen, die routinematig wordt gerangschikt in de top 10 van computerwetenschappelijke afdelingen in Europa. Daarnaast is er een voortdurende samenwerking met ELLIS, het Europese laboratorium voor leren en intelligente systemen, dat enkele van de beste academische instellingen en wetenschappers onder zijn paraplu heeft.

De School of Science biedt studenten diverse mogelijkheden om hun mondiale competentie te ontwikkelen door bijvoorbeeld:

 • een semester in het buitenland studeren aan een van de partnerinstellingen van Aalto
 • het volgen van een zomercursus in het buitenland, bijvoorbeeld bij Stanford Summer School
 • stage lopen in een van de wereldwijde "hotspots" voor informatica
 • tutor worden voor eerstejaarsstudenten

Aalto University is internationaal van aard en verwelkomt elk jaar duizenden buitenlandse studenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich niet alleen aan bij de diverse Aalto gemeenschap door middel van hun studie, maar ook door middel van meerdere vrijetijdsevenementen, vieringen en buitenschoolse activiteiten op de campus. Actieve bijlesprogramma's en ondersteunende diensten werken er hard aan om internationale studenten te helpen integreren in de Scandinavische cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

Computerwetenschap is van nature een multidisciplinair veld - het is veel moeilijker om een veld te noemen waarin het niet wordt gebruikt dan om er een te noemen waarin het een integrale rol speelt. De School of Science werkt nauw samen met andere Aalto scholen en studenten van andere masterprogramma's volgen regelmatig cursussen van de major Computer Science. Evenzo kunnen Computer Science-studenten een minor opnemen in hun keuzevakken. De minor kan vrij worden gekozen vanuit elke Aalto school. Individuele keuzevakken kunnen ook worden gevolgd uit andere programma's aan de Aalto University of andere Finse universiteiten via het Flexible Study Right (JOO).

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken aan de hele universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinariteitsomgeving leidt tot nieuwe ideeën, verzamelt enthousiasten om hen heen en baart vriendschappen, netwerken en zo nu en dan startups.

Plaats kansen voor afgestudeerden

De masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Computerwetenschappen aan Aalto wordt beschouwd als een uitstekende basis voor doctoraatsstudies en postdoc-posities.

Programmaspecifieke subsidiabiliteitsvereisten en evaluatiecriteria

Vereiste achtergrond:

 • wiskunde (lineaire algebra, calculus, waarschijnlijkheidstheorie, statistiek en discrete wiskunde)
 • goede programmeervaardigheden
 • algoritmen en gegevensstructuren
 • databases
 • theorie van berekening
 • computer netwerken
 • software engineering

Kennis van ten minste enkele van de volgende gebieden wordt als een voordeel beschouwd:

 • aanvullende kennis van wiskundige methoden
 • computer beelden
 • besturingssystemen
 • websoftware en onlinediensten
 • geavanceerde algoritmen
 • wiskundige logica
 • kunstmatige intelligentie
 • verificatie en testen
 • informatiebeveiliging en cryptografie
 • distributed computing
 • embedded systemen
 • gelijktijdige en parallelle programmering
 • project en teamwork

Evaluatiecriteria

De aanvragers moeten eerst voldoen aan de algemene deelnamevereisten van Aalto University .

Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria voor masterstudies worden geëvalueerd en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die hier worden vermeld.

Ten eerste worden de aanvragen beoordeeld op basis van de volgende kritisch belangrijke criteria.

 • Academische prestatie
 • Relevantie van eerdere onderzoeken

Alleen de aanvragen die voldoen aan de eisen voor deze criteria worden verder beoordeeld aan de hand van onderstaande criteria:

 • Erkenning en kwaliteit van een instelling
 • Geschiktheid
 • Andere competentiegebieden

De beste kandidaten worden geselecteerd op basis van de gezamenlijke evaluatie van alle bovenstaande criteria. Het programma heeft geen minimumquotum waaraan moet worden voldaan, en niet alle in aanmerking komende aanvragers zullen noodzakelijkerwijs worden toegelaten.

Academische prestatie

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Het CCIS-programma zoekt kandidaten met uitstekend studiesucces in hun eerdere studies. In studierichtingen waar het aantal en de kwaliteit van de aanvragen hoog is, betekent dit dat de aanvrager gedurende de studies consistent uitstekende cijfers heeft behaald (zeer hoog gewogen gemiddeld cijfer of GPA).

Het studiesucces van de aanvrager wordt beoordeeld op basis van het Grade Point Average (GPA) en cijfers in sleutelcursussen. Er wordt ook rekening gehouden met de tijd die aan eerdere onderzoeken is besteed. Alle eerdere universitaire studies van de aanvrager, inclusief onvolledige graden en niet-universitaire studies, worden in aanmerking genomen bij het evalueren van studiesucces.

De minimale GPA voor aanvragers van Finse hogescholen is 4,0. Voldoen aan de minimale GPA garandeert geen toelating tot het programma. Kandidaten met een GPA onder de limiet kunnen niet worden toegelaten, tenzij ze andere uitzonderlijke kwalificaties hebben. Programma's of gelijkwaardige cursussen die zijn gevolgd aan de open universiteit of als niet-graadstudies met uitstekende cijfers kunnen de aanvraag ondersteunen.

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de voorgaande graad (en) en studietempo
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Relevantie van eerdere onderzoeken

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Van aanvragers wordt verwacht dat ze een hoogwaardige bachelordiploma in informatica, software engineering, communicatietechniek of elektrotechniek hebben. Uitstekende kandidaten met diploma's op andere gebieden, inclusief maar niet beperkt tot informatiesystemen, techniek, natuurwetenschappen, wiskunde of natuurkunde, zullen in aanmerking worden genomen als ze voldoende studies hebben op de vereiste gebieden.

De vereiste achtergrondkennis, evenals kennisgebieden die als een voordeel worden beschouwd, worden hierboven gedefinieerd onder "studieoptie-specifieke toelatingseisen".

De inhoud van de eerdere graad (en) van de kandidaat wordt geëvalueerd op basis van de cursussen op het officiële transcript of records. Relevante werkervaring, beroepscertificaten en online cursussen kunnen ook in aanmerking worden genomen bij de evaluatie, maar deze compenseren in het algemeen niet het ontbreken van universitaire studies die de theoretische grondslagen van de kennisgebieden dekken.

Wat wordt er geëvalueerd? Inhoud en kwantiteit van eerdere studies in relatie tot de toegepaste studiekeuzespecifieke eisen
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, cursusbeschrijvingen

Erkenning en kwaliteit van een instelling

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant We verwachten dat kandidaten hun eerdere opleiding hebben afgerond aan een hoogwaardige universiteit en opleiding. De erkenning van de thuisuniversiteit van de aanvrager heeft ook invloed op de interpretatie van de cijfers bij de beoordeling van de academische prestaties.
Wat wordt er geëvalueerd? Erkenning en kwaliteit van de vorige instelling van de aanvrager
Geëvalueerde documenten Internationale en nationale ranglijsten van instellingen voor hoger onderwijs

Geschiktheid

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De aanvrager moet gemotiveerd zijn om het gekozen onderwerp te bestuderen en zich inzetten voor een voltijdstudie met een plan om de masteropleiding in twee jaar af te ronden. We zijn op zoek naar kandidaten die de redenen voor het solliciteren naar de studieoptie duidelijk kunnen aangeven en kunnen beschrijven waarom zij uitstekende kandidaten zouden zijn voor de studieoptie.

Studies in het masterprogramma moeten de kandidaat echt nieuwe kennis opleveren. Als de aanvrager al een masterdiploma heeft, moet de motivatiebrief duidelijk aangeven waarom een ander diploma nodig is. In de meeste gevallen worden in plaats daarvan niet-universitaire studies aanbevolen.

Wat wordt er geëvalueerd? Geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, motivatie, toewijding aan de studies en schriftelijke communicatieve vaardigheden
Geëvalueerde documenten Sollicitatie in zijn geheel inclusief motivatiebrief

Andere competentiegebieden

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Naast hun academische staat van dienst, kunnen kandidaten andere ervaring, kennis en kwalificaties hebben die hen voorbereiden op de masterstudies en hen onderscheiden van hun leeftijdsgenoten.

We waarderen met name veeleisende werkervaring op het gebied van de geplande studies, deelname aan wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot publicaties, ondernemerschap en bijzondere prestaties zoals succes bij wedstrijden (bijv. Junction Hackathon).

Wat wordt er geëvalueerd? Werkervaring, andere kwalificaties en prestaties
Geëvalueerde documenten Curriculum vitae, aanbevelingsbrieven, bewijzen van tewerkstelling, publicaties, andere certificaten, GRE- of GMAT-resultaten (indien beschikbaar).
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder