Master of Science in de computer-, communicatie- en informatiewetenschappen - akoestiek en audiotechnologie

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De major in akoestiek en audiotechnologie voorziet studenten van een fundamenteel begrip van het menselijk gehoor, audioperceptie en fysica van geluid. De vaardigheden die ze opdoen, maken het bijvoorbeeld mogelijk om geluidsoverlast te verminderen, harmonische omgevingen te plannen en coherente geluidservaringen te ontwerpen.

Bestudeer doelstellingen

Een groot deel van de gebouwde omgeving klinkt niet zoals bij toeval, maar omdat iemand het zo heeft ontworpen. Akoestische engineering is een opwindend toekomstbestendig veld dat vorm geeft aan hoe de wereld klinkt: het kan bijvoorbeeld helpen om geluidsoverlast te verminderen om plaats te maken voor meer harmonische omgevingen en samenhangende geluidservaringen. De major in akoestiek en audiotechnologie bereidt studenten voor op buitengewoon diverse carrièremogelijkheden en voorziet hen van een fundamenteel begrip van het menselijk gehoor, audioperceptie en fysica van geluid. Dit is een uniek masterprogramma met internationaal bekende en bekroonde professoren en studiefaciliteiten van wereldklasse, waaronder het onlangs gerenoveerde Aalto Acoustics Lab.

Na het behalen van de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie, hebben afgestudeerden:

 • Een schat aan kennis en vaardigheden om een beter klinkende wereld te creëren. Afgestudeerden beschikken over de kennis en vaardigheden om leidende posities in hun gewenste loopbaanveld in te nemen.
 • Fundamenteel begrip van wat belangrijk is vanuit het oogpunt van het menselijk gehoor. Afgestudeerden zijn in staat om perceptuele aspecten te meten, te begrijpen en het soort akoestiek te ontwerpen dat de menselijke luisteraar op de eerste plaats zet.
 • Uitgebreide kennis om onafhankelijk onderzoek en experimenten uit te voeren. Afgestudeerden hebben de vaardigheden, het begrip en de ondersteuning die nodig zijn om praktisch akoestische en audio-ontwerpcases op te lossen.
 • Vertrouwen in perceptuele besluitvorming. Afgestudeerden weten hoe ze moeten vertrouwen op de beschikbare sensorische informatie en bevorderen meer kritisch denken wanneer ze worden geconfronteerd met problemen die moeten worden opgelost.
 • Een duurzame benadering van degelijke engineering. Afgestudeerden hebben geleerd hulpbronnenefficiëntie onder de knie te krijgen en sommigen van hen zijn gespecialiseerd in geluidsreductie, wat aanzienlijk bijdraagt aan een betere en duurzamere omgeving.

Taal van instructie

In de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie is de voertaal Engels. De volledige opleiding wordt in het Engels gegeven en meer dan de helft van de studenten van de opleiding komt van buiten Finland.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het programma biedt studenten enorme kennis, expertise en ervaring waarmee ze de manier waarop we de wereld horen kunnen verbeteren en transformeren. Resultaten van recent onderzoek in akoestiek en geluidstechniek worden in de cursussen geïntegreerd. Duurzaamheid is diep geïntegreerd in de onderzoeken, zowel in termen van hulpbronnenefficiënte leermethoden als onderwerpen die bijdragen aan een gezonder milieu. Om een voorbeeld te geven van de toekomstgerichte inhoud: een groeiend veld is audiotechniek voor telepresence en 3D virtual reality-technologieën.

Alle hoofdvakken van Akoestiek en Audiotechnologie zijn bedoeld om te worden gevolgd tijdens het eerste jaar van de masteropleiding. Daarna kunnen studenten kiezen uit een reeks optionele cursussen en zich specialiseren in een gebied van hun keuzes, zoals audioverwerking, gebouwakoestiek, lawaaibeheersing of spraaktechnologie. De voorjaarsperiode van het tweede jaar staat in het teken van de masterproef.

Onderwerpen

Alle behandelde onderwerpen zijn bedoeld om studenten in staat te stellen uit te blinken in engineering voor de menselijke ervaring - er is altijd een menselijke luisteraar aan het einde van het akoestische communicatiekanaal. Een centraal onderwerp is een technische psychoakoestiek, die akoestische en audiotechnologieën omvat die zijn gebaseerd op het begrip van menselijke gehoormechanismen. In het programma hebben studenten de mogelijkheid om dieper in te gaan op hun interessegebieden, die worden vermeld, maar niet beperkt tot:

 • Audiosignaalverwerking (5 sp.)
 • Spraakverwerking (5 sp.)
 • Geluidsbeheersing (5 sp.)
 • Computergraphics (5 sp.)
 • Bouwmateriaaltechnologie (5 sp.)
 • Elektro-akoestiek (5 sp.)
 • Virtuele akoestiek (5 sp.)
methoden

De opleiding kenmerkt zich door grensverleggend onderzoek dat ook sterk in het onderwijs is verwerkt. Studenten profiteren van 24/7 toegang tot akoestische laboratoria van wereldklasse, waaronder drie echovrije kamers, een gestandaardiseerde meerkanaals luisterruimte, een variabele akoestiekruimte, geluiddichte luistercabines en meeslepende audiovisuele omgevingen.

Praktische experimenten en oefeningen zijn een essentieel onderdeel van de leermethoden. Studenten krijgen praktische opdrachten, worden betrokken bij het bouwen van prototypes en blijven dagboeken bijleren. Ons personeel geeft de voorkeur aan beoordeling door het indienen van cursussen en projecten in plaats van op examens gebaseerde beoordelingen. Het programma staat ook bekend om zijn uitstekende banden met de audio-industrie, wat de onschatbare praktische en real-life leerervaringen verder versterkt.

Structuur van studies

De masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie wordt georganiseerd door de School of Electrical Engineering en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Grote studies (40-60 ECTS)
 • Mogelijke minorstudies (20-25 ECTS)
 • Keuzevakken (25-30 sp.)
 • Masterproef (30 sp.)

Masterproef

Studenten moeten een masterscriptie voltooien. Dit is een onderzoeksopdracht met een studielast van 30 ECTS. Het onderwerp van de scriptie wordt afgesproken door de student en de begeleider. Master scripties zijn meestal geschreven voor een van de onderzoeksprojecten van de betrokken afdeling (en) of gerelateerde industrie.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie hebben een erkend voordeel op de arbeidsmarkt en staan klaar voor een groot aantal carrièremogelijkheden in zowel beroeps- als academisch gebied. Omdat de aangeleerde onderwerpen universeel van aard zijn, kunnen afgestudeerden hun vaardigheden naar elk land ter wereld brengen. Veel van de studenten beginnen hun loopbaan in R & D-functies en kunnen later doorstromen naar verkoop- en managementfuncties. Sommige van onze alumni zijn begonnen aan een ondernemende reis of hebben een doctoraatsstudie gevolgd.

Voorbeelden van loopbaantrajecten die onze afgestudeerden hebben gevolgd, zijn onder meer:

 • Audio DSP-engineer op de R & D-afdeling van grote internationale bedrijven, zoals Nokia, Huawei, Microsoft, Apple of Dolby
 • Akoestisch adviseur op het gebied van omgevingslawaai of gebouwakoestiek bij adviesbureaus zoals Akukon, A-Insinöörit of Helimäki Acoustics in Finland en bij grote internationale bedrijven zoals Arup of AECOM
 • Akoestiek- en geluidsbeheersingsexpert in de zware industrie, zoals ABB en Kone
 • Productontwikkeling in kleine en middelgrote bedrijven en startende bedrijven, zoals Genelec, Neural DSP Technologies, Yousician of Noiseless Acoustics
 • Ondernemer op het gebied van radicale innovatie, met een focus op productinnovatie (bijvoorbeeld speakers, koptelefoons of muziektechnologie)

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten om de werkgelegenheid van studenten in Finland en in het buitenland te ondersteunen. Dankzij het flexibele curriculum werken veel Aalto studenten al tijdens hun studie en garanderen ze zich voor het afstuderen instapposities. Er is ook een zeer actieve ondernemersgemeenschap bij Aalto , die als springplank fungeert voor het oprichten van een bedrijf.

internationalisering

De masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie brengt een zeer multiculturele groep studenten samen - meer dan de helft van hen komt van buiten Finland. Er zijn meerdere mogelijkheden om iemands globale competentie te ontwikkelen, zoals een semester doorbrengen of een zomercursus volgen aan een van de partneruniversiteiten van Aalto University over de hele wereld. Sommige studenten doen hun praktijkopleiding of zelfs een masterproefonderzoek in het buitenland.

Aalto University is internationaal van aard en verwelkomt elk jaar duizenden buitenlandse studenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich niet alleen aan bij de diverse Aalto gemeenschap door middel van hun studie, maar ook door middel van meerdere vrijetijdsevenementen, vieringen en buitenschoolse activiteiten op de campus. Actieve bijlesprogramma's en ondersteunende diensten werken er hard aan om internationale studenten te helpen integreren in de Scandinavische cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Postdoctorale studie

De masteropleiding Computer-, Communicatie- en Informatiewetenschappen - Akoestiek en Audiotechnologie aan Aalto wordt beschouwd als een uitstekende basis voor doctoraatsstudies. Dezelfde hoogleraren begeleiden promovendi en geven cursussen op het gebied van Akoestiek en Spraaktechnologie.

Programmaspecifieke subsidiabiliteitsvereisten en evaluatiecriteria

Aanvragers van het programma moeten voldoen aan de algemene deelnamevereisten en taalvereisten die gelden voor alle masterprogramma's aan de Aalto University .

Toelatingscriteria voor de CCIS - Acoustics and Audio Technology is een hoogwaardige bachelor in informatica, software engineering, communicatietechniek of elektrotechniek. Uitstekende kandidaten met diploma's op andere gebieden, zoals informatiesystemen, techniek, natuurwetenschappen, wiskunde of natuurkunde, zullen in aanmerking worden genomen als ze over voldoende studies en bewezen vaardigheden en kennis op de vereiste gebieden beschikken.

Vereiste achtergrond voor de major Akoestiek en Audiotechnologie:

 • wiskunde (lineaire algebra, Fourier-analyse, kansrekening en statistiek)
 • natuurkunde (klassieke natuurkunde en mechanica)
 • digitale signaalverwerking
 • toegepaste signaalverwerking (audio- en spraakverwerking)
 • programmeervaardigheden

Kennis van de volgende gebieden wordt als een voordeel beschouwd:

 • muziek of muziekinstrumenten
 • opnemen, mixen en reproduceren van geluid
 • ontwerp en bouw van audioapparatuur

Evaluatiecriteria

De aanvragers moeten eerst voldoen aan de algemene deelnamevereisten van Aalto University .

Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria voor masterstudies worden geëvalueerd en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die hier worden vermeld.

Ten eerste worden de aanvragen beoordeeld op basis van de volgende kritisch belangrijke criteria.

 • Academische prestatie
 • Relevantie van eerdere onderzoeken

Alleen de aanvragen die voldoen aan de eisen voor deze criteria worden verder beoordeeld aan de hand van onderstaande criteria:

 • Erkenning en kwaliteit van een instelling
 • Geschiktheid
 • Andere competentiegebieden

De beste kandidaten worden geselecteerd op basis van de gezamenlijke evaluatie van alle bovenstaande criteria. Het programma heeft geen minimumquotum waaraan moet worden voldaan, en niet alle in aanmerking komende aanvragers zullen noodzakelijkerwijs worden toegelaten.

Academische prestatie

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Het CCIS-programma zoekt kandidaten met uitstekend studiesucces in hun eerdere studies. In studierichtingen waar het aantal en de kwaliteit van de aanvragen hoog is, betekent dit dat de aanvrager gedurende de studies consistent uitstekende cijfers heeft behaald (zeer hoog gewogen gemiddeld cijfer of GPA).

Het studiesucces van de aanvrager wordt beoordeeld op basis van het Grade Point Average (GPA) en cijfers in sleutelcursussen. Er wordt ook rekening gehouden met de tijd die aan eerdere onderzoeken is besteed. Alle eerdere universitaire studies van de aanvrager, inclusief onvolledige graden en niet-universitaire studies, worden in aanmerking genomen bij het evalueren van studiesucces.

De minimale GPA voor aanvragers van Finse hogescholen is 4,0. Voldoen aan de minimale GPA garandeert geen toelating tot het programma. Kandidaten met een GPA onder de limiet kunnen niet worden toegelaten, tenzij ze andere uitzonderlijke kwalificaties hebben. Programma's of gelijkwaardige cursussen die zijn gevolgd aan de open universiteit of als niet-graadstudies met uitstekende cijfers kunnen de aanvraag ondersteunen.

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de voorgaande graad (en) en studietempo
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Relevantie van eerdere onderzoeken

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Van aanvragers wordt verwacht dat ze een hoogwaardige bachelordiploma in informatica, software engineering, communicatietechniek of elektrotechniek hebben. Uitstekende kandidaten met diploma's op andere gebieden, inclusief maar niet beperkt tot informatiesystemen, techniek, natuurwetenschappen, wiskunde of natuurkunde, zullen in aanmerking worden genomen als ze voldoende studies hebben op de vereiste gebieden.

De vereiste achtergrondkennis, evenals kennisgebieden die als een voordeel worden beschouwd, worden hierboven gedefinieerd onder "studieoptie-specifieke toelatingseisen".

De inhoud van de eerdere graad (en) van de kandidaat wordt geëvalueerd op basis van de cursussen op het officiële transcript of records. Relevante werkervaring, beroepscertificaten en online cursussen kunnen ook in aanmerking worden genomen bij de evaluatie, maar deze compenseren in het algemeen niet het ontbreken van universitaire studies die de theoretische grondslagen van de kennisgebieden dekken.

Wat wordt er geëvalueerd? Inhoud en kwantiteit van eerdere studies in relatie tot de toegepaste studiekeuzespecifieke eisen
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, cursusbeschrijvingen

Erkenning en kwaliteit van een instelling

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant We verwachten dat kandidaten hun eerdere opleiding hebben afgerond aan een hoogwaardige universiteit en opleiding. De erkenning van de thuisuniversiteit van de aanvrager heeft ook invloed op de interpretatie van de cijfers bij de beoordeling van de academische prestaties.
Wat wordt er geëvalueerd? Erkenning en kwaliteit van de vorige instelling van de aanvrager
Geëvalueerde documenten Internationale en nationale ranglijsten van instellingen voor hoger onderwijs

Geschiktheid

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De aanvrager moet gemotiveerd zijn om het gekozen onderwerp te bestuderen en zich inzetten voor een voltijdstudie met een plan om de masteropleiding in twee jaar af te ronden. We zijn op zoek naar kandidaten die de redenen voor het solliciteren naar de studieoptie duidelijk kunnen aangeven en kunnen beschrijven waarom zij uitstekende kandidaten zouden zijn voor de studieoptie.

Studies in het masterprogramma moeten de kandidaat echt nieuwe kennis opleveren. Als de aanvrager al een masterdiploma heeft, moet de motivatiebrief duidelijk aangeven waarom een ander diploma nodig is. In de meeste gevallen worden in plaats daarvan niet-universitaire studies aanbevolen.

Wat wordt er geëvalueerd? Geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, motivatie, toewijding aan de studies en schriftelijke communicatieve vaardigheden
Geëvalueerde documenten Sollicitatie in zijn geheel inclusief motivatiebrief

Andere competentiegebieden

Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Naast hun academische staat van dienst, kunnen kandidaten andere ervaring, kennis en kwalificaties hebben die hen voorbereiden op de masterstudies en hen onderscheiden van hun leeftijdsgenoten.

We waarderen met name veeleisende werkervaring op het gebied van de geplande studies, deelname aan wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot publicaties, ondernemerschap en bijzondere prestaties zoals succes bij wedstrijden (bijv. Junction Hackathon).

Wat wordt er geëvalueerd? Werkervaring, andere kwalificaties en prestaties
Geëvalueerde documenten Curriculum vitae, aanbevelingsbrieven, bewijzen van tewerkstelling, publicaties, andere certificaten, GRE- of GMAT-resultaten (indien beschikbaar).
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder