Master of Science in de computationele fysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De wetten van de natuurkunde worden uitgedrukt in wiskundige vergelijkingen, die vaak niet analytisch kunnen worden opgelost zonder ernstige benaderingen. Computerontwikkeling helpt ons problemen onder realistischere omstandigheden op te lossen, modellen kwantitatief te analyseren en de resultaten van experimenten te simuleren, wat leidt tot betrouwbaardere voorspellingen op vele gebieden van wetenschap en technologie. Of je nu een achtergrond hebt in Natuurkunde of Computationele Wiskunde, ons MSc-programma laat je kennismaken met een grote selectie van numerieke hulpmiddelen en methoden en traint je vermogen om het onderliggende fysieke probleem te vertalen in een numeriek oplosbare weergave.

Redenen om voor Stockholm University te kiezen

Hoogwaardig onderwijs in een eerstelijns onderzoeksomgeving

Dit gezamenlijke MSc-programma van Stockholm University van Stockholm University en het Koninklijk Instituut voor Technologie (KTH) biedt je een unieke kans om te studeren in een zich snel ontwikkelende en stimulerende wetenschappelijke omgeving. We streven ernaar u een beter inzicht in de fysica te geven en uw computervaardigheden te verbeteren. Door docenten te hebben die allemaal actieve onderzoekers zijn, ontmoet en gebruik je de moderne computationele technieken die worden gebruikt in hedendaags onderzoek. Door middel van oefeningen en projecten in onze cursussen en het graadproject, train je je vermogen om de kennis in de natuurkunde te combineren met berekeningen om een reeks fysieke problemen te modelleren en te simuleren.

Sterke academische ondersteuning en netwerkmogelijkheden

Tijdens je MSc-studies zijn verschillende cursussen gericht op onafhankelijke studies en groepsprojecten. We willen goede ondersteuning bieden in je programma en docenten en studieadviseurs zijn altijd bereikbaar voor vragen of begeleiding. Vanwege een groot aantal docenten, zul je elkaar tijdens je cursussen ontmoeten, en krijg je verschillende manieren om in contact te komen met het onderzoek van je voorkeur. Als je meer geïnteresseerd bent om buiten het academische veld te werken, is het mogelijk om jezelf te betrekken bij projecten met medewerkers van relevante bedrijven of openbare instellingen. Dit is een uitgelezen kans om tijdens je studie brede ervaring op te doen.

126157_pexels-photo-2422293.jpegJopwell / Pexels

Programmastructuur

Hoewel het je de mogelijkheid biedt om een grondig inzicht te verwerven in de toepassing van numerieke methoden en moderne computationele technieken op een reeks fysieke problemen, zal dit programma ook je natuurkunde-opleiding voortzetten met geavanceerde cursussen in klassieke en moderne natuurkunde. Je krijgt een basiscursusblok voor wiskundige methoden, taalprogrammering op hoog niveau en numerieke methoden. Dit wordt gevolgd door geavanceerde cursussen in statistische fysica en hoe programmapakketten in de vorm van numerieke bibliotheken kunnen worden gebruikt om fysische fenomenen te modelleren. Tijdens het tweede jaar zul je ervoor kiezen je te specialiseren in onderwerpen zoals theoretische chemie, fysica van de gecondenseerde materie, analytische mechanica, numerieke methoden in elektromagnetisme / vloeistofmechanica of het gebruik van grote parallelle computers.

Het laatste onderdeel van je programma is een graadproject waarbij je je verworven modelbouwvaardigheden kunt toepassen om actuele problemen in de moderne fysica aan te pakken. Met ondersteuning van een ervaren supervisor wordt u getraind in het plannen, uitvoeren en rapporteren van een onderzoeksproject. Het scriptiewerk kan worden uitgevoerd via een bedrijf buiten de universiteit, waardoor je de kans krijgt om ervaring op te doen bij een andere afdeling, industrie of privébedrijf. Het programmaoverzicht wordt hieronder geïllustreerd. Houd er rekening mee dat dit kan worden gewijzigd.

Het Zweedse creditsysteem is compatibel met de Europese standaard ECTS. 30 ECTS komt overeen met een semester voltijdstudies.

Eerste jaar

  • Wiskundige methoden in de natuurkunde, 7,5 studiepunten
  • Numerieke methoden voor natuurkundigen II, 7,5 studiepunten
  • Programmering en informatica voor natuurkundigen, 7,5 studiepunten
  • Keuzevak *, 7,5 studiepunten
  • Simulatiemethoden in de statistische fysica, 7,5 studiepunten
  • Statistische fysica, 7,5 studiepunten
  • Computational Physics, 15 studiepunten

Tweede jaar

  • Keuzevakken *, 0, 15 of 30 studiepunten
  • Diploma-project, 30, 45 of 60 studiepunten

Carriere vooruitzichten

Met deze graad beschikt u over moderne, up-to-date kennis in natuurkunde en computationele wetenschappen. Je wordt gevraagd om een groot aantal problemen te begrijpen, analyseren en vertalen naar computermodellen in hightechindustrieën en onderzoeksbedrijven en een groot deel van onze alumni werkt met modelleren en programmeren. Deze graad heeft ook een bredere toepassing en je vaardigheden zijn aantrekkelijk op verschillende gebieden, variërend van academische deeltjesfysica over medische beeldvorming helemaal tot analist in de Bank of England!

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toelatingseisen

Bachelor of Science Degree, inclusief ten minste 90 studiepunten in de natuurkunde.

Kennis gelijk aan de Zweedse middelbare schoolopleiding Engels B / Engels 6.

Aanvragen en collegegeld zijn verplicht tenzij u een EU / EER-burger bent of een permanente verblijfsstatus in Zweden hebt (of een tijdelijke verblijfsvergunning voor andere redenen dan studies).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder