Master of Science in de civiele techniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MSc in civiele techniek

Deze master wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de Université Libre de Bruxelles, leidend tot een joint master's degree.

Een belangrijk doel van ons programma is om een ​​diepgaand begrip te ontwikkelen van de belangrijkste aspecten van analyse en ontwerp van allerlei soorten constructies en om een ​​gedegen kennis van materiaaltechnologie te bieden. Een belangrijk punt is de optimalisering van de vorm van de structuren en de materiaalkeuze, met inachtneming van hun milieueffecten, duurzaamheid en levenscycluskosten. Verschillende systemen worden overwogen: conventioneel versterkt of voorgespannen, hetzij in staal of beton, hetzij die zijn samengesteld uit nieuwe materialen zoals met vezels versterkte materiaalsystemen. Je kunt je ook specialiseren in waterbronnen. Cursussen over verschillende aspecten van waterbeheer (rivieren, stedelijk water, grondwater, waterkwaliteit) worden aangeboden in nauwe samenwerking met ons Master of Water Resources Engineering-programma.

Ga naar de webpagina van het programma

PROGRAMMA CURRICULUM

Het civieltechnische curriculum voorziet je van de fundamentele kennis met betrekking tot wiskunde, natuurkunde en mechanica. Het zal je trainen om vaardig te worden in het toepassen van technische hulpmiddelen, in communicatie en in het functioneren in een multidisciplinaire omgeving, met een respectvolle, tolerante en kritische houding en toewijding aan ethiek. Ons programma stelt u in staat om een ​​competente ingenieur te worden met een breed scala aan technische en wetenschappelijke kennis, terwijl u ook de juiste vaardigheden en attitudes ontwikkelt. Gericht op het ontwerp en de analyse van geavanceerde structuren, op bouwmaterialen en op het beheer van waterbronnen, biedt het programma u een brede algemene kennis die kan worden verfijnd volgens uw voorkeuren. Wat u ook kiest, u zult er zeker van zijn een hoogwaardig onderwijs te ontvangen, afgestemd op uw voorkeuren en aangepast aan de nieuwste evoluties in de wetenschappelijke wereld.

Keuzevakken De vakken in het eerste jaar voorzien de student van de basis die essentieel is voor iemand met de titel van burgerlijk ingenieur (beton, staal, geotechniek, numerieke modellering, experimentele technieken en projectwerk). Met deze basiskennis kunnen de studenten hun tweede jaar afstemmen op hun interesses.

Stage Onder de optionele vakken, kunnen studenten kiezen voor een stage van 40 of 60 dagen, die plaatsvindt tijdens het tweede jaar. Op deze manier kunnen studenten een eerste werkervaring opdoen in een bedrijf of een onderzoekscentrum naar keuze, terwijl ze zelf kiezen en contact opnemen met het bedrijf.

TOELATINGSEISEN

Academische vereisten Studenten met een bachelor in hetzelfde studiegebied (burgerlijke bouwkunde) hebben directe toegang tot de evaluatie van hun aanvraagdossier. Houders van een andere ingenieursdiploma moeten worden goedgekeurd / toegelaten door de curriculumraad.

Taalvereisten Toekomstige studenten kunnen bewijzen dat zij voldoende kennis van het Engels als instructietaal hebben

HOE AANVRAGEN?

Om je aan te melden, dien je het online aanvraagformulier in te vullen (knop hieronder).

Meld je nu aan voor de MSc. Civiele techniek

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the ... Lees meer

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the most interesting cities in Europe. Almost 200 years of experience and history await you at its green, urban campuses. A young university with a well-established tradition The single word ‘vrije’ in ‘Vrije Universiteit Brussel’ means ‘free’ and really tells you everything you need to know about the ambition of our university: the promotion of research and thought without dogmas and prejudices. Because studying at VUB, in an open atmosphere of tolerance and diversity, means growing into an independent and critically- thinking individual who can cope with our fast-changing world. Lees Minder