Master of Science in de chemie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

118443_UAEUlogo2.jpg

Overzicht

De M.Sc. in Chemie-programma is gericht op het bieden van kansen aan de beste VAE en internationale studenten om hoogwaardig afgestudeerd onderwijs op het gebied van chemie na te streven. Het programma is gebaseerd op kennisdiepte en geavanceerd onderzoek om afgestudeerden voor te bereiden op uitdagende banen in meerdere sectoren. Dit wordt bereikt door het aanbieden van een uitgebalanceerd curriculum op basis van goed ontworpen theoretische cursussen en het bieden van kansen en middelen voor geavanceerd onderzoek op zeer belangrijke gebieden waar belangrijke wetenschappelijke en technologische uitdagingen worden aangepakt. Het Departement Scheikunde is goed ingeburgerd in termen van onderzoeksfaciliteiten die geavanceerd kwaliteitsonderzoek mogelijk maken onder toezicht van faculteitsleden met een breed spectrum van onderzoeksinteresses. Onderzoeksbelangen bestrijken alle traditionele gebieden van chemie, analytische, organische, anorganische, fysische en biochemie, naast interdisciplinaire onderzoeksgebieden zoals bio-analytische, aardolie-, materialen-, milieu-, farmaceutische en computationele chemie. Het programma is ontworpen met aanzienlijke flexibiliteit door zowel fulltime als parttime studenten te accepteren en zowel avond- als weekendcursussen aan te bieden. Het modelstudieplan moet het vereiste theoretische cursuswerk (24 credituren) en scriptieonderzoekswerk (6 credituren) binnen twee jaar voltooien voor een fulltime kandidaat en drie jaar voor een parttime kandidaat.

De VAE staat nu op nummer 1 in de VAE op basis van de Times Higher Education Ranking! We zijn ook # 5 in het Midden-Oosten, # 49 in Azië en # 70 in de Young University Rankings van 2019.

Doelstellingen van het programma

 • Studenten voorzien van diepgaande kennis van geavanceerde onderwerpen in hun gekozen subdiscipline van scheikunde.
 • Studenten afstuderen met de vaardigheden die nodig zijn om onafhankelijk onderzoek uit te voeren.
 • De communicatie- en teamwerkvaardigheden van studenten ontwikkelen.
 • Om afgestudeerden te produceren die goed voorbereid zijn op de werkplek of verdere studies (Ph.D.) in de scheikunde.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • Los complexe problemen in chemische toepassingen op.
 • Gebruik moderne methoden om onderzoek uit te voeren en echte problemen op te lossen.
 • Documenteer en presenteer de resultaten van onderzoekswerk goed.
 • Werk effectief in teams en beheer groepstaken.
 • Pas passende ethische normen toe op vraagstukken die verband houden met wetenschap, onderzoek en werk.
 • Evalueer kritisch nieuwe informatie op het gebied van chemie.

Graad Vereisten

Vereiste kredieturen: minimaal 30 uur

College of Science

Vereiste cursussen (6 uur) Krediet uren
COSC501 Onderzoeksmethoden 1
COSC502 Ethiek van wetenschappelijk onderzoek 1
COSS633 congres 2
STAT503 Toegepaste statistieken 2

Chemie

Vereiste cursussen (9 uur) Krediet uren
CHEM526 Chemische instrumentatie 3
CHEM531 Geavanceerde organische synthese 3
CHEM541 Geavanceerde biochemie I 3
CHEM551 Geavanceerde anorganische chemie I 3
CHEM561 Geavanceerde fysische chemie I 3
Keuzevakken (9 uur) Krediet uren
CHEM522 Analytische spectroscopie 3
CHEM523 Scheiding

Scriptie

Vereiste cursus (6 uur) Krediet uren
COSR699 Scriptie 6

Toelatingseisen

 • Een bachelordiploma of een equivalent daarvan van een geaccrediteerde universiteit erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE;
 • Een cumulatief Grade Point Average (GPA) van 3,0 op een schaal van 4.0 of gelijkwaardig in alle niet-gegradueerde werken.
 • Een score van minimaal 6,0 op het IELTS Academisch examen of gelijkwaardig.
 • Deze testscore moet minder dan twee jaar oud zijn op het moment van aanmelding, met de volgende uitzonderingen:

Voorwaardelijke acceptatie

Een kandidaat met een bachelordiploma erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE kan voorwaardelijke toelating tot de masteropleiding worden verleend in slechts één van de volgende gevallen:

Een kandidaat met een IELTS-score van 5,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating voldoen aan de volgende vereisten of moet worden ontslagen:

 1. Moet een minimale IELTS-score van 6,0 behalen, of het equivalent ervan, tegen het einde van het eerste semester van de student;
 2. Kan maximaal zes (6) credits per uur in het eerste semester opnemen, exclusief intensieve cursussen Engels;
 3. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Een aanvrager met een niet-gegradueerde cumulatieve GPA van minder dan 3,0 maar gelijk of hoger dan 2,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating aan de volgende eisen voldoen of moet worden ontslagen:

 1. Mag maximaal negen (9) credits uren in het eerste semester van de studie;
 2. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Merit Fellowship Award

Van de Merit Award wordt verwacht dat studenten hoge academische kwalificaties hebben en hun academische succes behouden aan de VAEU. De Merit Fellowship Award biedt een financiële ondersteuning in de vorm van gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld aan gekwalificeerde studenten. Studenten in STEM en strategische gebieden van het land (hernieuwbare energie, transport, gezondheid, watervoorraden, technologie, ruimte) hebben voorrang.

In aanmerking komen voor studenten:

 • Heb een uitstekende academische reputatie (GPA ≥ 3.6 / 4.0).
 • Handhaaf een GPA ≥3.6 / 4.0 tijdens het onderzoek aan de VAEU.
 • Geen andere financiële sponsoring of toekenning hebben.

Voordelen:

 • 50% korting op het collegegeld.

Looptijd:

 • Geldig tot het moment van afstuderen zolang de student zich houdt aan de Voorwaarden om in aanmerking te komen voor studenten.

Meer informatie

Handige links

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder
Abu Dhabi , Al Ain , Dubai + 2 Meer Minder