Master of Science in de bibliotheek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met een MS in Library and Information Science (LIS) van de iSchool van Syracuse University, leer je het brede bereik van bibliothecarissen en wat het betekent vandaag bibliothecaris te zijn. Studenten uit de natuur- en menswetenschappen worden aangetrokken door het LIS-programma van de iSchool om één doel te bereiken: om te veranderen hoe communities en organisaties bibliotheek- en informatiebronnen ten goede gebruiken.

Onze leidraad beoordeelt zorgvuldig de competenties en het cursusaanbod om ervoor te zorgen dat de iSchool een leider is in het bibliotheek- en informatiewetenschappelijk onderwijs, en je kunt meer informatie vinden over de leidraad in zijn huishoudelijk reglement.

Ons LIS-programma is sinds 1928 geaccrediteerd door de American Library Association (ALA) en werd in 2016 na zijn laatste beoordeling voortgezet.

Wat je zult leren

Of je nu hoopt te werken in een bibliotheek of je je nieuwe vaardigheden als een bibliothecaris op een innovatieve manier wilt toepassen, ons LIS-curriculum biedt twee dingen: een fundamentele kern die de vaardigheden biedt die alle bibliothecarissen moeten hebben, en keuzevakken dus je kunt je niche als een bibliothecaris vinden.

leerplan

Onze LIS-opleiding is 36 studiepunten en wordt meestal binnen 2 jaar voltooid. Het programma bereidt je voor op een carrière in een breed scala van organisaties, waaronder academische instellingen, openbare bibliotheken, bedrijven, overheidsinstellingen of culturele instellingen.

De 36 studiepunten zijn als volgt verdeeld:

 • 18 credits in Core Knowledge and Skills
  • 3 credits in Introductory Core
  • 9 credits in Informatiebronnen Core
  • 6 credits in Management en Policy Core
 • 15 credits in keuzevakken
 • Kan worden gebruikt in de richting van een CAS in Data Science, een focusgebied, of hoe u het ook wenst.

Doelen en resultaten

Hier bij de iSchool is onze visie om kwalitatief hoogstaand beroepsonderwijs te bieden aan bibliotheek- en informatiewetenschappers. Onze doelen en uitkomsten begeleiden onze richting, bieden een raamwerk voor het beoordelen van onze prestaties en, het allerbelangrijkst, communiceren onze overtuigingen in de fundamentele vaardigheden die moderne bibliotheekprofessionals moeten hebben.

Afgestudeerden van het iSchool's Library and Information Science-programma:

 • De vaardigheden en attitudes van visie, ondernemerschap, belangenbehartiging, planning en management toepassen op leiderschap op het gebied van informatie.
 • Beheer informatiebronnen en de informatie-lifecycle door middel van processen van collectieontwikkeling, representatie, organisatie, behoud, curatie, toegang en verspreiding in overeenstemming met fysieke, virtuele en technische infrastructuur en behoeften.
 • Pas gepaste pedagogische en leertheoretische principes toe bij het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beoordelen van bibliotheekinstructie en -onderwijs die bijdragen aan een informatie- en technologie-geletterde samenleving.
 • Ontwerpen en toepassen van beleid dat essentieel is voor het creëren en aanbieden van informatiediensten en -bronnen, geleid door de waarden van de privacy van de gebruiker, gelijke toegang, intellectuele vrijheid en ethisch gebruik van informatie.
 • Beschikken over de vaardigheden om een ​​diverse gemeenschap te respecteren, te engageren en samen te werken om te pleiten voor inclusieve, zinvolle en participatieve bibliotheekservices, -programma's en -middelen.
 • Op onderzoek gebaseerde praktijken uitvoeren en beoordelen door toepassing van informatievaardigheden, onderzoek en onderzoeksmethoden, waaronder data-discovery, analyse en kwalitatieve maatregelen.

Certificaten van geavanceerde studie

Certificates of Advanced Study (CAS) bieden u de mogelijkheid om u verder te specialiseren in uw afstudeeronderzoek. Door gegevenswetenschapslessen op te nemen in uw LIS-onderzoeken, kunt u afstuderen met een certificaat dat uw expertise als gegevensgestuurde bibliothecaris verstevigt.

Met de CAS in Data Science leert u de levenscyclus van gegevens van het begin tot het einde. Je leert data te creëren, manipuleren, analyseren en archiveren - en ontdekt hoe data science een integraal onderdeel is van bibliotheken overal.

Carrière vooruitzichten

Als het gaat om loopbanen en alumni, heeft de Syscuse University iSchool een ongelooflijk professioneel netwerk. We hebben een toegewijd Career Center dat specifiek tegemoetkomt aan de behoeften van iSchool-studenten.

LISSA, de Library and Information Science Student Association, fungeert als de ALA (American Library Association), SLA (Special Libraries Association) en NYLA (New York Library Association) studentenhoofdstukken, en helpt iSchool LIS-studenten verbinding te maken met alumni en professionele ontwikkelingsmogelijkheden .

Terwijl afgestudeerden in de bètawetenschappen bibliothecaris worden, vinden anderen niet-traditionele bibliothecaire banen. Sommigen worden data-wetenschappers, terwijl anderen archivarissen worden. Sommigen gaan door met doctoreren en anderen worden projectmanagers. Je zult merken dat er op onverwachte plaatsen, zoals musea, non-profitorganisaties en zelfs wijnhuizen, veel vraag is naar de vaardigheden van een bibliothecaris.

Informatiebeheer online

Online iSchool-studenten hebben toegang tot dezelfde faculteit en mate als onze campusstudenten - het is gewoon in een andere bezorgmodus.

Het online-formaat van het programma combineert live wekelijkse lessen, multimedia cursussen en gezamenlijke groepsleeroefeningen. Het innovatieve leertechnologieplatform helpt studenten levenslange professionele relaties te cultiveren en persoonlijk te interageren met een wereldwijde gemeenschap van studenten en alumni - en dit alles terwijl ze de flexibiliteit hebben om fulltime te blijven werken.

Cursussen worden geleid door professoren die een schat aan ervaring uit het veld meenemen naar het klaslokaal, zodat studenten vaardigheden leren die onmiddellijk toepasbaar zijn in hun dagelijkse werkomgeving.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The iSchool is a close community of students, faculty and staff nestled into the larger Syracuse University campus. In addition, more than 10,000 alumni around the world engage with current campus an ... Lees meer

The iSchool is a close community of students, faculty and staff nestled into the larger Syracuse University campus. In addition, more than 10,000 alumni around the world engage with current campus and online students through innovative programs and networking events. Lees Minder