Master of Science in de atmosferische wetenschappen, oceanografie en klimaat

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Denk je aan studies en een carrière in klimaatverandering, weersvoorspellingen of milieu-uitdagingen? Met ons MSc-programma kunt u uw studies aanpassen en uw kennis in wiskunde, natuurkunde en scheikunde toepassen om de atmosfeer en de oceanen te begrijpen.

Door dit interdisciplinaire programma krijg je een breed begrip van hoe fysische en chemische processen het klimaat op aarde beïnvloeden en hoe we de relatie tussen menselijke activiteit en klimaatverandering kunnen verklaren.

Eersteklas onderwijs en een nauwe band met eerstelijnsonderzoek:
Voortbouwend op de brede wetenschappelijke expertise van de afdeling Meteorologie, bieden deze twee jaar voltijdse studies (120 studiepunten *) je de mogelijkheid om je te specialiseren in disciplines zoals klassieke dynamische meteorologie, atmosferische fysica, atmosferische chemie, milieuonderzoek en oceanografie.

Als Stockholm University , een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld, willen we een hechte relatie hebben tussen onderwijs en doorlopend, frontline afdelingsonderzoek. Daarom zijn al onze docenten onderzoekers binnen hun respectieve vakgebieden.

Bekende en dynamische leeromgeving: Wanneer je studeert aan deze vrij kleine afdeling, zul je snel merken dat er een zeer vertrouwde cultuur is tussen studenten en docenten. De studies variëren en lezingen worden gemengd met experimenteel laboratoriumwerk zoals weersvoorspelling en klimaatmodellering, veldmetingen van ozon en waarnemingen vanuit ons eigen op het dak gelegen weerstation.

* Het Zweedse kredietsysteem is compatibel met de Europese standaard ECTS. 30 ECTS is gelijk aan één semester van voltijdse studies.

Programmastructuur

Door het brede aanbod aan keuzevakken kun je onder begeleiding van de studieadviseur een individueel studieplan ontwerpen. Alle cursussen hebben een basis in het onderzoek dat op de afdeling wordt uitgevoerd, waardoor u een solide wetenschappelijke basis krijgt, ongeacht welke specialisatie u verkiest. Daarnaast is het optioneel om 30 studiepunten te gebruiken voor cursussen bij een andere afdeling, universiteit of via een traineeship buiten de universiteit. Het laatste onderdeel van je studie is een afstudeerproject, waarbij je onder begeleiding van een van onze onderzoekers zelfstandig een onderzoeksproject plant, uitvoert en rapporteert.

Studenten zonder voldoende kennis in de meteorologie van hun bacheloropleiding worden voorzien van inleidende cursussen. Deze zijn verplicht en opgenomen in het eerste semester van het MSc-programma.
  • Meteorologie I, 15 studiepunten - basisprincipes van atmosferische thermodynamica, straling en chemie
  • Meteorologie II, 7,5 credits - basisprincipes van dynamische meteorologie

Carriere vooruitzichten

Vanwege de uitdagingen van een veranderend klimaat waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, is er veel vraag naar gekwalificeerde kennis door verschillende sectoren van de arbeidsmarkt. Met een Master of Science-diploma in Atmosferische Wetenschappen, Oceanografie en Klimaat, zijn uw werkmogelijkheden uitgebreid. Naast de mogelijkheid van doctoraatsstudies, werken onze afgestudeerde studenten binnen meteorologische instituten, de Zweedse strijdkrachten, weerdiensten, industrieën en autoriteiten op lokaal, nationaal en mondiaal niveau.

Beurzen en financiering

Het beurzenstelsel van Stockholm University van Stockholm University is gericht op speciaal gekwalificeerde studenten uit landen buiten de EU / EER / Zwitserland en die collegegeld moeten betalen voor studies.

De Study Study Scholarships van het Zweeds Instituut richten zich op hooggekwalificeerde studenten uit bepaalde landen. De beurzen worden toegekend voor masterstudies in Zweden, te beginnen in de herfst en omvatten zowel de kosten voor levensonderhoud als het collegegeld.

Je wordt ook aangemoedigd om te onderzoeken welke beurzen beschikbaar zijn via je universiteit, overheid of internationale organisaties.

Toelatingseisen

Een bachelor in natuurkunde, meteorologie, oceanografie of een bachelor in de natuurwetenschappen met ten minste 90 studiepunten in de natuurkunde en wiskunde, waaronder ten minste 30 studiepunten in de wiskunde en 30 studiepunten in de natuurkunde.

Kennis gelijk aan de Zweedse middelbare schoolopleiding Engels B / Engels 6.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder