Master of Science in cyberbeveiliging

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is speciaal ontworpen om:

 • Gelegenheid voor professionele ontwikkeling op een geavanceerd niveau op het gebied van Cyber Security.
 • Verbetering van vaardigheden en kennis in Cyber Security voor het oefenen van IT-professionals.
 • Vermogen om specialisatie opgedaan in onderwezen modules verder te ontwikkelen door middel van een uitgebreid op onderzoek en / of technisch gebaseerd proefschrift, om de student voor te bereiden op een onderwerpsexpert in het veld.
 • Bovendien is APU ook klaar om een voorloper te worden op het gebied van cyberveiligheidsonderzoek door de oprichting van het Forensics and Cyber Security (FSEC) onderzoekscentrum, waardoor onderzoeksactiviteiten worden ondernomen om grenzen aan de toepassing van cyberveiligheid aan te vechten.

Wie moet er aanwezig zijn:

Dit programma is gericht op het oefenen van IT / Computing-professionals in de industrie die verdere formele kwalificaties in Cyber Security zoeken. Bovendien zullen professionals en managers die zichzelf willen verbeteren met Cyber Security-kennis en -vaardigheden tot postdoctoraal niveau dit programma aantrekkelijk vinden. Nieuwe studenten van Cyber Security / Digital Forensics zullen dit programma ook de moeite waard vinden als een weg om hun academische kwalificaties verder te verbeteren.

De voordelen van het programma:

Na succesvolle voltooiing van dit programma, kunt u:

 • Het curriculum omvat een breed scala van voor de industrie relevante onderwerpen in Security Operations Center (SOC) en Incident Response, Security Auditing and Assessment, Advanced Ethical Hacking, E-Investigation, Data Analytics in Cyber Security etc.
 • Externe beoordelingen uitgevoerd door Cyber Security Malaysia (CSM), KPMG en F-Secure tijdens de ontwikkeling van het programmacurriculum.
 • Programmaondersteuning door een industrie-adviespanel met cyberveiligheidsexperts van Cyber Intelligence, Cyber Test Systems, Akati Consulting Group en Cyber Security Malaysia (CSM).
 • Een volledig functioneel Security Operations Center (SOC) waarmee studenten hands-on cybersecurity-operaties kunnen uitvoeren om live gegevens te monitoren waarmee ze realtime cyberbeveiliging kunnen bewaken om netwerkverdediging te versterken met wereldwijde dreigingsinformatie en snellere respons op cyber beveiligingsincidenten
 • Een volwaardig Cyber Threats Simulation and Response Center - Cyber Range is ook opgenomen in de Cyber Security Talent Zone in APU . Cyber Range bevat de nieuwste technologieën en een militair cyberverdedigingssysteem, waarmee studenten defensiestrategieën kunnen begrijpen en formuleren, en de hele keten van cyberverdediging kunnen oefenen, terwijl ze worden voorbereid om een echte aanval op cyberdreigingen het hoofd te bieden.
 • Een technisch project met betrekking tot Cyber Security als proefschrift in het laatste semester.
 • Onderzoeksmogelijkheden voor studenten via het Forensic and Cyber Security Research Center - FSEC van APU .

Carrièremogelijkheden:

 • Cyber Security Analyst / Consultant
 • Informatie beveiligingsanalist / consultant
 • Cyber Security Incident Response Consultant
 • Digital Forensic Investigator
 • Cyber Security Engineer
 • Informatiebeveiligingsingenieur
 • Cyber ​​Security Manager
 • Informatiebeveiligingsmanager

Toelatingseisen:

 • Bachelor's degree met een minimale CGPA van 2,75 van de 4,00, of een gelijkwaardige kwalificatie als aanvaardbaar door de Senaat.
 • Bachelor's degree met CGPA 2,50 van 4,00, maar lager dan CGPA 2,75; kan worden aanvaard met een rigoureuze beoordeling (inclusief test, interview of portfolio).
 • Bachelordiploma met CGPA lager dan 2,50 op 4,00 of gelijkwaardige kwalificatie kan worden aanvaard met minimaal 5 jaar relevante werkervaring op een gerelateerd gebied.
 • Engelse vereisten: IELTS 5.

* Aanvragers zonder een Bachelor's degree of gelijkwaardig in Cyber Security of Forensic Computing moeten slagen voor de vereiste modules in Cyber Security en Digital Forensics om door te gaan met de masteropleiding.
* Aanvragers zonder een Computing-gerelateerde bachelor's degree moeten slagen voor de vereiste modules om door te gaan met de master's degree.

Engelse vereisten

(alleen van toepassing op internationale studenten)
Houd er rekening mee dat volgens de regels van het ministerie van Onderwijs alleen studenten die de minimumvereiste voor de beoordeling van de Engelse taal hebben behaald zoals hierboven aangegeven, hun studie in het hoofdprogramma mogen voortzetten. Studenten die niet de vereiste Engelse taalprestaties hebben, kunnen voorwaardelijk een studentenvisum aanvragen en mogen zich bij aankomst in Maleisië inschrijven voor een Engels taalcertificeringsprogramma bij APU en vervolgens verschijnen voor de IELTS / TOEFL / PTE / MUET beoordeling. Studenten die niet in staat zijn om het vereiste niveau van Engelse competentie te behalen gedurende de maximale periode van 12 maanden, zullen niet worden toegestaan om hun studies in het hoofdprogramma voort te zetten en zullen moeten terugkeren naar hun thuisland. Studenten uit Engelstalige landen en studenten met kwalificaties die in het Engels worden gegeven (eerdere bachelor / master in het Engels) zijn vrijgesteld van Engelse vereisten. Aanvragen voor vrijstelling moeten vergezeld gaan van bewijsstukken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Asia Pacific University of Technology & Innovation (APU) is amongst Malaysia’s Premier Private Universities and is where a unique fusion of technology, innovation, and creativity works effecti ... Lees meer

The Asia Pacific University of Technology & Innovation (APU) is amongst Malaysia’s Premier Private Universities and is where a unique fusion of technology, innovation, and creativity works effectively towards preparing graduates for significant roles in business and society globally. APU has earned an enviable reputation as an award-winning University through its achievements in winning a host of prestigious awards at national and international levels. Lees Minder