Master of Science in computerwetenschappen en engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Computerwetenschappen en techniek, Master of Science (technologie) (2 jaar)

 • De onderzoeksgerichte opleiding biedt een opwindende kans om te studeren in een toonaangevende onderzoeksomgeving.
 • De studies combineren zowel theoretische als praktische benaderingen.
 • Specialisaties in Applied Computing, Artificial Intelligence en Computer Engineering.

Het International Master's Degree Program in Computer Science and Engineering (CSE) is een tweejarig onderzoeksgericht programma dat zich concentreert op intelligente digitale oplossingen voor echte problemen. In de afgelopen decennia heeft informatica en engineering een grote invloed op ons dagelijks leven.

De ontwikkeling gaat door en computers worden binnenkort niet meer als afzonderlijke apparaten gebruikt. In plaats daarvan gaan ze op in onze leefomgeving en bieden ze ons rijke sets van diensten via natuurlijke en intuïtieve gebruikersinterfaces. De afgestudeerden van Computer Science and Engineering zullen een sleutelrol spelen in deze ontwikkeling.

Het tweejarige programma heeft drie specialisatie-opties:

 • Toegepaste informatica
 • Kunstmatige intelligentie
 • Computertechniek

Applied Computing richt zich op de volgende generatie interactieve systemen die mensen centraal stellen in technologische ontwikkeling. Studenten kiezen voor een multidisciplinaire, realistische benadering en besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan groepsprojecten om een verscheidenheid aan systemen te ontwikkelen, variërend van interactieve online diensten tot games en mobiele applicaties, met een sterke focus op innovatie en ontwerp.

Kunstmatige intelligentie richt zich op verschillende gebieden van AI, zoals machine learning, machine vision en datamining. Deze specialisatie biedt studenten een solide theoretisch inzicht en praktische vaardigheden in het verwerken en analyseren van digitale gegevens en de mogelijkheid om intelligente oplossingen te creëren voor echte problemen met moderne AI-technieken.

Computer Engineering richt zich op zowel hardware- als software-aspecten van computing met de nadruk op ingebedde systeemontwikkeling. In deze specialisatie bestuderen studenten ook signaalverwerking en de toepassingen ervan en werken ze met projecten op moderne signaalprocessors en ingebedde computers. De specialisatie geeft de studenten een goede basis om te werken met de Internet of Things (IoT) -applicaties.

Naast de belangrijkste specialisatie-opties kunnen studenten optionele cursussen volgen om hun specialisatie-expertise uit te breiden naar :

 • Biomedische signaalanalyse
 • Machine Learning
 • Machine Vision
 • Signaalverwerking
 • Embedded Systems
 • Ubiquitous Computing

Dit masterprogramma wordt verzorgd door de faculteit informatietechnologie en elektrotechniek, en studenten worden sterk aangemoedigd om nauw samen te werken met onderzoeksgroepen in de faculteit die internationale leiders zijn in hun vakgebied.

Het Center for Machine Vision and Signal Analysis (CMVS) staat wereldwijd bekend om zijn 35 jaar expertise in computer vision-onderzoek. Het Center for Ubiquitous Computing (UBICOMP) heeft een unieke onderzoeksomgeving voor Ubiquitous Computing gecreëerd, waaronder multitouch wandformaat displays, middleware voor smartphones en sensornetwerken.

Biomimetics and Intelligent Systems Group (BISG) is een samensmelting van expertise op het gebied van informatica en biologie. Tijdens de studies bieden de onderzoeksgroepen stagiair- en masterproefposities aan studenten, met de mogelijkheid om door te gaan als doctoraatsstudent en zelfs als postdoctoraal onderzoeker.

Het programma biedt de afgestudeerden voldoende vaardigheden om te werken in een breed scala aan functies die worden aangeboden door onderzoeksinstituten en bedrijven die voornamelijk actief zijn op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). De afgestudeerden zijn het meest waarschijnlijk werkzaam in onderzoeks- en ontwikkelingsgerelateerde functies, maar ook managementposities en ondernemerschap passen in het profiel.

Mogelijke titels zijn onder meer

 • Onderzoekwetenschapper
 • Software ontwikkelaar
 • Systeemontwerper
 • Projectleider
 • Specialist

Studenten die zich aanmelden voor het programma moeten een toepasselijke B.Sc. diploma in informatica, elektrotechniek of relevante velden zoals natuurkunde of toegepaste wiskunde.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder
Ga naar de website van de school