Master of Science in communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ons programma stimuleert onafhankelijke, kritische en creatieve geesten. Inzichten en perspectieven uit disciplines zoals media- en communicatiestudies, taalkunde, organisatie- en managementonderzoek en sociologie stellen u in staat om een uitgebreid begrip van communicatie te ontwikkelen als een levendig veld van onderzoek en praktijk.

Via cursussen en studentgestuurde activiteiten brengen we mensen van over de hele wereld met verschillende professionele en educatieve achtergronden samen om iets te creëren dat groter is dan de som der delen.

Over het programma

De steeds meer geglobaliseerde, gedigitaliseerde en gespecialiseerde samenleving waarin we vandaag leven, vormt een aantal complexe uitdagingen: bevordering van inclusie, gelijkheid en diversiteit in snel veranderende werkomgevingen, zorgen voor en versterken van geestelijk welzijn in het licht van online intimidatie en informatieoverbelasting, of voor bijvoorbeeld luisteren en gehoord worden in een arena met veel concurrerende stemmen. Communicatie is de sleutel tot het aangaan van uitdagingen. Ons programma stelt u in staat om te groeien als een onafhankelijke, kritische onderzoeker en bekwame professional, die in staat is om door de ingewikkelde dimensies van interculturele, organisatorische en digitale communicatie te navigeren.

De masteropleiding wordt in het Engels gegeven en stimuleert applicaties van studenten over de hele wereld.

Toelatingseisen

Een bachelordiploma van 180 studiepunten of overeenstemmend. Aanvragers moeten hun kennis van het Engels aantonen: Engels 6 / Engels B van de Zweedse middelbare school of het equivalente niveau van een internationaal erkende test, bijvoorbeeld TOEFL, IELTS.

Selectie

Alle studenten die zich aanmelden voor het programma en aan de toelatingseisen voldoen, concurreren met elkaar om de beschikbare plaatsen. De selectie van in aanmerking komende aanvragers is gebaseerd op een intentieverklaring die alle aanvragers volgens de onderstaande instructies moeten indienen.

Verklaring van intentie

De intentieverklaring moet worden geüpload op universityadmission.se. De intentieverklaring moet uw motivatie en doelstellingen weergeven voor het bestuderen van het programma Master in Communicatie bij de afdeling Toegepaste IT.

De nadruk moet worden gelegd op de volgende vragen:

 • Waarom heb je ervoor gekozen om je aan te melden voor het programma Master in Communicatie?
 • Hoe zou het bestuderen van het programma Master in Communicatie je academische en professionele profiel verder ontwikkelen en je toekomstige carrière ondersteunen?
 • Hoe zou je als student bijdragen aan het programma Master in Communicatie?

Let daarnaast op het volgende:

 • Uw document moet de kop "Intentieverklaring. Master in communicatie" bevatten.
 • Vermeld uw naam en e-mailadres.
 • Uw intentieverklaring moet in het Engels worden ingediend.
 • De tekst mag niet meer dan 4000 tekens bevatten (inclusief spaties, maar exclusief kop, naam en e-mailadres). Documenten van meer dan 4000 tekens worden niet in behandeling genomen. Geef het aantal tekens in uw brief aan.

Na het afstuderen

Afgestudeerden behalen de graad Master of Science in Communicatie.

Je wordt voorbereid op een carrière in de private of publieke sector, non-profitorganisaties en communicatiebureaus op verschillende gebieden, waaronder public relations, internationale verkoop en marketing, media en journalistiek, managementadvies, human resources en bemiddeling, en communicatie training. U kunt ook een carrière in de academische wereld nastreven door middel van doctoraatsstudies.

Alumni werken op plaatsen zoals Volvo, Ericsson, AstraZeneca, Artsen zonder Grenzen en de Verenigde Naties, met onder andere de volgende functiebenamingen en beschrijvingen:

 • arbeidsrelatie strateeg
 • HR-consultant
 • adviseur digitale communicatie
 • social media content manager
 • Communications Officer
 • campagnestrateeg
 • media relaties
 • marketing coördinator
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Department of Applied Information Technologyoffers education and counducts research within the areas of information technology, informatics, learning, cognitive science and communication. Both res ... Lees meer

The Department of Applied Information Technologyoffers education and counducts research within the areas of information technology, informatics, learning, cognitive science and communication. Both research and education is carried out in close cooperation with industry and public sector. Lees Minder