Master of Science in bouwtechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Building Technology leidt toekomstige leiders op die naadloos wetenschap en mensgericht ontwerp samenvoegen om de overgang naar een slimmere gebouwde omgeving te helpen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat wordt ingespeeld op de wereldwijde behoefte aan energie-efficiënte gebouwen en geschaalde circulaire economiesystemen.

Bestudeer doelstellingen

De Verenigde Naties schatten dat in 2050 meer dan tweederde van de wereldbevolking in steden zal wonen. Aangezien de verstedelijking alleen maar zal versnellen, is de manier waarop deze stedelijke ruimtes worden gebouwd en ontworpen niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat. De masteropleiding Building Technology leidt toekomstige leiders op die naadloos wetenschap en mensgericht ontwerp samenvoegen om de overgang naar een slimmere gebouwde omgeving te helpen. Gelegen op het kruispunt van digitalisering en onderzoek van wereldklasse, is bouwtechnologie een opwindend vakgebied dat inspeelt op de wereldwijde behoefte aan energie-efficiënte gebouwen, geschaalde circulaire economiesystemen en de algehele gezondere gebouwde omgeving. Afgestudeerden van Aalto University - met hun unieke combinatie van theoretisch inzicht, professionele vaardigheden en interdisciplinair perspectief - staan klaar voor een grote verscheidenheid aan carrièremogelijkheden, die allemaal bijdragen aan de hervorming van de industrie.

Na het behalen van de masteropleiding Building Technology hebben afgestudeerden:

Sterke vaardigheden in ontwerp, constructie, gebruik en onderhoud van complexe civieltechnische constructies, zoals gebouwen en bruggen. Afgestudeerden kunnen werken aan een slimmere en leefbaardere gebouwde omgeving.

Uitgebreide analytische vaardigheden om de impact en effectiviteit van verschillende proposities te evalueren. Op basis van de grondige analyse zijn afgestudeerden in staat om de meest efficiënte oplossingen te bepalen met betrekking tot de functionaliteit, levenscyclus en duurzaamheid van gebouwen en constructies.

Een visionaire en proactieve mentaliteit om verschillende engineeringprojecten te leiden en te beheren. Afgestudeerden beschikken over geweldige management- en communicatieve vaardigheden die een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de samenwerking tussen experts uit verschillende velden die werken aan gemeenschappelijke doelen.

Een ingebouwde duurzame benadering van hun beroep. Afgestudeerden zien het welzijn van de omgeving, de samenleving en de mens als het uitgangspunt voor succesvolle civiele en bouwkundige engineering.

Taal van instructie

De instructietaal in dit programma is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het programma omvat zes cursussen (in totaal 30 studiepunten) van gemeenschappelijke studies, die samen de herfstperiode van het eerste jaar vormen. Na het eerste semester kiezen studenten een specialisatie binnen bouwtechnologie of - door cursussen uit verschillende vakgebieden te combineren - een breder begrip verwerven van technische toepassingen die verband houden met bouwtechnologie.

De technische kernkennis wordt verdiept door middel van geavanceerde studies (30 studiepunten). Studenten kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan cursussen die worden aangeboden onder de volgende thematische onderwerpgroepen:

 • Bouwtechniek
 • Bouw en onderhoud
 • Bouwprestaties
 • Bouwmanagement
 • Structuren en architectuur

De synthese of specialisatie van de studies kan verder worden versterkt door 30 studiepunten aan keuzevakken, die cursussen kunnen omvatten die worden aangeboden door het studieprogramma of andere cursussen van Aalto University .

Onderwerpen

De masteropleiding Building Technology behandelt het ontwerp, de constructie, het gebruik en het onderhoud van civieltechnische constructies zoals gebouwen en bruggen. Duurzaamheid is diep verankerd in de onderzoeken door na te denken over wat het betekent om duurzame steden en gemeenschappen te bouwen om de gezondheid en het welzijn van het individu als centraal punt van elk ontwerp te houden. Om concrete voorbeelden te geven van de behandelde onderwerpen, zijn hier enkele cursussen gekozen uit het uitgebreide curriculum van het programma:

 • Design Process Management (5 sp.)
 • Binnenluchtkwaliteit (5 sp.)
 • Productietechnologie van betonconstructies (5 sp.)
 • Houtconstructies (5 sp.)
 • Branddynamiek en simulatie (5 sp.)
 • Experimentele methoden in bouwmaterialen (5 sp.)
 • Structuren en architectuur: parametrische engineering (3-6 sp.)
Methoden

Studeren in het programma neemt vele vormen aan - van theoriegestuurd en wetenschappelijk onderbouwd onderzoek tot praktische activiteiten. Studenten profiteren van toegang tot goed uitgeruste laboratoria die hun vermogen om methoden uit verschillende disciplines toe te passen verder versterken om geavanceerde innovaties te creëren.

De mix van theorie en praktijk vormt een dynamische leeromgeving, waar studenten ook in contact komen met de industrie, instructies ontvangen van echte bedrijven en haalbare oplossingen creëren, individueel of in groepsverband. Daarnaast organiseert de School of Engineering regelmatig excursies naar bedrijven, waardoor de onschatbare praktische en praktijkgerichte leerervaringen verder worden versterkt.

Andere methoden zijn lezingen door professoren en bezoekende specialisten, huiswerkopdrachten, seminars en presentaties, evenals paneldiscussies. Het netwerk van hoogleraren omvat internationaal geprezen en gepubliceerde specialisten en onderzoekers die zeer toegewijd zijn aan hun vak, wat resulteert in een motiverende en stimulerende leeromgeving.

Structuur

In totaal omvat de masteropleiding Building Technology in totaal 120 ECTS-studiepunten. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Gemeenschappelijke studies (30 sp.)
 • Gevorderde studies (30 sp.)
 • Keuzevakken (30 sp.)
 • Masterproef (30 sp.)
Persoonlijk studieplan (PSP)

Het Persoonlijk Studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studietraject van een student te definiëren en een optimale selectie van cursussen samen te stellen die aansluiten bij de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel voor studenten om hun studie bij te houden. Het laat op zijn best zien waar studenten zijn met hun studie en stelt concrete mijlpalen vast die ze kunnen volgen.

Ga voor meer informatie over de cursussen die in het programma zijn opgenomen naar het gedeelte over het programma op Into, het studentenportaal van Aalto University .

Carrièremogelijkheden

De samenwerking tussen bedrijven binnen de masteropleiding Building Technology is zeer actief tijdens de studie. Bij veel van de lezingen en projectwerken nemen experts uit de industrie deel aan het onderwijs en de begeleiding van studenten. De alumni zijn actief in het ontmoeten en ondersteunen van de studenten.

Omdat er een toenemende vraag is naar experts die het ontwerp, de bouw en het onderhoud van constructies beheersen, en naar visionaire ingenieurs die werken aan groenere en slimmere steden, kunnen de studenten hun expertise na hun afstuderen op een aantal manieren gebruiken. Voorbeelden van loopbaantrajecten die onze afgestudeerden hebben gevolgd, zijn onder meer:

 • Werken met ontwerp-, constructie-, project- en onderzoekstaken in de architectuur-, engineering- en bouwsector
 • In latere fasen doorstroming naar management-, administratieve en adviserende functies in de architectuur-, engineering- en bouwsector
 • Zelfstandig worden op het gebied van bouwtechnologie
 • Een academisch pad volgen en een onderzoeker in het veld worden

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten om de werkgelegenheid van studenten in Finland en in het buitenland te ondersteunen. Dankzij het flexibele curriculum werken veel Aalto studenten al tijdens hun studie en garanderen ze zich voor het afstuderen instapposities. Er is ook een zeer actieve ondernemersgemeenschap bij Aalto , die als springplank fungeert voor het oprichten van een bedrijf.

Internationalisering

De masteropleiding Building Technology behandelt onderwerpen en thema's die universeel en mondiaal zijn en dus hebben afgestudeerden veel internationale kansen voor zich. Het begrijpen van verschillende culturen en lokale systemen is essentieel voor een internationale carrière in het veld, en studenten worden sterk aangemoedigd om een semester in het buitenland te studeren. Het programma biedt ook een kans op dubbele graden in samenwerking met de Technische Universiteit van Denemarken - DTU, een toonaangevende universiteit op het gebied van bouwtechnologie en civiele techniek. Daarnaast werkt de afdeling Civiele Techniek nauw samen met andere hoogwaardige internationale universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven in het veld.

Over het algemeen is Aalto University internationaal van aard en verwelkomt elk jaar duizenden buitenlandse studenten en uitwisselingsstudenten. Deze studenten sluiten zich niet alleen aan bij de diverse Aalto gemeenschap door middel van hun studie, maar ook door middel van meerdere vrijetijdsevenementen, vieringen en buitenschoolse activiteiten op de campus. Actieve bijlesprogramma's en ondersteunende diensten werken er hard aan om internationale studenten te helpen integreren in de Scandinavische cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinair

De masteropleiding Building Technology brengt verschillende disciplines samen, waaronder wiskunde, natuurkunde, design en sociale wetenschappen. Deze veelzijdige aanpak brengt studenten en professoren met verschillende achtergronden samen, waardoor een zeer multidisciplinaire gemeenschap ontstaat rond het gedeelde onderwerp. Studenten worden ook aangemoedigd om zeer unieke en gepersonaliseerde studietrajecten te volgen, mogelijk gemaakt door de grote verscheidenheid aan beschikbare geavanceerde en keuzevakken. Onder de titel Structuren en architectuur hebben studenten bijvoorbeeld de mogelijkheid om engineering- en ontwerpstudies te integreren.

Over het algemeen staat Aalto University bekend om het overbruggen van disciplines van zaken, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken op de universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën, die enthousiastelingen om zich heen verzamelt en vriendschappen, netwerken en af en toe startups doet ontstaan.

Postdoctorale studiemogelijkheden

De masteropleiding Building Technology aan Aalto wordt beschouwd als een uitstekende basis voor doctoraatsstudies en postdoc-posities.

Opleidingsspecifieke toelatingseisen en evaluatiecriteria

Aalto University studentenelectieproces van Aalto University is concurrerend en op papier gebaseerd. Aanvragen die voldoen aan de subsidiabiliteitscontrole (administratieve evaluatie) uitgevoerd door Aalto University Admissions Services, gaan verder naar de opleidingsspecifieke academische evaluatie van de school.

Als criteria voor academische evaluatie 2021 worden gebruikt:

Academische prestatie

 • Wat wordt geëvalueerd: cijfers van de vorige graad / CGPA
 • Toelatingseisen: Cijfers moeten voornamelijk zeer goed of uitstekend zijn
 • Geëvalueerde documenten: transcript of records
 • Criticality: kritiek

Relevantie van eerdere onderzoeken

 • Wat wordt geëvalueerd: Inhoud en kwantiteit in relatie tot de toegepaste studiekeuzespecifieke eisen
 • Wat we zoeken in een sollicitant: Inhoud past heel goed of uitstekend bij de studieoptie.
 • Geëvalueerde documenten: Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
 • Criticality: kritiek

Erkenning en kwaliteit van een instelling

 • Wat wordt geëvalueerd: Erkenning en kwaliteit van de vorige instelling van de aanvrager
 • Toelatingseisen: Erkend voor een hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek
 • Methode om competentie aan te tonen: internationale en nationale ranglijsten van instellingen voor hoger onderwijs
 • Criticality: niet kritisch

Geschiktheid

 • Wat wordt geëvalueerd: de verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies
 • Geëvalueerde documenten: motivatiebrief
 • Criticality: niet kritisch
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder