Master of Science in bedrijfsinnovatie en ondernemerschap (MScBIE)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het eerste programma in Hong Kong met een leermedium in het Chinees met de focus op innovatie en ondernemerschap

Baanbrekend programma in Hong Kong

MScBIE is de eerste masteropleiding in Hong Kong met een leermedium in het Chinees met de focus op zowel bedrijfsinnovatie als ondernemerschap. Het belangrijkste doel van het programma is om studenten een beter begrip te geven van het beleid, de processen, regels en de ontwikkeling van innovatie en ondernemerschap op het vasteland van China.

140693_pexels-photo-4474047.jpeg

Behandelt verschillende aspecten van ondernemerschap

Dit programma heeft tot doel studenten uit te rusten met inzicht in de technologische, sociale, juridische en financiële aspecten van ondernemerschap en de competentie bij het toepassen van de kennis. Het programma is ook bedoeld om de student in staat te stellen inzicht te verwerven in de essentiële concepten en theorieën die ten grondslag liggen aan innovatie, en kwesties en belangrijkste succesfactoren met betrekking tot innovatieontwikkeling en duurzaamheid kritisch te analyseren.

Capstone Project

Dit programma biedt een Capstone-project voor het hele jaar, dat studenten de mogelijkheid biedt om kennis en vaardigheden toe te passen en te oefenen met het maken van plannen voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijven. Dit project zal samenwerken met verschillende bedrijven om een zakelijke omgeving te bieden die het innovatieve en kritische denkvermogen van studenten kan cultiveren.

 • Instructiemiddel: Putonghua
 • Wijze van studeren: voltijds
 • Programmaduur: Normaal - 1 jaar
 • Vereiste credits: 30 credits
 • Vereiste modules: 6 kernvakken (21 studiepunten) en 3 keuzevakken (9 studiepunten)

Programma Curriculum

Kern vakken

 1. Strategische innovatie en ondernemerschap (3 studiepunten)
 2. Innovatie en nieuwe productontwikkeling (3 studiepunten)
 3. Global Entrepreneurship (3 studiepunten)
 4. Durfkapitaal en privévermogen voor start-ups (3 studiepunten)
 5. Juridische aspecten en intellectueel eigendom voor ondernemerschap (3 studiepunten)
 6. Capstone Project (6 studiepunten)

Keuzevakken

 1. Big Data Marketing (3 studiepunten)
 2. Ondernemerschapsmentaliteit en acties (3 studiepunten)
 3. e-businessmodellen en start-ups (3 studiepunten)
 4. Accounting for Entrepreneurs (3 studiepunten)
 5. Milieu, sociaal en bestuur (ESG) voor ondernemerschap (3 studiepunten)
 6. Onderhandeling en communicatie (3 studiepunten)

Graduatievereisten

Voltooi 6 kerncursussen (21 studiepunten) en 3 keuzevakken (9 studiepunten) om 30 studiepunten te behalen en een minimum CGPA van 2,67 te behalen.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten:

 • Houder zijn van een bachelordiploma uitgereikt door een erkende tertiaire instelling of gelijkwaardige ervaringen en kwalificaties hebben, die van geval tot geval zullen worden bekeken; en
 • Een kandidaat wiens bachelordiploma niet afkomstig is van een tertiaire instelling in Hong Kong of een Engelssprekend land, moet voldoen aan de onderstaande Engelse taalvaardigheidsvereiste:
  • TOEFL - minimaal acceptabele score van 523 (op papier gebaseerde test) of 60 (op internet gebaseerde test); of
  • IELTS - minimaal acceptabele score van 6,0; of
  • Kandidaten die niet aan de bovenstaande taalvereisten voldoen, maar een gelijkwaardige score hebben op een erkende test, of een gelijkwaardige kwalificatiebeoordeling om hun taalvaardigheid te bewijzen, zullen van geval tot geval worden bekeken.

Collegegeld

Lokale studenten: HKD 180.000 / programma

Niet-lokale studenten: HKD 180.000 / programma

Financiele assistentie

Financiële steun voor studenten van de overheid

Lokale studenten komen in aanmerking voor het toepassen van de Extended Non-means Tested Loan Scheme (ENLS). Ga voor geschiktheid en details naar de website van de Working Family and Student Financial Assistance Agency.

Beurzen

Academische beurzen

Op basis van academische verdiensten kunnen beurzen worden overwogen voor excellente studenten. Alle studenten die tot het programma zijn toegelaten, komen automatisch in aanmerking voor de toekenning van beurzen.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Lees meer

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Lees Minder