Master of Science in autonome systemen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

DTU volgt de COVID-19-situatie en de impact ervan op de voet, raadpleeg onze webpagina dtu.dk voor de laatste updates.

href = "https://www.dtu.dk/english/Service/coronavirus

Voor meer informatie van de Deense autoriteiten over de impact in Denemarken: href = "https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark

Beschrijving

Autonome systemen komen onze werk-, stedelijke en huiselijke omgevingen binnen. Stel je een vloot van slimme robots voor die samenwerken in productiefaciliteiten, geavanceerde logistieke oplossingen voor magazijnen zoals de Amazon-magazijnen, vrachtschepen zonder bemanning, slimme netwerken of onderling verbonden slimme huishoudelijke apparaten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat we autonome systemen noemen.

Focus op het programma

De MSc in Autonomous Systems stelt u in staat deel te nemen aan en leiding te geven aan het ontwerp en de implementatie van autonome systemen, gebruikmakend van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, big data-analyse, digitalisering, detectie, optimalisatie, informatietechnologieën en systeemtechniek.

Het MSc-programma in Autonomous Systems is ontwikkeld om zowel wiskundig als theoretisch begrip op te bouwen, evenals praktische ervaring van studenten, toepasbaar op onder andere Industry 4.0, robotica en autonome software-agents.

De focus ligt op het systematisch oplossen van problemen en synthese, en je verwerft gespecialiseerde kennis op dit gebied. Meer specifiek zal het studieprogramma u een goede praktische ervaring bieden door laboratoriumwerk en de toepassing van IT-gebaseerde tools.

Houd er rekening mee dat je studiekeuze in je individuele studieplan een hoge mate van flexibiliteit biedt. Daarom heb je alle kansen om je eigen studieprogramma en loopbaan vorm te geven door te kiezen uit het brede aanbod aan opleidingen die DTU aanbiedt. Je bent verantwoordelijk voor consistentie bij het ontwerpen van je studieplan.

Combineer werk met studies

Dit studieprogramma is ook beschikbaar als een industrie-studieprogramma waar je werk en studie kunt combineren over een periode van 4 jaar. Er gelden speciale regels.

Carrièremogelijkheden

Met een MSc in Autonomous Systems kun je een carrière nastreven in verschillende productie- en dienstverlenende industrieën bij zowel particuliere als openbare organisaties. Je kunt bijvoorbeeld een carrière hebben als AI-ontwikkelaar, productiemanager, systeemingenieur, IT-consultant - om er maar een paar te noemen.

voorwaarden

Algemene toelatingsvoorwaarden

Alleen aanvragers met een relevante Bachelor of Science in Engineering, een Bachelor in Engineering of een Bachelor of Natural Science-graad kunnen worden toegelaten tot een Master of Science in Engineering-programma. De bachelordiploma mag niet ouder zijn dan 10 jaar.

Het individuele MSc Eng-programma geeft in detail aan welke bacheloropleidingen in aanmerking komen en of aanvragers aanvullende onderwijsactiviteiten moeten voltooien.

Vereisten voor aanvullende educatieve activiteiten kunnen oplopen tot 30 ECTS-credits en worden gespecificeerd in de vorm van een lijst met cursussen onder de individuele MSc Eng-programma's.

Er moet aan de specifieke eisen worden voldaan voordat u afstudeert aan de bacheloropleiding of in verband met voorwaardelijke toelating tot een bepaalde MSc Eng-opleiding. De cursussen moeten vóór aanvang van de studie binnen een jaar na de voorwaardelijke toelating zijn behaald.

Aanvullende onderwijsactiviteiten in verband met voorwaardelijke toelating tot een MSc Eng-programma maken geen deel uit van het MSc Eng-programma en er wordt gedeeltelijk collegegeld in rekening gebracht. Indien de aanvullende cursussen niet binnen de gestelde termijnen zijn behaald, wordt de voorwaardelijke toelating tot de opleiding ingetrokken.

De Master of Science in Engineering-programma's worden aangeboden in het Engels. Daarom moeten aanvragers bekwaamheid in het Engels aantonen (B-niveau, IELTS, TOEFL-, CAE- of Pearson-test). Vanaf voorjaar 2020 is het minimumcijfer Engels B-niveau 3.0 (op de Deense beoordelingsschaal).

DTU biedt Honours Program aan als onderdeel van alle MSc Eng. programma's.

Studieprogramma

De MSc is een tweejarig graduate programma met een werklast van 120 ECTS-studiepunten.

Structuur van het MSc-programma

De structuur van het programma bestaat uit vier categorieën cursussen:

  • Algemene competenties: 30 ECTS-credits
  • Scriptie: 30 ECTS-credits
  • Technologische specialisatie: 30 ECTS-credits
  • Keuzevakken: 30 ECTS-credits

Het MSc-programma biedt u een diepgaand begrip en kennis over het door u gekozen onderwerp. Je leert ook over teamwork en samenwerking, waardoor je wordt voorbereid op de vorm van werk die je waarschijnlijk in je volgende carrière zult tegenkomen.

drone, flying, floating

Studentenleven

uitrusting

De leer-, onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten van DTU zijn state-of-the-art. De universiteit heeft een breed scala aan onderzoeksfaciliteiten - van ultramoderne laboratoria tot grote interne testfaciliteiten waar we volledige constructies kunnen testen.

Studenten van DTU krijgen hands-on toegang tot en ervaring met faciliteiten van wereldklasse van de universiteit.

Leer methodes

Hoorcolleges geven je een algemeen overzicht van de cursus, terwijl de groepsinstructies gebaseerd zijn op algemene discussies en een nauwe samenwerking tussen de professor / docent en de studenten. In vergelijking met de meeste andere landen is de relatie tussen professor en student vrij informeel.

Een van de meest karakteristieke kenmerken van het Deense onderwijssysteem is de nadruk die wordt gelegd op de betrokkenheid van studenten. Van studenten wordt verwacht dat ze zelfstandig kunnen werken en actief kunnen bijdragen aan discussies in de klas. En actieve studentenparticipatie heeft een hoge prioriteit bij DTU.

Een internationale omgeving

Ongeveer 1/3 van alle MSc-studenten - evenals een groot percentage docenten / hoogleraren - aan de DTU zijn buitenlanders die bijdragen aan de veelzijdige en internationale leeromgeving.

Taal

De meeste cursussen op MSc-niveau worden in het Engels gegeven en bijna alle Denen spreken Engels, dus je kunt zonder Deens rondkomen - binnen en buiten het klaslokaal.

Vrijdagcafés

DTU heeft verschillende Friday Cafés waar je je hoofd eraf kunt halen en je medestudenten leert kennen.

Clubs, verenigingen en sport

DTU heeft een breed scala aan clubs, verenigingen en sportfaciliteiten voor zowel studenten als personeel.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

DTU is a vibrant elite technical university, recognized for its high level of international research and its sought-after graduates. Through collaboration, our staff and students reach out to the worl ... Lees meer

DTU is a vibrant elite technical university, recognized for its high level of international research and its sought-after graduates. Through collaboration, our staff and students reach out to the world and work across disciplines to create value, welfare, and growth by developing technologies that work in a globalized world, transcending social and cultural differences. Lees Minder