Master of Science in Urban Studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

PROGRAMMA BESCHRIJVING

De Master in Urban Studies is een 120 ECTS-programma (2 jaar) dat gezamenlijk wordt aangeboden door de Vrije Universiteit Brussel ( VUB ) en de Université libre de Bruxelles (ULB). Met een interdisciplinair perspectief op stedelijke studies, volgen studenten een kerntraject van gedeelde cursussen en hebben ze de vrijheid om zich te specialiseren door individueel te kiezen uit een groot aanbod van keuzemodules en cursussen.

CURRICULUM

Het curriculum van 120 ECTS-credits combineert de aantrekkelijkheid van een flexibel, modulair en interdisciplinair programma waarmee je je kunt richten op je eigen interesses binnen het domein van stedelijke studies met een gemeenschappelijke kern van verplichte vakken om ervoor te zorgen dat je de nodige stedelijke vaardigheden en competenties ontwikkelt.

De gemeenschappelijke kern bevat een cursus over Brussel, een over de Europese dimensie van steden en verstedelijking, en een aantal theoretische cursussen die je voorstellen op het gebied van stadsstudies. Door Brussel te gebruiken als een unieke case study in het programma en door het organiseren van verschillende bezoeken ter plaatse in en rond Brussel en excursies naar steden in Europa, profiteren we van onze locatie in het centrum van Europa. De gemeenschappelijke kern bevat ook twee modules die je kennis laten maken met verschillende stedelijke methoden en onderzoeksbenaderingen.

Voordat u begint met de Master in Urban Studies, wordt er van u verwacht dat u twee keuzemodules kiest. De keuzemodules hebben een disciplinaire en / of thematische oriëntatie: hierdoor kun je je specialiseren in subdomeinen van stedelijke studies, terwijl je tegelijkertijd interdisciplinaire training op het niveau van het totale programma garandeert.

We bieden momenteel zes keuzemodules aan, waarin een grote verscheidenheid aan disciplines uit de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen is opgenomen. Naast de keuzemodules bieden we ook een breed scala aan individuele keuzevakken.

Je kunt er ook voor kiezen om één keuzemodule te vervangen door een stage (15 ECTS), zodat je ervaring kunt opdoen in een werkomgeving die relevant is voor stedelijke studies, zoals een NGO, lokale overheidsadministratie, adviesbureau of Europees netwerk of instelling. Als je na je masteropleiding wilt promoveren, kun je er ook voor kiezen om een ​​onderzoeksgerichte stage te doen door te werken op een universitaire afdeling of een andere onderzoeksinstelling.


Ga naar de MSc. Webpagina van Urban Studies

Meer details over het curriculum van het programma vindt u hier


TOELATINGSEISEN

Kandidaten komen in aanmerking voor de Master in Urban Studies als ze een 180 ECTS academisch bachelordiploma of een equivalent daarvan in de geografie, planning, architectuur, geschiedenis, criminologie, politicologie, sociologie, demografie, media- en communicatiewetenschappen, culturele studies of een vergelijkbare discipline. Aanvullend is een bewijs van vloeiend Engels vereist en moet ruim voor het toepassingsvenster worden gezocht. Studenten die op het moment van aanmelding geen (geldig) bewijs van vloeiend Engels hebben, komen ook in aanmerking. In dergelijke gevallen zijn toelatingsvoorstellen voorwaardelijk, wat betekent dat een geldig bewijs van Engels moet worden aangetoond voordat het aanbod van toelating kan worden afgerond.

HOE AANVRAGEN?

Om je aan te melden, dien je het online aanvraagformulier in te vullen (knop hieronder).

Meld je nu aan voor de MSc. Stedelijke studies

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the ... Lees meer

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the most interesting cities in Europe. Almost 200 years of experience and history await you at its green, urban campuses. A young university with a well-established tradition The single word ‘vrije’ in ‘Vrije Universiteit Brussel’ means ‘free’ and really tells you everything you need to know about the ambition of our university: the promotion of research and thought without dogmas and prejudices. Because studying at VUB, in an open atmosphere of tolerance and diversity, means growing into an independent and critically- thinking individual who can cope with our fast-changing world. Lees Minder