Master of Science in Sustainable Materials Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

120635_icons8-bookmark-100.png

Cursusinhoud

Het programma Master of Science in Materials Engineering: duurzame materialen is gericht op onderzoek naar eigenschappen, productie of winning, verwerking, gebruik en recycling van een hele reeks materialen. Dit houdt in:

  • Beschrijving en modellering van eigenschappen van een materiaal.
  • Chemische, mechanische en thermische verwerkingsaspecten in materiaalkunde.
  • Invloed van de chemische samenstelling en verwerkingscondities op de structuur en eigenschappen van materialen met het oog op optimale prestaties.
  • Het gedrag van materialen in verschillende gebruikersomstandigheden en hoe degradatie kan worden beperkt.

Een belangrijke doelstelling van de cursus is om wereldwijd op een duurzame manier om te gaan met de beperkte beschikbaarheid van hulpbronnen. Belangrijke materialen die worden behandeld zijn metalen, synthetische materialen, textiel, composieten en keramiek. Om zich te specialiseren in specifieke soorten materialen, kunnen studenten kiezen tussen twee majors.

De major Metal Science and Engineering richt zich op metalen met de nadruk op het begrijpen en ontwikkelen van innovatieve, lichte metalen die worden gebruikt in constructies waar deze metalen aan steeds strengere veiligheidseisen moeten voldoen. Beide optimalisaties van de chemische samenstelling (legeringvorming) en verwerking worden in detail besproken. Keramische materialen worden ook benadrukt.

Het concept duurzaamheid wordt aangepakt. Aan de ene kant zal de student kennis verwerven om te begrijpen waarom een materiaal verslechtert en hoe oppervlaktetechnologie de levensduur kan verlengen. Anderzijds zal de student leren om metalen te verwerken uit secundaire bronnen, zoals schroot of e-waste, en zal hij begrijpen dat metalen kunnen worden geproduceerd die even goed presteren als metalen geproduceerd uit primaire grondstoffen (ertsen).

Verder ligt de nadruk op modelleren. De student zal vertrouwd raken met de beschikbare opties om de materiaaleigenschappen en hun evolutie te simuleren en zal vervolgens leren om de uitkomst van deze simulaties adequaat te interpreteren.

De belangrijkste polymeren en vezelstructuren richten zich op polymeren, met name op vezelgebaseerde structuren. Polymeren zijn de belangrijkste grondstof van vezels, naast keramische en minerale materialen. Het programma omvat de materialen en hun fysische, chemische en mechanische verwerking en behandeling. De nadruk ligt op de technologie, het gedrag van de vezels en garens tijdens de verwerking en de fundamentele eigenschappen van de structuren.

Door textiel fysische of chemische nabehandeling te bieden, kunnen extra eigenschappen (toegevoegde waarde) worden bereikt. De theorie van kleur, kleurvorming en perceptie en de behandeling van verschillende kleurstoftypen inclusief hun toepassing worden beschreven. Als zodanig krijgen studenten inzicht in textielmaterialen en -processen met speciale aandacht voor de ontwikkeling van producten met specifieke functionaliteiten (vlamvertragend, kreukbestendig, antibacterieel, vuilwerend, enz.). Nanotechnologie en biotechnologische materialen en processen worden besproken. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van kunstgras voor sport en andere recreatieve doeleinden. Een specifiek type functionele materialen heeft betrekking op intelligente (interactieve) textielmaterialen. Tegenover de andere 'major' worden de cursussen deels in het Nederlands gegeven, deels in het Engels. Thematische clusters van keuzevakken bieden studenten de mogelijkheid om zich verder te concentreren op specifieke materialen (mogelijk van de andere grote), of specifieke thema's zoals ecologie, nanotechnologie, slimme materialen, chemie of bedrijfsgerichte technische en niet-technische onderwerpen.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (FEA) biedt de meeste van de masterprogramma's in Engineering in het Engels. Dit onderstreept de internationale ambitie van de faculteit, evenals het belang van internationaal onderwijs en meertalige vaardigheden voor studenten.120619_Picture_students.png120638_icons8-list-100.png

Cursus structuur

In beide majors hebben studenten twee mogelijkheden: ofwel een geavanceerd programma van materiaalwetenschappen ofwel een bredere aanpak (door een minor te kiezen) die - naast een grondige studie van de materiaalwetenschap - de mogelijkheid biedt zich te specialiseren in een van de volgende gebieden: Management, milieu en duurzame ontwikkeling, Automotive Production Engineering.120637_icons8-name-tag-100.png

Carrière perspectieven

Afgestudeerden (Masters in Materials Engineering) -zoals alle andere ingenieurs (Masters in Engineering) - hebben een breed scala aan mogelijkheden. De vraag naar ingenieurs (MSc in Engineering) overtreft het aantal afgestudeerden dat beschikbaar is, inclusief materiaalwetenschappelijk ingenieurs. Afgestudeerden hebben een loopbaan in de industrie, openbare dienstverlening of wetenschappelijk onderzoek. Fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek concentreert zich op de eigenschappen, het gedrag, de verwerking en de productie van verschillende soorten materialen, zoals metalen, synthetische materialen, keramiek, composieten en 'nieuwe' materialen. Anderen analyseren en optimaliseren bestaande of nieuwe productie- en verwerkingsmethoden. Onderzoekers kunnen werken in academische en industriële onderzoekscentra. In de industrie hebben ingenieurs in materiaalwetenschappen technische, commerciële of managementfuncties.

Traditionele en nieuwe belangrijke industriële sectoren voor experts in materialen zijn: de metaalindustrie, zowel productie als verwerking zoals recycling van metalen, assemblagefabrieken, chemische bedrijven (corrosie of procesingenieur en materiaalkeuze), machinefabrikanten, micro-elektronica bedrijven (halfgeleiders) ), toezichthoudende instanties en expertisecentra (materiaaleigenschappen en onderzoek naar verzekeringsclaims).

Material science ingenieurs werken vaak samen met werktuigbouwkundigen, architecten of chemici, maar hebben een specifiek aanvullend profiel dat van cruciaal belang is bij de uitvoering van engineeringprojecten. Textiel en polymeren behoren ook tot de materiaaltechniek. De textiel- en kledingsector is nog steeds een van de belangrijkste industrieën en een groeiende sector. Innovatie en ontwikkeling van geavanceerde producten voor nieuwe markten en de toepassing van nieuwe technologieën zijn essentieel voor een gezonde industrie. Dit vereist een toenemend aantal Masters in Engineering met een specialisatie in Materials Engineering. Ze bekleden leidende posities in de ontwikkeling, productie en verkoop van geavanceerde textielmaterialen. Dergelijke textielmaterialen worden in bijna alle industrieën gebruikt, van dranken en voedingsmiddelen tot schuimen, elektronica, farmacie, medicijnen, landbouw, transport (bijv. Composieten), enz. In deze industrieën zijn ook vacatures beschikbaar voor materiaalwetenschappers.120644_icons8-inspection-100.png

Toelating (voor internationale studenten)

Studenten die zich willen inschrijven voor de Master of Science in Sustainable Materials Engineering kunnen deelnemen aan het programma zonder enige vereiste als ze het volgende diploma hebben: een academisch diploma van Bachelor (of Master) van Science in Engineering (universitair niveau, minimaal drie jaar) , met het hoofdvak in Chemical Engineering en / of Materials Science en / of Civiele Techniek en / of Technische Natuurkunde en / of Elektromechanica, of een equivalent hiervan. Toelating kan alleen worden verleend na een individuele aanvraagprocedure. De opleidingscommissie beslist of zij de aanvraag wel of niet accepteert. De opleidingscommissie kan besluiten dat studenten een vooropleiding of een individuele masteropleiding moeten volgen, bijvoorbeeld voor studenten met een ander diploma van bachelor of master.

Waarom kiezen voor UGent?

120623_icons8-classroom-1001.png

Onderwijs door onderzoekers van wereldklasse
Het onderwijs wordt gegeven door professoren die niet alleen uitblinken in onderwijs, maar ook uitblinken in onderzoek op Europese en zelfs wereldwijde schaal. Een behoorlijk aantal professoren heeft een prestigieuze European Research Council Grant ontvangen.

120622_icons8-guarantee-100.png

accreditatie
Al onze masterprogramma's, cursussen en leerplannen werden gecontroleerd door CTI (Commission des Titres d'Ingénieur), als onderdeel van de EUR-ACE® kwaliteitscontrole uitgevoerd door ENAEE (Europees netwerk voor accreditatie van technisch onderwijs).

120621_icons8-student-male-100.png

Sterke hoofdstukken van studenten
De hoofdstukken van studenten zorgen ervoor dat je je welkom voelt in onze community, ze organiseren ook cursussen, games, sportactiviteiten en veel feesten. velen van hen hebben een buddy-programma.

120624_icons8-city-100.png

Levendig stadsleven
Geniet van de stad Gent, een studentenstad met veel recreatiemogelijkheden, bioscopen, musea, tentoonstellingen, bars

120618_Picture_Ghent.png

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and arc ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Architecture is one of the largest faculties of Ghent University. It combines state-of-the-art research with a top-notch education in all significant engineering and architecture fields. The faculty strongly focusses on international relations. It offers a wide array of master's programs taught in English and is active in all major exchange programs. Through research collaboration and educational links with top European institutions, the faculty strives to further enhance its international perspective. Lees Minder