Master of Science in Sustainability Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Duurzame ontwikkeling is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van de eenentwintigste eeuw - zoveel staat buiten kijf. Toch blijft het onduidelijk in welke richting, binnen welk sociaal en ecologisch kader en door middel van welke strategie duurzame ontwikkeling vooruit kan gaan. Deze vragen vormen het uitgangspunt van onze inter- en transdisciplinaire onderzoeksgerichte en probleemgerichte master Sustainability Science.

vooruitzichten

De masteropleiding in Sustainability Sciences biedt een academisch geaard onderwijs in het milieu en duurzame onderzoek op de master-niveau. Het doel is om de theoretische, methodologische, organisatorische en communicatieve vaardigheden aan te reiken die nodig zijn om de eigen disciplinaire en interdisciplinaire onderzoekswerkzaamheden en projecten op het gebied van milieu- en duurzaamheidswetenschappen te ontwikkelen, realiseren en erover na te denken.

Bovendien is de opleiding bedoeld om u in staat te stellen te functioneren als veranderingsagenten en om transitieprocessen naar duurzaam beleid in economische, wetenschappelijke, politieke en civiele organisaties te initiëren, te bevorderen en te beheren, en om de resultaten en effecten van de processen te evalueren.

Afhankelijk van uw individuele academisch profiel, zal afgestudeerden een breed scala aan carrièremogelijkheden in duurzaamheid-gericht onderzoek (met name in interdisciplinair en transdisciplinair onderzoek contexten) hebben. Je hebt ook toegang tot leidende posities in het bedrijfsleven en advies, openbaar bestuur, nationale en internationale organisaties uit de derde sector, evenals politiek advies.

aspiranten

De masteropleiding is bedoeld voor afgestudeerden met een bachelordiploma of gelijkwaardig diploma, die hun academische kennis van milieu- en duurzaamheidswetenschappen willen uitbreiden. Het is niet vereist dat uw eerdere opleiding is behaald in milieu- of duurzaamheidswetenschappen, toch is basiskennis in ten minste één van de vakgebieden van de duurzaamheidswetenschappen vereist.

De basismodules aangeboden in het eerste semester hebben een convergentiefunctie en daarom moet je bereid zijn om op interdisciplinair niveau samen te werken. Toelatingseisen zijn onder andere aspecten, voldoende kennis van het Engels.

In een oogopslag

  • Graad toegekend: Master of Science (M.Sc.)
  • Aanvraagperiode: 1 april - 1 juni
  • Studieplaatsen: 38
  • Startdatum: 1 oktober
  • Omvang: 120 ECTS
  • Duur: 4 semesters
  • Taal Engels
Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder