Master of Science in Physical Land Resources

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

PROGRAMMA BESCHRIJVING

De M.Sc. opleiding in Physical Land Resources wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit van Gent en de Vrije Universiteit van Brussel. Lezingen van beide universiteiten verzorgen de cursussen met het programma.

Het doel van de cursus is om een ​​academische opleiding te bieden in onderzoek en moderne toepassingen op het gebied van inventarisatie, analyse, gebruik en beheer van fysieke landbronnen en om de studenten voor te bereiden op taken in ontwikkelingsprojecten, op experimentele stations en in onderwijs, onderzoek en diensten in overheidsinstellingen en universiteiten.

De M.Sc. opleiding in Physical Land Resources is een twee-jarige full-time cursus. Het eerste jaar, georganiseerd aan de Universiteit van Gent, biedt een fundamentele basis in fysieke landbronnen, met een major in Bodemkunde of Land Resources Engineering. Het tweede jaar biedt gespecialiseerde cursussen in een van de twee majors: Bodemkunde of Grondstoffentechniek. De studenten moeten een proefschrift voorbereiden. Succesvolle afronding van het programma leidt tot de toekenning van een M.Sc. diploma in Physical Land Resources. Het curriculum van de major in de bodemkunde is georganiseerd aan de Universiteit van Gent, terwijl alle vakken van de major in Land Resources Engineering worden georganiseerd aan de Vrije Universiteit van Brussel. Studenten Land Resources Engineering moeten in het tweede jaar in Brussel verblijven.

Ga naar de webpagina van het programma

Alle cursussen hebben een theoretisch en een praktisch gedeelte. Sommige cursussen bevatten veldwerk en kunnen worden aangevuld met excursies. Het programma van de aanvullende studies voorziet in seminars die zowel informatief als interdisciplinair kunnen zijn en die de studenten in staat stellen actief deel te nemen en zelfstandig te werken. In het tweede jaar moet een proefschrift worden voorbereid en verdedigd.

Meer details over het curriculum van het programma vindt u hier


TOELATINGSEISEN

Kandidaten moeten een bachelordiploma van minimaal 3 jaar hebben met goede overall scores (minstens de bovenste tweedeklas of gelijkwaardig) van een universiteit of erkend equivalent.

Er wordt van de aanvragers verwacht dat ze een basale wetenschappelijke opleiding hebben in (1) wiskunde of statistiek en (2) chemie of biochemie, en een algemene academische onderwijsachtergrond in een relevante discipline zoals (hetzij) landbouw, biologie, bosbouw, milieu, land- en waterbeheer , fysische geografie, geologie of civiele techniek. Relevant onderzoek of werkervaring van ongeveer 2 jaar wordt aanbevolen, maar geen vereiste, tenzij het voormalige studiegebied (behaalde graad) niet direct relevant was voor of met betrekking tot bodemkunde of grondstoftechniek.


Bovendien moet je, om te worden toegelaten, bekwaam zijn in het Engels.

HOE AANVRAGEN?

Om je aan te melden, dien je het online aanvraagformulier in te vullen (knop hieronder).

Meld je nu aan voor de MSc. Fysieke landbronnen

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the ... Lees meer

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the most interesting cities in Europe. Almost 200 years of experience and history await you at its green, urban campuses. A young university with a well-established tradition The single word ‘vrije’ in ‘Vrije Universiteit Brussel’ means ‘free’ and really tells you everything you need to know about the ambition of our university: the promotion of research and thought without dogmas and prejudices. Because studying at VUB, in an open atmosphere of tolerance and diversity, means growing into an independent and critically- thinking individual who can cope with our fast-changing world. Lees Minder