Master of Science in Photonics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Bestudeer fotonica van wereldklasse

Dit Master-programma is zeer internationaal, wordt volledig in het Engels gedoceerd en biedt een multidisciplinaire dekking van het gebied van optica en fotonica.

We waarderen en moedigen zeer veel aanmeldingen aan van studenten die een bachelor diploma of gelijkwaardige kwalificatie in natuurkunde, natuurwetenschappen of engineering hebben behaald of gaan behalen .

Waarom fotonica?

De uitvinding van de laser in 1960 effende de weg voor een nieuw onderzoekstijdperk in optica en fotonica. Met optica en fotonica fungeren als enablers en katalysatoren, heeft de uitvinding van fotonische technologieën verreikende gevolgen, wat een revolutie teweegbrengt op vele gebieden van wetenschap, geneeskunde en technologie.

Belangrijke voorbeelden die zijn beïnvloed zijn microscopie en beeldvorming, spectroscopie, medische behandeling, biowetenschappen, astronomie, biologie, chemie en communicatietechnologieën. Elektronica, de dominante technologie van de 20ste eeuw verloor zijn positie aan optica en fotonica in de 21e eeuw, die vaak de 'eeuw van het licht' wordt genoemd. Grote uitdagingen in fundamenteel onderzoek en een enorme markt voor optisch gedomineerde producten drijven de evolutie in optica en fotonica.

Tegenwoordig is fotonica een van de belangrijkste activerende technologieën om grote uitdagingen in de 21e eeuw aan te gaan, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, gezondheid, communicatie, milieu en veiligheid. Er zijn maar weinig technologieën die zowel in ons dagelijks leven als in ons dagelijks leven zoveel heersen en besturen als fotonica.

114488_ger52502.jpg

Waarom Jena?

Jena is de bakermat van de moderne fotonica! Er is geen andere stad waar de fotonica zo diep ondergedompeld is in elk aspect van de samenleving en het dagelijks leven. Jena heeft een lange traditie die wordt gekenmerkt door de symbiose tussen academisch onderzoek en een zich snel ontwikkelende optische industrie, inclusief het hoge innovatiepotentieel dat al gedocumenteerd werd door die Jena-pioniers Carl Zeiss, Otto Schott en Ernst Abbe. Jena is sinds de 17e eeuw een bron van innovatie in de geesteswetenschappen en de wetenschap. Deze multidisciplinaire aanpak die de Jena-onderzoekers gemeen hebben, Jena's internationale reputatie op het gebied van toponderzoek, wereldleidende bedrijven in de fotonische technologieën en een buitengewoon hoge leefbaarheid, onderscheidt Jena van elke andere plaats in de wereld.

Abbe School of Photonics in Jena

Een brede academische opleiding op het hoogste internationale niveau binnen een moderne onderzoeksomgeving biedt een grondige up-to-date kennis op verschillende gebieden - van fundamentele wetenschappen en laserfysica tot materiaalwetenschappen en levenswetenschappen - dat is onze Abbe School of Photonics. State-of-the-art laboratoria volgens de hoogste internationale normen bieden optimale omstandigheden voor onderzoek aan de grenzen van de fotonica.

Een hoeksteen van onze filosofie is om onze Ph.D. en promovendi als ware wetenschappers in alle opzichten. Daarom bieden we een individueel aangepast en zeer flexibel programma om te voldoen aan de wetenschappelijke achtergrond en interesses van elke kandidaat. Dit garandeert een optimale voorbereiding op belangrijke en leidende posities in de wetenschappelijke, industriële of overheidsfuncties.

114490_ACP-Lab_Limpert_Klas_ka.jpg

Onze Master Afgestudeerden

Ons alumniprogramma maakt professionele langetermijnverbindingen mogelijk met onze docenten en principal scientists. Het is ontworpen om de alumni in staat te stellen uit de eerste hand informatie te ontvangen over de meest recente ontwikkelingen in de academische wereld. Een leven lang leren en het creëren van netwerken zijn essentiële voorwaarden om up-to-date te zijn over snel veranderende trends in wetenschap, technologie en onderwijs. Bekijk hier onze Master-afgestudeerden: www.asp.uni-jena.de/msc_alumni .

114491_ger21704.jpg

Je Master of Science in Photonics van Jena

  • Ons Master-programma is gebaseerd op tientallen jaren ervaring in het fotonisch onderwijs aan de Faculteit Natuur- en Sterrenkunde van de internationaal gereputeerde Friedrich Schiller University Jena.
  • Tegelijkertijd is het programma ingebed in de moderne onderzoeksomgeving van het Abbe Centre of Photonics , een toonaangevend Europees centrum in de fotonica, en de lokale fotonica-instituten van de wereldberoemde Duitse onderzoeksassociaties Fraunhofer, Leibniz en Helmholtz.
  • De masteropleiding maakt deel uit van een volledig onderwijsprogramma van de faculteit Natuur- en Sterrenkunde van de Friedrich-Schiller-Universität Jena, gespecialiseerd in fotonica, beginnend voor het bachelorniveau (BSc in natuurkunde), voortzetting van het masterprogramma en culminerend in een gestructureerde Ph.D. programma (Graduate Research School in Photonics). Elke module is specifiek ontworpen om de studenten de vaardigheden te bieden die nodig zijn om voldoende functies in de industrie en de academische wereld te vervullen.
  • We bieden speciale beurzen voor volledige financiële ondersteuning voor de beste sollicitanten.
  • Het Master-programma is verbonden met gerenommeerde internationale universiteiten van over de hele wereld, ondersteund door verschillende programma's die worden gefinancierd door de Europese Unie. Onze studenten kunnen dus maximaal een jaar van hun studie aan een van de partneruniversiteiten doorbrengen. De lange lijst van deze partners omvat, maar is niet beperkt tot, Australian National University Canberra en University of Sydney (beide Australië), CREOL - University of Central Florida, University of Arizona, University of Rochester (alle VS), University of Toronto, INRS - Université de Rechèrche in Montréal, Université Laval in Québec City (geheel Canada) en Massey University in Wellington (Nieuw-Zeeland).

114492_j04101211.jpg

Programmastructuur

De masteropleiding bestaat uit vier opleidingsfasen en wordt aangevuld met Duitse en Engelse taalcursussen en ASP-trainingen:

  • I - Aanpassing: deze fase biedt studenten de nodige achtergrondkennis in optica, structuur van materie en in de fysica van de gecondenseerde materie.
  • II - Grondbeginselen: Deze fase biedt studenten een solide achtergrond in de volgende belangrijke onderwerpen die te maken hebben met optica en fotonica: laserfysica, optische metrologie en optisch ontwerp. Het biedt ook hands-on ervaring in het optische laboratorium.

  • III - Specialisatie: in deze fase kunnen studenten gespecialiseerde vakkennis verwerven die is geselecteerd uit ongeveer 20 geavanceerde cursussen.

  • IV - Praktische fotonica-opleiding en masterscriptie: na het tweede semester van de studie staat er een 8 weken durende industriële stage gepland voor elke student. Volgens hun specialisatie, studenten voeren een negen maanden durende onderzoeksproject op basis van een actueel onderwerp van onderzoek. Aan het einde van het programma voeren de studenten een geavanceerde wetenschappelijke laboratoriumcursus fotonica uit en documenteren ze hun resultaten in een masterscriptie.

ASP_MSc_program

De masteropleiding wordt aangevuld met Duitse taalcursussen, interculturele training, applicatietraining, training in goede wetenschappelijke praktijken, evenals gespecialiseerde lezingen en cursussen door internationaal gerenommeerde gastprofessoren .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Abbe School of Photonics (ASP) provides and coordinates the graduate studies in optics and photonics at the Friedrich Schiller University Jena, promoting their academic careers and providing job e ... Lees meer

The Abbe School of Photonics (ASP) provides and coordinates the graduate studies in optics and photonics at the Friedrich Schiller University Jena, promoting their academic careers and providing job experience in the photonics industry. The School's interdisciplinary education programs are embedded within the framework of a world-class, cross-fertilizing research environment. Offered graduate degrees are our distinguished Master's degree programs (M.Sc. Photonics and M.Sc. Physics with focus on photonics) and a broad-based doctoral (PhD) program in optics and photonics. In the current Academic Ranking of World Universities, the so-called Shanghai ranking, the Friedrich Schiller University Jena ranks among the 400 best Universities worldwide. In the 2019 ranking, the University of Jena belongs to the 22 best German universities. Jena is traditionally one of the most important and famous places in the world for optics and photonics. Lees Minder