Master of Science in Molecular Biology

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

PROGRAMMA BESCHRIJVING

Deze Master is een Interuniversitair Programma in Moleculaire Biologie (IPMB), gezamenlijk georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel , de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Antwerpen, en geselecteerd en ondersteund door de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR-UOS) als een van zijn internationale cursussen programma's. Hoewel oorspronkelijk ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten uit ontwikkelingslanden, biedt het programma een uitgelezen kans voor diegenen die op zoek zijn naar heroriëntatie om de fascinerende wereld van de moleculaire biologie te betreden. Ook zijn studenten in uitwisselingsprogramma's die de organiserende universiteiten bezoeken voor één of twee semesters van harte welkom om lessen bij te wonen en laboratoriumvaardigheden op te doen.
Het programma is gericht op het versterken en actualiseren van de theoretische en praktische vaardigheden van jonge wetenschappers uit ontwikkelingslanden die al betrokken zijn bij menselijke of dierlijke gezondheidszorg of landbouwonderzoek. Het doel van het programma is niet alleen om technologie over te dragen, maar om deelnemers te trainen in het verwerven van de vaardigheid om een ​​breed scala aan wetenschappelijke problemen en uitdagingen het hoofd te bieden en om hen te voorzien van de intellectuele hulpmiddelen die nodig zijn om een ​​moleculair biologische aanpak te ontwikkelen om de problemen aan te pakken hun land wordt geconfronteerd .

Ga naar de webpagina van het programma

Gezien de diversiteit van de achtergrond van de studenten, bestaat het eerste jaar uit diepgaande cursussen die de belangrijkste onderwerpen in de moleculaire biologie behandelen en de studenten brengen tot het niveau van kennis dat vereist is om de geavanceerde en specialisatiecursussen van de tweede jaar. Tijdens intensieve laboratoriumtraining zijn studenten goed voorbereid om hun proefschrift in het tweede jaar voor te bereiden.

In het tweede jaar volgen alle studenten vier geavanceerde cursussen gevolgd door drie specialisatiecursussen op het gebied van menselijke gezondheid, dierlijke productie of plantaardige productie. Ook wordt veel tijd besteed aan de voorbereiding en het schrijven van het proefschrift, een origineel onderzoek dat is uitgevoerd onder toezicht van een promotor en dat in het openbaar is verdedigd.

Meer details over het curriculum van het programma vindt u hier

TOELATINGSEISEN

Het programma staat open voor houders van een bacheloropleiding in de biologie, biochemie en biotechnologie, scheikunde, diergeneeskunde, geneeskunde, farmaceutische wetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen of milieuwetenschappen.

Bovendien moet je, om te worden toegelaten, bekwaam zijn in het Engels.

Het programma is een van de internationale cursusprogramma's die worden ondersteund door de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR-UOS). Een beperkt aantal beurzen is beschikbaar voor studenten uit bepaalde ontwikkelingslanden.

HOE AANVRAGEN?

Om je aan te melden, moet je het online aanvraagformulier invullen vóór de deadline voor het indienen van de aanvraag.

Meld je nu aan voor de MSc. Moleculaire biologie

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the ... Lees meer

Ranked as one of Europe's top universities, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combines award-winning research and a range of study programmes with a supportive open-door policy in Brussels, one of the most interesting cities in Europe. Almost 200 years of experience and history await you at its green, urban campuses. A young university with a well-established tradition The single word ‘vrije’ in ‘Vrije Universiteit Brussel’ means ‘free’ and really tells you everything you need to know about the ambition of our university: the promotion of research and thought without dogmas and prejudices. Because studying at VUB, in an open atmosphere of tolerance and diversity, means growing into an independent and critically- thinking individual who can cope with our fast-changing world. Lees Minder