Master of Science in Marketing

Algemeen

4 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Organisaties zijn tegenwoordig op zoek naar talent dat begrijpt hoe wereldwijde trends, zoals digitalisering, globalisering en circulaire economie, hun kernactiviteiten, strategie en merk beïnvloeden. Het masterprogramma in marketing bereidt studenten voor op deze uitdagingen en biedt hen de vaardigheden en kennis om een wereldwijde markt- en klantstrategie aan te sturen. Als gevolg hiervan zijn afgestudeerden goed uitgerust in het brengen van klant- en marktinzichten tot strategische besluitvorming van bedrijven die concurreren op wereldwijde markten.

Bestudeer doelstellingen

Markten zijn echt wereldwijd geworden en digitalisering versnelt de wereldwijde stroom van producten en diensten verder, waardoor barrières voor markttoegang worden verbroken. Digitale technologieën brengen ook een revolutie teweeg in de manieren waarop organisaties omgaan met klanten en de behoeften van klanten identificeren. Daarom moeten organisaties klantgerichtheid omarmen en marketing als een strategische noodzaak beschouwen. Marketing afgestudeerden hebben:

 • Een klantgerichte kijk op zaken. Afgestudeerden krijgen een diepgaand inzicht in klantgedrag en de consumentencultuur in het algemeen.
 • Een strategische aanpak en analytische vaardigheden. Afgestudeerden zijn strategische denkers met het vermogen om klant- en marktinzichten te verbinden met strategische besluitvorming. Ze leren verschillende methoden en databronnen toe te passen om het potentiële succes van marketingactiviteiten te analyseren.
 • Creatieve probleemoplossende vaardigheden. Afgestudeerden benaderen zakelijke en maatschappelijke uitdagingen vanuit een menselijk perspectief en kunnen ideeën presenteren om deze aan te pakken.
 • Mogelijkheid om technologie te benutten. Afgestudeerden beschikken over een sterke analytische vaardigheden en inzicht in hoe technologie kan helpen bij het identificeren van klantbehoeften en het verbeteren van marketinggerelateerde bedrijfsprocessen.
 • Een sterke onderzoeksvaardigheden. Afgestudeerden gebruiken methodologische tools en passen academische onderzoeksliteratuur toe op het gebied van marketing.

Na het behalen van het Marketing-programma kunnen afgestudeerden de strategische marketinginspanningen van wereldwijde organisaties beheren, ontwikkelen en leiden.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het programma benadrukt het proces van het toepassen van theorie op echte problemen, het combineren van analytische nauwgezetheid met praktische relevantie, evenals het ontwikkelen van probleemoplossende, teamwerk- en communicatievaardigheden. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in een carrière als onderzoeker, zorgt de academische strengheid van het programma ervoor dat onze afgestudeerden goed gepositioneerd zijn om zich aan te melden voor het leiden van doctoraatsopleidingsprogramma's over de hele wereld.

Het programma richt zich op drie centrale domeinen in marketing. Deze driewegstructuur vormt de kern van je opleiding en is verplicht voor iedereen, waarbij elk domein een aantal specialisatiecursussen naar keuze omvat. U zult minimaal één cursus per domein voltooien.

Klanten

Cursussen die theorieën en methoden behandelen voor het ontwikkelen van inzichten over klanten en markten.

Strategie

Cursussen die theorieën en kaders behandelen die marketing samenvoegen met strategisch management.

Technologie

Cursussen die zich bezighouden met de kruising van digitale technologieën, data-analyse en marketing.

Voorbeelden van de brede cursuskeuze:

 • Service bedrijfsstrategie (6 sp.)
 • Consumentenpsychologie (6 sp.)
 • Consumentencultuur (6 sp.)
 • Marketinganalyse (6 sp.)
 • Digitale marketing (6 sp.)
 • Geavanceerde verhalen (6 sp.)
 • Merkbeheer (6 sp.)
 • Meet the Stage (6 sp.)
 • Modemarketing (6 sp.)
 • Creativiteit in marketing (6 sp.)

Structuur van studies

Marketing wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Programma-studies (84 sp.), Inclusief masterproef (30 sp.)
 • Minor studies (24 sp.)
 • Electieve studies (12 sp.)

Studenten hebben de mogelijkheid om de minorstudies (24 ECTS) te voltooien bij een officiële uitwisselingsprogramma-partner van de School of Business.

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Internationale kansen

Het programma bereidt studenten voor op een loopbaan in internationale bedrijven via een multiculturele studieomgeving, professoren van wereldklasse en universele leerresultaten. Meer dan twintig procent van onze marketing afgestudeerden verhuizen naar het buitenland voor hun nieuwe banen. Als onderdeel van hun studie, Marketing studenten hebben een kans om een uitwisseling semester te voltooien bij een van Aalto University 's vele top-tier partner universiteiten wereldwijd.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteuningsdiensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en hen thuis te verwelkomen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van business, kunst, technologie en wetenschap. Neem dus alle unieke kansen van de multidisciplinaire campus van Aalto . Het marketingprogramma werkt naast verschillende studiegebieden, variërend van boekhouding tot industriële engineering en management tot media en communicatie.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken aan de hele universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

De arbeidsmarkt is op zoek naar talent dat begrijpt hoe wereldwijde trends zoals digitalisering, globalisering en circulaire economie de kernactiviteiten, strategie en het merk van een bedrijf beïnvloeden. Zo bereidt het masterprogramma marketing je voor op een breed scala aan carrièremogelijkheden, van marketinggerelateerde specialistische functies tot meer algemene functies, evenals leidinggevende, expert- en managementfuncties.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten die u helpen aan de slag te gaan in Finland en in het buitenland. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Een actieve gemeenschap voor ondernemerschap is aanwezig in Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van uw bedrijf. Tot slot, als een academische carrière interessant is, is het masterprogramma in Marketing een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Postdoctorale studieopties

De graad komt in aanmerking voor doctoraatsstudies.

Toegangsdata

De toelating tot masteropleidingen van Aalto University op het gebied van Business en Economie wordt één keer per jaar georganiseerd. De aanvraagperiode voor studies die starten in het najaar van 2021 loopt van 1 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

Dit zijn de belangrijkste datums om te onthouden:

 • 1 december 2020 - De aanvraagperiode begint en het online aanvraagsysteem wordt geopend
 • 4 januari 2021 - De aanvraagperiode loopt af en het online aanvraagsysteem wordt gesloten
 • TBC (nog te bevestigen) - Toelatingsresultaten worden gepubliceerd
 • 20 april 2021 - Deadline voor het accepteren van de aangeboden studieplek

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

Naast deze opleidingsspecifieke toelatingseisen dienen aanvragers ook te voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Admission groep 1

Bachelordiploma van een universiteit in Finland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Vereiste eerdere onderzoeken

Het programma vereist dat alle kandidaten inleidende cursussen op bachelorniveau over marketing en statistiek of gelijkwaardig hebben gevolgd. Het programma behoudt zich het recht voor om de toepasbaarheid van deze als gelijkwaardig gepresenteerde eerdere studies kritisch te beoordelen. Een studierecord dat het sterke analytische vermogen, de diverse studiebelangen en de tijdige voltooiing van een diploma aangeeft, wordt als een verdienste beschouwd. Studenten die aan het programma deelnemen, erkennen dat cursussen in het curriculum mogelijk aanvullende voorwaarden hebben. Indien nodig kan de student deze vereiste cursussen als keuzevakken voltooien zonder de voltooiing van de opleiding te vertragen. Het jaar van voltooiing van de opleiding kan van invloed zijn op de beoordeling.

 1. Kandidaten zonder eerdere specialisatie in marketing (Major of Minor)
  Degenen met een sterk prestatierecord in onderzoeksmethodestudies die de afdeling relevant acht voor de discipline marketing, zullen speciale aandacht krijgen. Studies op gebieden die fundamenteel zijn voor de marketingtheorie zullen ook speciale aandacht krijgen. Deze velden omvatten economie, statistiek, operationeel onderzoek, psychologie, geschiedenis, filosofie, sociologie en antropologie.
 2. Kandidaten met een eerdere graad die gespecialiseerd is in marketing (Major of Minor)
  Het programma besteedt speciale aandacht aan mensen met ervaring en een bewezen staat van dienst in marketingstudies. Met name een voltooide Major of Minor in marketing met een GPA van 3,50 of hoger wordt als een verdienste beschouwd.
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingseisen

Kandidaten met een gewogen GPA van een eerdere graad lager dan 3,50 komen niet in aanmerking voor toelating.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatiebrief
Toelatingseisen

Om hun motivatie en het vermogen om hun zaak te verdedigen aan te tonen, moeten de aanvragers een video in het Engels maken waarin ze bijvoorbeeld de volgende vragen bespreken:

 • Waarom solliciteer ik voor dit specifieke programma?
 • Waarom moet ik worden geaccepteerd?
 • Welke marketinggebieden zijn tegenwoordig uitdagend? Waarom?
 • Wat is mijn eigen onderzoekservaring en wat zou bijvoorbeeld mijn onderzoeksfocus kunnen zijn in de masterproef?

Van kandidaten wordt verwacht dat ze een motiverende video uploaden om de beoordeling van het motivatieniveau en het vermogen van de sollicitant om te presteren in het marketingprogramma te vergemakkelijken.

De aanvrager moet het adres (URL) van een videostream of bestand opnemen in zijn / haar cv. De videostream of het bestand moet worden afgespeeld in de webbrowser of in de VLC-applicatie. De aanvrager is ervoor verantwoordelijk dat het adres werkt.

Geëvalueerde documenten

Motivatiebrief

Criticality

Kritiek (0 punten = afwijzing)

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? Activiteit op het gebied van marketing
Toelatingseisen

Hierbij kan rekening worden gehouden met de activiteit van sollicitanten op het gebied van marketing (zoals werkervaring of stage, deelname aan projecten of onderzoek, vrijetijdsbesteding op het gebied van bedrijfskunde en economie). Kandidaten kunnen hun activiteit op het gebied van marketing laten zien door een cv in te dienen. De vertegenwoordiger van de opleiding beoordeelt de geschiktheid van de activiteit. Het programma behoudt zich het recht voor om geen extra punten te geven voor activiteiten in het veld.

Geëvalueerde documenten Curriculum vitae, referentiebrief, bewijs van dienstverband, publicaties
Criticality Niet kritisch

Admission groep 2

Bachelordiploma van een hogeschool in Finland of van een instelling voor hoger onderwijs in het buitenland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Vereiste eerdere onderzoeken

Het programma vereist dat alle kandidaten inleidende cursussen op bachelorniveau hebben gevolgd over zowel marketing als statistiek, of gelijkwaardig. Het programma behoudt zich het recht voor om de toepasbaarheid van deze als gelijkwaardig gepresenteerde eerdere studies kritisch te beoordelen. Een studierecord dat het sterke analytische vermogen, de diverse studiebelangen en de tijdige voltooiing van een diploma aangeeft, wordt als een verdienste beschouwd. Studenten die aan het programma deelnemen, erkennen dat cursussen in het curriculum mogelijk aanvullende voorwaarden hebben. Indien nodig kan de student deze vereiste cursussen als keuzevakken voltooien zonder de voltooiing van de opleiding te vertragen. Het jaar van voltooiing van de opleiding kan van invloed zijn op de beoordeling.

 1. Kandidaten zonder eerdere specialisatie in marketing (Major of Minor)
  Degenen met een sterk prestatierecord in onderzoeksmethodestudies die de afdeling relevant acht voor de discipline marketing, zullen speciale aandacht krijgen. Studies op gebieden die fundamenteel zijn voor de marketingtheorie zullen ook speciale aandacht krijgen. Deze velden omvatten economie, statistiek, operationeel onderzoek, psychologie, geschiedenis, filosofie, sociologie en antropologie.
 2. Kandidaten met een eerdere graad die gespecialiseerd is in marketing (Major of Minor)
  Het programma besteedt speciale aandacht aan mensen met ervaring en een bewezen staat van dienst in marketingstudies. Met name een voltooide Major of Minor in marketing met een GPA van 3,50 of hoger wordt als een verdienste beschouwd.
Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Houd er rekening mee dat! Vergeet niet om cursusbeschrijvingen in te dienen voor de vereiste eerdere studies.

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingseisen

Kandidaten moeten goede academische prestaties kunnen aantonen.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? GMAT- of GRE-testresultaat
Toelatingseisen

GMAT (of vergelijkbaar GRE) testresultaat. GMAT of GRE is verplicht in toelatingsgroep 2 (minimumscore 550 in GMAT of gelijkwaardige GRE-score).

Geëvalueerde documenten

GMAT / GRE-testresultaten

Criticality

Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatievideo of motivatiebrief
Toelatingseisen

Om hun motivatie en het vermogen om hun zaak te verdedigen aan te tonen, moeten de aanvragers een video in het Engels maken waarin ze bijvoorbeeld de volgende vragen bespreken:

 • Waarom solliciteer ik voor dit specifieke programma?
 • Waarom moet ik worden geaccepteerd?
 • Welke marketinggebieden zijn tegenwoordig uitdagend? Waarom?
 • Wat is mijn eigen onderzoekservaring en wat zou bijvoorbeeld mijn onderzoeksfocus kunnen zijn in de masterproef?

Van kandidaten wordt verwacht dat ze een motiverende video uploaden om de beoordeling van het motivatieniveau en het vermogen van de sollicitant om te presteren in het marketingprogramma te vergemakkelijken.

De aanvrager moet het adres (URL) van een videostream of bestand opnemen in zijn / haar cv. De videostream of het bestand moet worden afgespeeld in de webbrowser of in de VLC-applicatie. De aanvrager is ervoor verantwoordelijk dat het adres werkt.

Geëvalueerde documenten Motivatie video
Criticality Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? Activiteit op het gebied van marketing
Toelatingseisen

Hierbij kan rekening worden gehouden met de activiteit van sollicitanten op het gebied van marketing (zoals werkervaring of stage, deelname aan projecten of onderzoek, vrijetijdsbesteding op het gebied van bedrijfskunde en economie). Kandidaten kunnen hun activiteit op het gebied van marketing laten zien door een cv in te dienen. De vertegenwoordiger van de opleiding beoordeelt de geschiktheid van de activiteit. Het programma behoudt zich het recht voor om geen extra punten te geven voor activiteiten in het veld.

Geëvalueerde documenten Curriculum vitae, referentiebrief, bewijs van dienstverband, publicaties
Criticality Niet kritisch
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder