Master of Science in Maritime Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Cursusinhoud

De Master of Science in Maritime Science is een interuniversitair programma ontwikkeld door de Universiteit Gent (UGent) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Het richt zich tot studenten met verschillende academische achtergronden, die een gemeenschappelijke passie hebben voor zeevervoer en al een masterdiploma hebben. Mensen die in de maritieme sector werken, kunnen ook profiteren van het programma om hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Het programma bestaat uit drie hoofdpijlers : een technisch / algemene pijler, een economische / logistieke pijler en een juridische pijler, en volgt de multidisciplinaire aanpak die het uniek maakt in het mondiale academische landschap.

Het programma wordt gegeven door experts met internationale erkenning en ervaring. De sterke interactie met de maritieme sector via gastcolleges en excursies stelt studenten in staat om up-to-date informatie te geven over havens en scheepvaart.

Alle cursussen worden in het Engels aangeboden, omdat de maritieme sector in een internationale omgeving opereert. Het is daarom essentieel dat studenten de Engelse terminologie op een correcte en efficiënte manier kunnen gebruiken.105920_beeldportghent1.jpg


Cursus structuur

Het programma is gebaseerd op een methodisch kader, bestaande uit twee cursustypen: verplichte cursussen (39 CP) en optionele cursussen (6 CP). De verplichte vakken vormen de kern van het programma, terwijl de keuzevakken studenten een manier bieden om mogelijke toekomstige (loopbaan) paden te verkennen en ruimte laten voor specialisatie in een bepaald aspect van de maritieme wereld. De drie pijlers zijn vertegenwoordigd in beide cursustypen. De cursussen worden aangevuld door de indiening van een masterproef over een maritiem of transportgericht onderwerp (15 CP). In dit geschreven proefschrift bewijzen studenten hun vermogen om een ​​specifiek onderwerp grondig en onafhankelijk te analyseren. Tijdens een mondelinge presentatie hebben studenten de mogelijkheid om hun onderzoek te verduidelijken en hun bevindingen te verdedigen.

De technisch-algemene inhoud van het programma heeft betrekking op de typische technische infrastructuur en faciliteiten in havens, de wetenschappelijke en technische beginselen die gelden voor schepen en de hedendaagse problemen waarmee havens te maken kunnen krijgen.

De economisch-logistieke inhoud van de opleiding is bedoeld om studenten vertrouwd te maken met het unieke economische karakter van het zeevervoer, een wereldwijd fenomeen met een zeer specifieke dynamiek. Daarom is het cruciaal dat studenten leren over de economische principes die havenautoriteiten, rederijen en transportbedrijven beheersen en beïnvloeden.

De juridische inhoud van het programma is gericht op het verwerven van een grondige kennis van de juridische aspecten van het zeevervoer.105921_beeldportghent5.jpg


Carrière perspectieven

Vanwege de sterke band met de professionele maritieme sector en de praktijkgerichte cursussen, zijn afgestudeerde studenten goed voorbereid op een succesvolle carrière en kunnen ze een bestaande behoefte in de maritieme sector invullen. De graad van master in Maritime Science opent een breed scala aan mogelijkheden in de maritieme wereld: de kansen op werk zijn erg breed en alumni werken wereldwijd in verschillende sectoren. Een grote meerderheid van alumni wijst op een hoge mate van tevredenheid over het programma en erkent dat het diploma zeer nuttig was bij het vinden of veiligstellen van een baan , evenals bij hun verdere professionele ontwikkeling.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Ghent University is an enterprising university with an international appeal. Our motto is "Dare to think": where 37,000 students and 8,000 staff members are encouraged to adopt a critical thinking app ... Lees meer

Ghent University is an enterprising university with an international appeal. Our motto is "Dare to think": where 37,000 students and 8,000 staff members are encouraged to adopt a critical thinking approach. Pluralism and social commitment are the cornerstones of our philosophy, just as diversity, participation and independent thought. Lees Minder