Master of Science in Marine Geosciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

Met de oostelijke Middellandse Zee als ons natuurlijke mariene laboratorium, de International M.Sc. Programma in Marine Geosciences biedt studenten een unieke kans om praktische wetenschappelijke ervaring op zee te ontwikkelen naast een strikt academisch curriculum.

Opgericht in 2007 als onderdeel van de multidisciplinaire Leon H. Charney School of Marine Sciences, combineert het departement Marine Geosciences onderzoek en graduate studies van het mariene milieu in de volgende hoofddisciplines: exploratie geofysica, zeebodemkaarten, teledetectie, geodynamica, tektoniek, mariene en kust sedimentologie, geochemie, chemische en fysische oceanografie.

Het tweejarige MSc-programma begint in oktober.

Wat ga je studeren

Onderwerpen die moeten worden behandeld, zijn onder meer: de structuur van de zeebodem; de aardkorst eronder en de zoektocht naar energiebronnen (olie, gas, hydraten); de dynamiek van het waterlichaam erboven; zeespiegelvariaties en hun relatie tot tektonische en klimaatveranderingen; kustlijnontwikkelingen in heden en verleden tijden; en, ten slotte, aanwezige en vroegere invloeden op de menselijke evolutie.

Studenten hebben de mogelijkheid om te communiceren met centrale onderzoeksinstellingen in Israël, waaronder het Israel Oceanographic and Limnological Research Institute, de Geological Survey of Israel, het Geophysical Institute of Israel en andere industriële instituten.

Het programma wordt in het Engels gegeven en kan in twee jaar worden afgerond en begint in oktober. Cursussen, excursies en een educatieve cruise worden gehouden tijdens de eerste twee semesters, het zomersemester is gewijd aan het opstellen van een onderzoeksvoorstel, terwijl het tweede jaar is gewijd aan het uitvoeren van onderzoek. Studenten dienen een onderzoeksscriptie in te dienen aan het einde van het tweede jaar van het programma. Na afronding van het programma krijgen studenten een Master of Science in Marine Geosciences .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder