Master of Science in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Innovatief zakelijk onderwijs voor de creatieve industrie

Word lid van onze diverse academische gemeenschap voor een jaar lang uitdagingen en samenwerkingsverbanden die je helpen om je loopbaantraject te veranderen en vorm te geven. Onze studenten zijn gedreven ontwerpers, architecten, visuele en fijne kunstenaars, uitvoerende kunstenaars, schrijvers en anderen die werken in de creatieve en culturele industrieën. Onze faculteitsleden vormen een levendige mix van managementspecialisten en creatieven. We zijn allemaal gepassioneerd om werk te doen dat een echte impact heeft op de samenleving.

Dit unieke programma is ontworpen om je carrière als solo-beoefenaar, ondernemer of lid van een grotere organisatie binnen de creatieve economie te bevorderen. Tijdens het programma, zult u:

 • Bouw kennis van zaken en management binnen de context van creatieve en culturele industrieën
 • Krijg nieuwe manieren om te leren, te creëren en te beheren om je carrièresucces en -tevredenheid te verbeteren - op maatschappelijk verantwoorde en zinvolle manieren
 • Ontwikkel een divers internationaal netwerk van peers, mentoren en professionals uit de industrie op creatief en cultureel gebied

De interdisciplinaire master of Science in Management and Entrepreneurship in the Creative Economy is gebouwd rond de unieke leerstijlen en doelen van creatieve mensen zoals jij. Ontworpen en gedoceerd door Audencia Business School en de Glasgow School of Art's Innovation School, elke module is speciaal gemaakt voor dit programma en integreert een creatieve mix van onderwijs- en leermethoden voor zowel zakelijk als kunst / ontwerponderwijs.

Het programma is geaccrediteerd door de Franse accreditatie-instantie "Conférence des grandes écoles".

Belangrijke informatie

 • Verdiend diploma: Master of Science in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie (Audencia); certificaat (GSA)
 • Credits toegekend voor het MSc-programma: 90 ECTS-credits
 • Taal Engels
 • MSc duur: lessen van september tot mei gevolgd door een stage of professionele missie van 4 tot 6 maanden
 • Pre-MSc Gateway Duur: 2 semesters

verkiesbaarheid

 • MSc: 4-jarige bachelor
  of uitzonderlijk een 3-jarige opleiding met ervaring of onderscheidingen,
  of succesvolle afronding en validatie van het 60 ECTS Pre-MSc-programma
 • Pre-MSc MSc: 3-jarige bachelor
 • Vaardigheid in het Engels
 • Concreet bewijs van toewijding aan de creatieve en culturele industrie (professioneel, academisch of persoonlijk)

Programma start: september

Plaats:

 • MEDIACAMPUS Nantes van Audencia
 • De hooglanden van de GSA

Collegegeld: MSc- € 16.000 / Pre-MSc MSc- € 21.000

Programma

Je programma combineert de ontwerpbenaderingen en studiomateriaal (projectmatige) lesmethoden van The Glasgow School of Art (GSA) met de internationaal erkende, innovatieve, samenwerkende en verantwoordelijke bedrijfseducatie van de Audencia Business School . Het programma omvat:

 • Modules ontworpen en gezamenlijk onderwezen door faculteitsleden in Audencia en de GSA
 • Studeer in Nantes, Frankrijk, een levendige, moderne stad met ouderwetse flair
 • Twee weken Internationale Winter School in de inspirerende Schotse Hooglanden
 • Real-world consulting of onderzoeksproject
 • Optionele stage in een creatieve industrie
 • Samenwerkende en creatieve live-projecten, zowel online als offline, studio (projectmatig) werk en meer

Audencia

In plaats van vooraf bestaande management- en creatieve lessen in een schema op te nemen om een ​​zogenaamd 'nieuw' programma te vormen, hebben Audencia en de GSA-innovatieschool gezamenlijk een programma op maat van klassen en projecten ontworpen die inspelen op opkomende trends, omstandigheden en kansen binnen de wereldwijde creatieve economie.

Elk aspect van het programma combineert leren in bedrijf en management met creatieve processen en mensen. Het programma is gevestigd in Nantes, Frankrijk, maar de GSA-faculteitsleden geven les in een derde van de lessen - en de tweeweekse International Winter School, die internationale ontwerpscholen samenbrengt in Schotland, is een hoogtepunt van het programma.

Audencia Business School

Audencia behoort tot de elite 1% van de business schools over de hele wereld die een drievoudige accreditatie hebben van EQUIS, AACSB en AMBA. Als een van de wereldleiders op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waren wij de eerste Franse bedrijfsschool die zich hield aan het Global Compact van de VN en de principes van verantwoord managementonderwijs ondertekenen, die we ook hebben helpen definiëren. We overbruggen de kloof tussen passie en business, koppelen creativiteit met zinvolle actie. Lees meer over onze business incubator en onze artistieke incubator om te zien hoe we creatieve ondernemers ondersteunen.

Onze sterke partnerschappen met instellingen zoals de Nantes School of Art en de Nantes School of Architecture dragen hier bij aan de creatieve sfeer. We hebben een alliantie gevormd met andere toonaangevende instellingen in Nantes om techniek, management, architectuur en creativiteit te verenigen en te verrijken. Via ons netwerk werk je met docenten met een uitgebreide branche-ervaring, onderzoekers die gespecialiseerd zijn in een breed scala aan vakgebieden en zakelijke en creatieve partners die behoefte hebben aan echte oplossingen.

The Glasgow School of Art

Gerangschikt in de top 20 van scholen voor kunst en design wereldwijd, is de GSA's Innovation School een creatief collectief van onderzoekers, docenten van faculteiten en master- en doctoraatsstudenten. Samen behandelen we complexe kwesties door middel van innovatieve ontwerppraktijken en op maat gemaakte betrokkenheid van de gemeenschap om individueel en collectief welzijn te helpen verbeteren.

Onze kernkennis is de ontwikkeling en expressie van creativiteit in samenwerkingsverband. We co-creëren nieuwe producten, systemen en diensten voor een gewenste toekomst en ontwikkelen ook de capaciteiten die nodig zijn om die innovatie te realiseren en te ondersteunen. Met andere woorden, we ontwikkelen creatieve gemeenschappen om transformationele verandering te bewerkstelligen.

Het partnerschap van de Innovation School met Highlands and Islands Enterprise vormt een aanvulling op het programma en geeft u toegang tot innovatieve creatieve industrieprojecten in de regio. De GSA heeft ook een campus in Singapore in samenwerking met het Singapore Institute of Technology, met onderwijs en onderzoek gericht op de rol van design in de veranderende en cultureel diverse economische omgeving.

copyright (c) David Freer

Creatieve cultuur

De MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie is een alternatief voor een MBA- of MFA-programma. Het biedt je een unieke creatieve cultuur met een diploma van een gerespecteerde en sociaal verantwoordelijke bedrijfs- en managementschool.

Diverse creatieve peers

Je ontmoet fantasierijke en gemotiveerde mensen van over de hele wereld wiens primaire doel het is om de creatieve en culturele industrieën vooruit te helpen.

In tegenstelling tot een MBA-programma, biedt de MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie je een internationaal netwerk van creatieve mensen geïnspireerd om te helpen maken, schrijven, bouwen, ontwikkelen en presteren op nieuwe en opwindende manieren.

In tegenstelling tot een MFA-programma, zullen je klasgenoten uit een breed scala aan creatieve achtergronden komen. In plaats van een kamer vol grafische ontwerpers, bijvoorbeeld, werk je in elke klas samen met muzikanten, digitale kunstenaars, modeontwerpers, fotografen, schrijvers, architecten en meer. Dit uitgebreide netwerk is meer een afspiegeling van met wie je in de loop van je carrière in de creatieve industrie samenwerkt.

Unieke lesmethoden

Bedrijfs- en managementvaardigheden zullen u helpen meer van uw talent te maken en de culturele en creatieve sectoren waar u om geeft beter te ondersteunen. Dit betekent niet dat u door een rigide bedrijfs- en managementprogramma moet lijden.

Inspirerende locaties

Nantes, Frankrijk

Voor het grootste deel van je programma ben je op de media-campus van Audencia in Nantes, Frankrijk. Nantes ligt genesteld in de pittoreske Loire-vallei en staat bekend om zijn innovatieve gemeenschap en zijn kwaliteit van leven.

Traditionele wijngaarden en hedendaagse kunstinstallaties, luie rivierboten en bloeiende industrie - Nantes is een bloeiende moderne stad met ouderwetse flair. En als de derde grootste industriestad in Frankrijk, met de nabijheid van Parijs, biedt Nantes een schat aan mogelijkheden. Leer meer over het studentenleven in Audencia.

De Hooglanden, Schotland (Forres)

Tijdens de twee weken durende International Winter School op de Innovation School van GSA word je lid van een nog diversere groep internationale vakgenoten in Schotland. Je leeft en oefent echte collaboratieve creativiteit in de nieuwe Creative Campus in de romantische, natuurlijke omgeving van de Highlands and Islands of Scotland.

Klassiek mooie Italiaanse gebouwen (gebouwd rond 1830) bieden nu inspirerende studio-, werkplaats- en expositieruimte, evenals ultramoderne ruimtes voor onderzoek, onderwijs, prototyping en flexibel laboratoriumwerk. Leef voor de deur van glooiend landschap, prachtige stranden en dramatische berglandschappen terwijl je in contact komt met een nieuwe reeks potentiële werk- en stagemogelijkheden met de GSA-partners zoals Highlands and Islands Enterprise.

Studentenprofiel

De studenten die deelnemen aan dit programma:

 • zijn creatieve mensen die gepassioneerd zijn over hun vakgebied
 • willen velden verkennen in de creatieve en culturele industrieën
 • hou van werken met mensen van over de hele wereld
 • weet samenwerking zal over velden en disciplines heen zijn
 • het belang van zaken en management voor de creatieve en culturele industrieën begrijpen
 • worden gemotiveerd door het vermogen van de creatieve en culturele industrieën om het leven van mensen te verbeteren

Internationale partners

Audencia behoort tot de elite 1% van de business schools die een drievoudige accreditatie van EQUIS, AACSB en AMBA bezitten. Onze sterke internationale partnerschappen dienen als de basis van uw programma. Je werkt samen met docenten met een uitgebreide branche-ervaring, onderzoekers die gespecialiseerd zijn in het veld en bedrijfspartners in de creatieve economie.

De MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie wordt ondersteund door Ubisoft, een toonaangevende wereldwijde maker, uitgever en distributeur van interactief entertainment en services en Scintillo, een innovatieve organisatie van culturele en creatieve organisaties in Parijs.

Leer van en maak contact met experts uit de industrie van Ubisoft en andere bedrijven en bouw een netwerk van branchecontacten op voor uw toekomstige carrière.

Careers

De creatieve en culturele industrieën (CCI's) hebben bewezen buitengewoon veerkrachtig te zijn tegen de economische crisis en zijn goed geplaatst om in de toekomst verder te groeien als gevolg van hun rol als voorlopers in de creatieve economie.

 • $ 2,25 biljoen gegenereerd door CCI's wereldwijd
 • 29 miljoen mensen in dienst bij CCI's wereldwijd
 • 3,3% van de beroepsbevolking van de EU bevindt zich in CCI's
 • 19,1% van CCI-banen zijn in handen van personen onder de 30 jaar

Dit programma is van vitaal belang voor de loopbaan van creatieve mensen. Het bereidt je voor op een aantal loopbaantrajecten binnen de creatieve en culturele industrieën en de creatieve economie, inclusief solo-beoefenaar en ondernemer, evenals functies binnen een grotere instelling, organisatie of bedrijf.

Opmerking: Statistieken zijn gebaseerd op het aantal antwoorden op de vraag. Ze hebben betrekking op alle klassen tot op heden tenzij anders bepaald.

Industries

 • Kunst-, entertainment- en recreatiesector
 • Advertentiesector
 • Informatie- en communicatiesector

Ongeveer de helft van alle creatieve banen bevindt zich ook buiten de creatieve en culturele industrieën.

posities

Voorbeelden van posities in de creatieve industrie zijn:

 • Chief creative officers, art directors, creative directors
 • Geleiders en facilitators van creativiteit en innovatie in organisaties
 • Ondernemers en intrapreneurs in de creatieve en culturele industrie
 • Merkstrategen
 • Inhoudstrategen
 • Projectmanagers en curatoren
 • Heads of trends en futures
 • Managers van kunstorganisaties

bedrijven

Voorbeelden van bedrijven die Audencia-studenten aannemen in de creatieve en culturele industrie zijn:

 • Ubisoft
 • EMI Group Limited
 • Kanaal
 • Het Louvre
 • CarpeDiem Film
 • Coyote Productions
 • Nationale Filmraad van Canada
 • Sydney Symphony Orchestra
 • OPEN WALLS Gallery

Netwerk

Omdat de MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie een creatieve achtergrond vereist, vormt u een wereldwijd netwerk van ontwerpers, architecten, artiesten, muzikanten, acteurs, schrijvers en anderen die werkzaam zijn in de creatieve industrie.

Je ontmoet en werkt ook met creatieve professionals die betrokken zijn bij de hedendaagse praktijk en het creatieve proces managen in een reeks andere industrieën. Een selectie gastsprekers en industriële partners draagt ​​bij aan uw leer- en beoordelingsactiviteiten. Dit biedt je de kans om te netwerken met professionals in de sector en potentiële rolmodellen en mentoren te ontmoeten tijdens je verblijf in Frankrijk en Schotland.

Career Services

Gedurende je programma en na je afstuderen, heb je toegang tot het grote, internationale, professionele netwerk van de Career Services-afdeling van Audencia.

Admissions

Doe met ons mee! Hier is een overzicht van alles wat u nodig hebt om het soepel te laten verlopen door het aanvraagproces. Toelatingen zijn open tot het programma vol is; we raden u echter ten sterkste aan om de aanvraag in te dienen vóór de uiterste aanvraagdatum van 31 januari.

verkiesbaarheid

MSc:

 • 4-jarige bachelordiploma op elk gebied
 • Vaardigheid in het Engels
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een creatieve of culturele sector, of concreet bewijs van toewijding (professioneel, academisch of persoonlijk) aan een creatieve of culturele industrie

of

 • Voltooiing van Pre-MSc-programma

Pre-MSc MSc:

 • 3-jarige bacheloropleiding op elk gebied
 • Vaardigheid in het Engels
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een creatieve of culturele sector, of concreet bewijs van toewijding (professioneel, academisch of persoonlijk) aan een creatieve of culturele industrie

Opmerking: u kunt zich aanmelden tijdens het laatste jaar van uw bachelorstudies.

Toepassing

U kunt uw online toepassing op elk moment beginnen; u kunt het opslaan en wijzigingen aanbrengen voordat u het verzendt.

Opmerking: u kunt zich aanmelden tijdens het laatste jaar van uw bachelorstudies.

documenten

Naast de online aanvraag moet u de volgende documenten indienen:

 • CV en sollicitatiebrief in het Engels
 • Kopieën van diploma's en academische transcripties
 • Engelse testscore (TOEFL, TOEIC, IELTS) *
 • Kopie van identiteitsbewijs (bijv. Paspoort)
 • Foto (jpeg, 346 x 366 pixels)

* Engelse testscores zijn niet vereist voor moedertaalsprekers of sollicitanten die hun bachelordiploma in het Engels hebben afgerond. Neem contact met ons op als u een andere Engelse testscore heeft of van plan bent om later in het jaar een test af te leggen.

onderwijs

 • MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie: € 16.000
 • Pre-MSc MSc in Management en Ondernemerschap in de Creatieve Economie: € 21.000

Andere kosten in verband met schoolgeld

Aanvraagkosten: € 100

Verplichte registratie bij het socialezekerheidsstelsel van studenten (studenten jonger dan 28 jaar): als voorbeeld was het totaal voor 2018/2019 € 218. Het honorarium moet uiterlijk op de eerste dag van het eerste schooljaar en voor volgende jaren vóór 30 september worden betaald.

Kosten zoals visumkosten, vervoer, accommodatie en maaltijden moeten rechtstreeks door de student worden betaald.

financiering

Audencia's toewijding aan uitmuntendheid en diversiteit wordt getoond door de verscheidenheid aan beurzen die we elk jaar uitgeven aan studenten met een verdienste van verschillende achtergronden.

Ons doel is om de beste bedrijfseducatie open te stellen voor studenten die de vaardigheid en motivatie tonen om de leiders van morgen te zijn.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1900, Audencia Business School is one of the best management schools in Europe. The EQUIS, AACSB and AMBA international accreditations added to the positive evaluation by AERES (the French ... Lees meer

Founded in 1900, Audencia Business School is one of the best management schools in Europe. The EQUIS, AACSB and AMBA international accreditations added to the positive evaluation by AERES (the French agency that rates research and higher education) underline a commitment to teaching excellence. Lees Minder
Nantes , Bradford , Bilbao , Nantes , São Paulo , Toulouse , Beijing , Milaan , Shenzhen + 8 Meer Minder