Master of Science in Management en International Business

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Masterprogramma in Management en International Business bereidt studenten voor op expert- en managementniveau-posities in wereldwijde organisaties. MIB-studenten krijgen een holistisch perspectief op wereldwijde zakelijke uitdagingen, zijn uitgerust met de vaardigheden en kennis die vereist is voor toekomstige leiders en krijgen een unieke kans om een dubbele opleiding aan de Universiteit van Queensland of South Carolina te voltooien. Het programma vormt je tot een ruimdenkende en competente professional met de analytische, conceptuele, communicatieve en culturele gevoeligheidsvaardigheden die nodig zijn om te slagen in een snel veranderende zakelijke omgeving.

Bestudeer doelstellingen

Het MIB-programma biedt u duurzame vaardigheden en competenties. Het programma voorziet studenten van management- en leiderschapsvaardigheden en combineert een holistisch begrip van het bedrijfsleven. MIB-afgestudeerden hebben:

 • Strategische mindset. Afgestudeerden verwerven competentie om innovatief strategisch werk te analyseren, leiden en faciliteren.
 • Leiderschap. Afgestudeerden kunnen organisatorische uitdagingen op een humane manier oplossen en de mensen motiveren.
 • Duurzaamheid managementvaardigheden. Afgestudeerden verwerven de vaardigheden en kennis die nodig zijn om verbanden tussen ondernemen en duurzaamheid aan te pakken.
 • Internationale oriëntatie. Afgestudeerden hebben een brede vaardigheden in het internationale bedrijfsleven en weten hoe ze een interculturele en inspirerende werkplek kunnen bevorderen.
 • Communicatieve vaardigheden. Afgestudeerden kunnen complexe communicatie-uitdagingen aanpakken en aanpakken in veranderende organisatorische contexten.

Na hun afstuderen zijn MIB-studenten klaar voor managementposities in de internationale bedrijven van vandaag. Afgestudeerden zijn bereid een pad te volgen binnen hun respectieve specialisatiegebieden, variërend van strategie, internationaal zakendoen, communicatie en human resources tot duurzaamheid.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het MIB-programma biedt je een internationale en interactieve studieomgeving. In onze op uitdagingen gebaseerde cursussen werken we nauw samen met diverse organisaties en ervaren zakelijke professionals en bieden we u de nieuwste inzichten en live cases om op te lossen. U kunt een van de voorgestelde specialisatiepaden hieronder selecteren, cursussen uit twee combineren of uw eigen cursusportfolio aanpassen door cursussen van uw keuze uit het cursusaanbod te selecteren.

Voorgestelde focusgebieden:

 • Personeelszaken
 • Internationale zaken
 • Organisatie Communicatie
 • Strategiewerk
 • Duurzaamheid Management

Voorbeelden van de brede cursuskeuze:

 • Driving Global Business (6 sp.)
 • Verantwoord ondernemen in de wereldeconomie (6 sp.)
 • Strategiewerk (6 sp.)
 • Zakelijke onderhandelingen (6 sp.)
 • Strategisch Human Resource Management (6 sp.)
 • Gender en diversiteit op het werk (6 sp.)

Structuur van studies

Management en International Business wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Programmastudies (84 sp.), Inclusief masterproef (30 sp.)
 • Minor (24 sp.)
 • Keuzevakken (12 sp.)

Bovendien hebben alleen MIB-studenten de optie om een dubbele opleiding te voltooien bij de University of Queensland (Australië) of de University of South Carolina (VS).

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Internationale kansen

MIB biedt een internationale studieomgeving en bereidt studenten voor op een internationaal carrièrepad via een breed scala aan internationale bedrijfscursussen, waaronder interculturele communicatie en internationale strategie. Als onderdeel van hun studie krijgen MIB-studenten de kans om een uitwisselingssemester in het buitenland door te brengen. Bovendien hebben alleen MIB-studenten de mogelijkheid om een dubbele opleiding te volgen bij de University of Queensland (Australië) of de University of South Carolina (VS).

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmacoördinatoren, actieve studentleraren en studentenondersteunende diensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

De inhoud van de MIB-studies gaat hand in hand met verschillende Minor-programma's en keuzevakken aangeboden op de Aalto Campus.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken aan de universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

Hybride carrières worden steeds gebruikelijker en het programma stimuleert dynamische carrièrekeuzes. Afgestudeerden van MIB nemen vaak instapposities aan in consultancy, human resources, management en communicatie. Afgestudeerden hebben een overvloed aan inspirerende paden naar topposities, zoals leidinggevenden, landenmanagers of ondernemers.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten die u helpen aan de slag te gaan in Finland en in het buitenland. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Een actieve gemeenschap voor ondernemerschap is aanwezig in Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van uw bedrijf. Tot slot, als een academische carrière interessant is, is de masteropleiding Management and International Business een geweldige basis voor doctoraatsstudies

Toegangsdata

De toelating tot masteropleidingen van Aalto University op het gebied van Business en Economie wordt één keer per jaar georganiseerd. De aanvraagperiode voor studies die starten in het najaar van 2021 loopt van 1 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

Dit zijn de belangrijkste datums om te onthouden:

 • 1 december 2020 - De aanvraagperiode begint en het online aanvraagsysteem wordt geopend
 • 4 januari 2021 - De aanvraagperiode loopt af en het online aanvraagsysteem wordt gesloten
 • TBC (nog te bevestigen) - Toelatingsresultaten worden gepubliceerd
 • 20 april 2021 - Deadline voor het accepteren van de aangeboden studieplek

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

Naast deze opleidingsspecifieke toelatingseisen dienen aanvragers ook te voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Admission groep 1

Bachelordiploma van een universiteit in Finland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Vereiste eerdere onderzoeken

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 18 ECTS-studiepunten hebben behaald aan studies die de domeinen Management of International Business bestrijken of vakken die deze domeinen ondersteunen (bijvoorbeeld bedrijfskunde, communicatiestudies, sociologie, sociale psychologie, pedagogische wetenschappen of politieke wetenschappen studies ). Stages kunnen niet in de studiepunten worden opgenomen. De eerdere onderzoeken worden beoordeeld door een vertegenwoordiger van de opleiding.

Dien cursusbeschrijvingen in voor de vereiste eerdere studies.

De aanvragers die aan bovenstaande eis van eerdere studies voldoen, worden gerangschikt volgens de onderstaande criteria.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Gewogen GPA van eerdere graad en algemene evaluatie van studiesucces. Kandidaten met een gewogen GPA van een eerdere graad lager dan 3,50 komen niet in aanmerking voor toelating.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatiebrief
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De aanvrager moet zijn / haar motivatie om te studeren in het MIB-programma aantonen door middel van een motivatiebrief. De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties). De motivatiebrief dient in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

 • Waarom solliciteer ik voor het masterprogramma in MIB?
 • Wat verwacht ik te leren of te winnen door deel te nemen aan het MIB-programma?
 • De bijdrage die ik zal leveren aan medestudenten en het aanhoudende succes van het MIB-programma?
 • Als ik werk tijdens mijn studie, hoe zal ik er dan in slagen om het Management and International Business-programma in twee jaar af te ronden?
Methode om competentie aan te tonen

Motivatiebrief

Criticality

Kritiek (0 punten = afwijzing)

Admission groep 2

Bachelordiploma van een hogeschool in Finland of van een instelling voor hoger onderwijs in het buitenland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Vereiste eerdere onderzoeken

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 18 ECTS-studiepunten hebben behaald aan studies die de domeinen Management of International Business bestrijken of vakken die deze domeinen ondersteunen (bijvoorbeeld bedrijfskunde, communicatiestudies, sociologie, sociale psychologie, pedagogische wetenschappen of politieke wetenschappen studies ). Stages kunnen niet in de studiepunten worden opgenomen. De eerdere onderzoeken worden beoordeeld door een vertegenwoordiger van de opleiding.

Dien cursusbeschrijvingen in voor de vereiste eerdere studies.

De aanvragers die aan bovenstaande eis van eerdere studies voldoen, worden gerangschikt volgens de onderstaande criteria.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Gewogen GPA van de vorige graad
Toelatingseisen

Kandidaten moeten goede academische prestaties kunnen aantonen.

Geëvalueerde documenten

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Criticality

Kritisch / niet kritisch (0 punten = afkeuring)

Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? Analytische en kwantitatieve vaardigheden
Toelatingseisen GMAT of GRE is verplicht in toelatingsgroep 2 (minimumscore 550 in GMAT of gelijkwaardige GRE-score).
Geëvalueerde documenten GMAT / GRE-testresultaten
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatiebrief
Toelatingseisen

De aanvrager moet zijn / haar motivatie om te studeren in het MIB-programma aantonen door middel van een motivatiebrief. De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties). De motivatiebrief dient in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

 • Waarom solliciteer ik voor het masterprogramma in MIB?
 • Wat verwacht ik te leren of te winnen door deel te nemen aan het MIB-programma?
 • De bijdrage die ik zal leveren aan medestudenten en het aanhoudende succes van het MIB-programma?
 • Als ik werk tijdens mijn studie, hoe zal ik er dan in slagen om het Management and International Business-programma in twee jaar af te ronden?
Methode om competentie aan te tonen Motivatiebrief
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder