Master of Science in Kennis- en Technologiebeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kennis- en technologiebeheer is van vitaal belang voor verschillende aspecten van het bedrijfsleven - van financiering, ontwikkeling van producten en diensten, en productie tot licentieverlening en commercialisering van technologie om de effectiviteit en efficiëntie van bedrijven te maximaliseren.

Het programma is ontworpen met een breed opgezet en multidisciplinair curriculum voor professionals uit verschillende disciplines (management, IT, engineering, sociaal werk, bibliotheekwetenschap, juridisch onderwijs, gezondheidszorg, enz.) Die hun competentie willen verbeteren in het beheer van hun personeel en operaties. Het is ook geschikt voor ingenieurs of technische professionals die naar managementrollen willen verhuizen om werkbare en innovatieve oplossingen te bedenken.

Doelstellingen van het programma

Het programma biedt een unieke en flexibele mogelijkheid voor deelnemers met verschillende achtergronden om hun leren op het gebied van technologie en innovatie aan te passen op basis van hun professionele behoeften. De doelstellingen van het programma zijn om deelnemers in staat te stellen om:

 • Ontwikkel hun competentie in het begrijpen van innovatiecycli en verander uiteindelijk innovaties in commerciële successen;
 • Begrijp de financiële en strategische implicaties van de ontwikkeling, acquisitie en implementatie van kennis en technologie in een organisatie;
 • Hun technisch en niet-technisch bewustzijn van kennis en technologische ontwikkeling verbeteren op het door hen gekozen interessegebied.

Kenmerken

Het programma is geschikt voor leidinggevenden, managers en ingenieurs in een verscheidenheid van sectoren, waaronder productie, service, openbare nutsbedrijven en financiën, met de verantwoordelijkheid van het verwerven, controleren, beheren, overdragen en financieren van technologie.

Studenten hebben de flexibiliteit om hun studies te variëren van semester tot semester op basis van hun persoonlijke ambities (behalve voor niet-lokale studenten, die worden beperkt door visumvereisten). Een student kan bijvoorbeeld in één semester voltijds studeren en vervolgens in het volgende semester overstappen naar een deeltijdstudie, en omgekeerd. Studenten kunnen hun eigen tempo van studie beheren, met inachtneming van bepaalde registratie- en beoordelingsregels.

Toegangsvereisten

U moet aan de volgende specifieke vereisten van dit programma voldoen:

 • Een bachelordiploma in techniek, bedrijfskunde of wetenschap, of een beroepskwalificatie, of het equivalent daarvan.

Als u geen moedertaalspreker bent in het Engels en uw bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie wordt verleend door instellingen waar het instructiemiddel geen Engels is, wordt van u verwacht dat u voldoet aan de minimale Engelse taalvereisten van de universiteit voor toelating. Raadpleeg het gedeelte 'Toelatingsvoorwaarden' voor meer informatie.

Individuele zaken worden op hun eigen verdienste behandeld. Aanvragers kunnen worden gevraagd om interviews of tests bij te wonen om hun taalvaardigheid verder aan te tonen.

* Voor aanvragers met kwalificaties die in Taiwan zijn behaald, kan een voldoende hoge score op het High-Intermediate niveau in GEPT worden geacht te voldoen aan de Engelse taalvereisten.

Programmastructuur

Om in aanmerking te komen voor de toekenning van de Master of Science in Knowledge and Technology Management, moeten studenten aan een van de volgende vereisten voldoen:

 • 7 onderwezen onderwerpen, waaronder 4 Verplichte, ten minste 1 kern en ten hoogste 2 keuzevakken, en een proefschrift;

OF

 • 10 onderwezen onderwerpen, waaronder 4 Verplichte, ten minste 3 Core die de "Field Study", en ten hoogste 3 keuzevakken omvat.

Elk vak heeft 3 studiepunten en de dissertatie heeft 9 studiepunten. Om de Masters-graad te behalen, moet de student minimaal 30 credits behalen.

Programma Curriculum

Kerngebieden van onderzoek

Het programma biedt 4 verplichte vakken en 6 kernvakken, en er is een breed scala aan keuzevakken onder de postgraduaatsopleiding in de industriële en systeemengineering beschikbaar voor selectie bij registratie.

Verplichte onderwerpen

 • ISE542 Kennis beheren
 • ISE549 Management van innovatie en technologie
 • ISE5001 Technologieoverdracht en commercialisatie
 • ISE5601 Managing

Kernonderwerpen

 • ISE518 Workflow ontwerp en beheer
 • ISE525 Wereldwijde operaties en logistiek management
 • ISE559 Technology Audit and Assessment
 • ISE5002 Field Study of Technology Organizations *
 • ISE5021 Technology Project Management
 • ISE5606 Business Intelligence en Data Mining

Keuzevakken

 • ISE5018 Intellectueel eigendommenbeheer en strategieën
 • ISE5022 Financiële analyseanalyse voor technologiebeheer
 • ISE5026 Technologie Ondernemerschap en innovatie in de praktijk
 • ISE5605-kennisgemeenschappen

* Studenten die de MSc-onderscheiding volgen, moeten dit vak volgen als ze niet kiezen voor het proefschrift.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective.

Industrial and Systems Engineering (ISE) is a professional discipline that focuses on developing and implementing optimal solutions from a system-level perspective. Lees Minder