Master of Science in Internationale Bedrijfsstrategie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een manier voor bedrijven om succesvol te zijn, is uitbreiden in nieuwe groeimarkten en zakendoen over de landsgrenzen heen. Dit tweejarige masterprogramma biedt voldoende kennis over hoe concurrerende, dynamische en maatschappelijk verantwoorde strategieën voor internationale bedrijven te ontwikkelen en biedt ook een diepere onderzoeksfocus en keuzevakken, inclusief mogelijkheden voor studies in het buitenland of stage.

De tweejarige masteropleiding in Business Administration met specialisatie in International Business Strategy biedt studenten uitgebreide theoretische inzichten en geavanceerd praktisch inzicht om de internationale business, marketing en ondernemerschapstheorie vanuit een strategisch oogpunt te identificeren, toe te passen en kritisch te evalueren. Een zekere focus ligt op megatrends in de samenleving zoals globalisering en de voortdurende ontwikkeling van opkomende markten, waaronder bijvoorbeeld de Baltische Zee, Rusland, China, India, Latijns-Amerika en Afrika. Een andere focus wordt gelegd op de internationalisering van bedrijven in een business-to-business context - zowel traditionele industriële bedrijven als actuelere, snel internationaliserende, kleinere ondernemingen. Het programma is interactief en op onderzoek gebaseerd - waarbij onderzoek van het programmateam wordt geïntegreerd in de cursussen als literatuur en illustratieve voorbeelden - en vindt plaats in een multiculturele leeromgeving. Het werken met live-casebedrijven speelt een centrale rol in het programma terwijl studenten internationaal actieve bedrijven in de regio bestuderen. Het brengt de internationale strategische uitdagingen van bedrijven in de cursussen. Studenten werken aan het oplossen van echte strategische problemen waarmee zeer geïnternationaliseerde en concurrerende Zweedse bedrijven van verschillende grootte worden geconfronteerd; variërend van grote multinationale ondernemingen tot kleine en middelgrote regionale bedrijven. Naast de verplichte programmacursussen bieden keuzevakken of studies in het buitenland mogelijkheden voor actuele specialisatie van studenten.

Het doel van het programma is om onafhankelijke en capabele studenten te stimuleren met de kennis en het vermogen om problemen en beslissingen kritisch te analyseren om concurrerende, dynamische en maatschappelijk verantwoorde strategieën voor internationale bedrijven te ontwikkelen. Met een diep theoretische basis en een reflectieve houding, zullen studenten (goed) voorbereid zijn op een loopbaan in zowel het bedrijfsleven als de academische wereld.

International Business Strategy is een tweejarig programma met 120 credits. Het programma begint met workshops over internationale teambuilding, interculturele communicatie en academisch schrijven om een leerplatform te vormen. Het programma begint met een multidisciplinaire cursus over wereldwijde uitdagingen en kansen om een achtergrond te geven aan hedendaagse megatrends en ontwikkelingen die relevant zijn voor de internationale bedrijfsstrategie. Daarna biedt het programma studenten een cursus internationale bedrijfsstrategie in opkomende markten en een cursus gericht op de internationalisering van voornamelijk kleine en middelgrote ondernemersbedrijven. Voor het voorjaarssemester wordt een cursus methodologie gegeven parallel aan een cursus op kennis en innovatie gebaseerde strategie, gevolgd door twee cursussen met verdiepende vaardigheden in methodologie en hedendaags internationaal zakelijk onderzoek. Het tweede jaar biedt kansen voor verdere specialisatie binnen de internationale bedrijfsstrategie; een semester (30 studiepunten) van keuzevakken, inclusief mogelijkheden voor studies in het buitenland of stage; en een semester (30 studiepunten) gericht op het masterproject.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Een bachelor in Business Administration als hoofdvak.
  • Engels B / 6 of het equivalent.
  • Ten minste 90 studiepunten in de bedrijfskunde.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is deels gebaseerd op een doelverklaring en cv.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Mate

Master of Science (120 credits) in Business and Economics met een specialisatie in International Business Strategy (hoofdvakgebied: Business Administration).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder