Master of Science in International Design Business Management - MSc in economie en bedrijfskunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

IDBM is een baanbrekend en gerenommeerd studieprogramma dat echt de visie van Aalto belichaamt door ontwerp en technologie te integreren met wereldwijde bedrijfsontwikkeling. Via transdisciplinair teamwerk en reële zakelijke uitdagingen van onze prominente industriële partners bereidt het programma studenten voor op de volgende generatie creatieve professionals. IDBM is uniek gepositioneerd als het enige programma dat wordt aangeboden in alle zes scholen van Aalto , waardoor afgestudeerden van het programma een masterdiploma kunnen behalen in business, design of technologie.

Bestudeer doelstellingen

We werken niet in silo's, dus waarom zouden we er in één studeren? IDBM-studenten gaan complexe, reële uitdagingen aan in multidisciplinaire teams en ontwikkelen holistische perspectieven op de uitdagingen van morgen. Het programma omvat ontwerp breder als een methode, mentaliteit en concurrentievoordeel. Dit gebeurt door zich te concentreren op product-, service- en bedrijfsontwerp, technologie en innovatiemanagement. IDBM-afgestudeerden hebben:

 • Het vermogen om te werken in en leiding te geven aan diverse teams. Afgestudeerden hebben hun potentieel ontdekt en ontsloten in multidisciplinaire teams. Ze hebben belangrijke interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden ontwikkeld door middel van industriële samenwerkingsprojecten. Word een effectieve teamspeler door essentiële projectmanagementvaardigheden te verbeteren.
 • Een toekomstgerichte kijk op de wereld. Afgestudeerden hebben kennis van huidige en toekomstige trends die organisaties en samenlevingen vormgeven.
 • Niet alleen zakelijk inzicht, maar ook design en technische kennis. Afgestudeerden hebben hun competentie in het bedrijfsleven uitgebreid door ontwerp- en technische perspectieven in te brengen om een meer holistische kijk te krijgen op het creëren van waarde voor eindgebruikers.
 • Competentie om ontwerpgestuurde strategieën te beheren, ontwikkelen en leiden. Afgestudeerden hebben inzicht gekregen in hoe design wordt beheerd en hoe de impact ervan kan worden geëvalueerd en geanalyseerd. Ze hebben van marktleiders geleerd hoe ze nieuwe ideeën kunnen creëren en deze kunnen uitvoeren met ontwerpgestuurde strategieën en processen.

Na het afstuderen van het IDBM-programma zijn afgestudeerden klaar om een belangrijke rol te spelen in teams die werken op het snijvlak van design, business en technologie. Ze zijn in staat om innovatie te stimuleren en initiatieven te leiden om nieuwe zakelijke ondernemingen in wereldwijde omgevingen aan te gaan.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Als IDBM-student voltooi je cursussen samen met een internationale, hechte en diverse studentengemeenschap. Verplichte IDBM-kernstudies zijn gekoppeld aan een uitgebreid industrieproject en aanverwant teamwerk, waarmee studenten kunnen leren hoe ze verschillende kennis, hulpmiddelen en methoden in de praktijk kunnen gebruiken en toepassen. Bovendien verdiept het IDBM-industrieproject het begrip van studenten over real-life processen van de deelnemende bedrijven in wereldwijde ontwerpintensieve bedrijven. Vaardigheden in projectbeheer en bedrijfsplanning worden ontwikkeld via de projecten.

 • Voorbeelden van de brede cursuskeuze zijn:
 • Business Model Design (5 sp.)
 • Ondernemerschap en design (5 sp.)
 • IDBM Industrieproject (15 sp.)
 • Netwerkpartnerschap en productinnovatie (5 sp.)

Structuur van studies

IDBM wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • IDBM Major (40 sp.)
 • Minor studies (24 sp.)
 • Keuzevakken (20 sp.)
 • Masterproef (30 sp.)
 • Scriptieseminarie (6 ETCS)

Het eerste jaar van het IDBM-programma bestaat uit IDBM Major verplichte modules en een industrieproject van zes maanden. Tijdens het tweede jaar kunnen studenten hun studie aanvullen door een uitwisselingssemester, kleine studies te voltooien of extra cursussen te kiezen, afhankelijk van hun interesse en track-vereisten.

Bovendien krijgen studenten van de IDBM-masteropleiding die de graad van Master of Science in Economie en Bedrijfskunde aan de Aalto School of Business voltooien, de mogelijkheid om hun studie met een dubbele graad aan ESADE Business School in Barcelona, Spanje, uit te breiden.

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Internationale kansen

Studeer met een ambitieuze en diverse groep studenten van over de hele wereld. Voltooi een intens industrieel project voor een wereldwijde organisatie in multidisciplinaire teams en neem deel aan reizen naar bestemmingen in verband met de uitdagingen in het project. Bovendien hebben studenten van de IDBM-masteropleiding aan de Aalto School of Business een unieke kans om hun studie uit te breiden door een dubbele opleiding aan de ESADE Business School in Barcelona, Spanje te voltooien.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteunende diensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

IDBM is een echt multidisciplinair programma dat de visie van Aalto belichaamt: een gemeenschap van gedurfde denkers, waar wetenschap en kunst technologie en zaken ontmoeten. Je hebt de geheel unieke kans om te studeren en samen te werken met ambitieuze studenten van de scholen van ARTS, Business, Engineering, Chemical Engineering, Electrical Engineering en Science.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken aan de hele universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

IDBM bereidt je voor op een carrière in de creatieve industrie en in organisaties die gebruikmaken van creativiteit, ontwerp en technologie als essentiële componenten van hun concurrentiepositie. Deze carrièremogelijkheden bestaan zowel in grote multinationals als in startups, op verschillende gebieden, omdat organisaties het belang van ontwerp beginnen in te zien in het behouden van hun relevantie en het creëren van betere waarde. In functies variërend van serviceontwerp tot ontwerp en strategie, gebruiken IDBM-afgestudeerden ontwerp om nieuwe producten en diensten te creëren, vaak met de nieuwste technologie.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten die u helpen aan de slag te gaan in Finland en in het buitenland. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Er is ook een zeer actieve gemeenschap voor ondernemerschap in Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van een bedrijf. Ten slotte, als een academische carrière van belang is, is de masteropleiding International Design Business Management een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Postdoctorale studieopties

IDBM-afgestudeerden komen in aanmerking voor promotieonderzoek.

Toegangsdata

De toelating tot masteropleidingen van Aalto University op het gebied van Business en Economie wordt één keer per jaar georganiseerd. De aanvraagperiode voor studies die starten in het najaar van 2021 loopt van 1 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

Dit zijn de belangrijkste datums om te onthouden:

 • 1 december 2020 - De aanvraagperiode begint en het online aanvraagsysteem wordt geopend
 • 4 januari 2021 - De aanvraagperiode loopt af en het online aanvraagsysteem wordt gesloten
 • TBC (nog te bevestigen) - Toelatingsresultaten worden gepubliceerd
 • 20 april 2021 - Deadline voor het accepteren van de aangeboden studieplek

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

Naast deze opleidingsspecifieke toelatingseisen dienen aanvragers ook te voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Admission groep 1

Bachelordiploma van een universiteit in Finland

Fase l

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Vereiste eerdere onderzoeken

Om in aanmerking te komen voor toelating moet de aanvrager ten minste 24 ECTS hebben behaald met betrekking tot de domeinen van bedrijf en administratie of vakken die deze domeinen ondersteunen (bijvoorbeeld management, kwantitatieve methoden van economie en managementwetenschap, boekhouding, marketing, economie, ondernemingsrecht, financiën). , Logistiek, bedrijfscommunicatie, ondernemerschap of andere studies in economie en bedrijfskunde). Stages kunnen niet in de studiepunten worden opgenomen.

De aanvragers die aan bovenstaande eis van eerdere studies voldoen, worden gerangschikt volgens de onderstaande criteria.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Gewogen GPA van eerdere graad en algemene evaluatie van het studiesucces. Kandidaten met een gewogen GPA van een eerdere graad lager dan 3,50 komen niet in aanmerking voor toelating.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatiebrief
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De aanvrager moet zijn / haar motivatie voor het studeren in het IDBM-programma aantonen door middel van een motivatiebrief. De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties). De motivatiebrief dient in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

 • Waarom solliciteer ik voor het masterprogramma in IDBM?
 • Wat verwacht ik te leren of te winnen door deel te nemen aan het IDBM-programma?
 • De bijdrage die ik zal brengen aan medestudenten en het aanhoudende succes van het IDBM-programma?
Methode om competentie aan te tonen

Motivatiebrief

Criticality

kritisch

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? Beroepservaring / CV
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Bij een uitgebreide evaluatie van beroepservaring wordt rekening gehouden met werkervaring die relevant is voor het IDBM-programma en met ervaring in wetenschappelijk en artistiek werk, ondernemerschap en / of andere relevante maatschappelijke activiteiten. Beroepservaring wordt geëvalueerd op basis van het cv.

Methode om competentie aan te tonen Curriculum vitae, referentiebrief, bewijs van dienstverband, publicaties
Criticality Niet kritisch
Fase II

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies / communicatieve vaardigheden
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Op basis van de evaluatie van criteria 1-3 worden de beste aanvragers uitgenodigd voor een interview. De praktische vaardigheden en het vermogen om te communiceren in het Engels worden geëvalueerd en de aanvragers zijn verplicht om een ​​korte mondelinge presentatie in het Engels te geven over een onderwerp dat wordt gegeven wanneer ze voor het interview worden uitgenodigd. Aan de aanvragers wordt een reeks vragen gesteld over hun motivatie, vaardigheden en attitudes. Interviews kunnen indien nodig telefonisch of via Skype worden gevoerd.

De definitieve acceptatie van sollicitanten vindt plaats op basis van de interviews. De aanvrager kan slechts worden toegelaten tot één masteropleiding in International Design Business Management.

Methode om competentie aan te tonen Interview
Criticality Kritisch

Admission groep 2

Bachelordiploma van een hogeschool in Finland of van een instelling voor hoger onderwijs in het buitenland

Fase l

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Vereiste eerdere onderzoeken

Om in aanmerking te komen voor toelating moet de aanvrager ten minste 24 ECTS hebben behaald met betrekking tot de domeinen van bedrijf en administratie of vakken die deze domeinen ondersteunen (bijvoorbeeld management, kwantitatieve methoden van economie en managementwetenschap, boekhouding, marketing, economie, ondernemingsrecht, financiën). , Logistiek, bedrijfscommunicatie, ondernemerschap of andere studies in economie en bedrijfskunde). Stages kunnen niet in de studiepunten worden opgenomen.

De aanvragers die aan bovenstaande eis van eerdere studies voldoen, worden gerangschikt volgens de onderstaande criteria.

Methode om competentie aan te tonen Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritisch

Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? GMAT- of GRE-testresultaat
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

GMAT (of vergelijkbaar GRE) testresultaat. GMAT of GRE is verplicht in toelatingsgroep 2 (minimumscore 550 in GMAT of gelijkwaardige GRE-score).

Methode om competentie aan te tonen GMAT / GRE-testresultaten
Criticality Kritisch

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De academische prestaties van de kandidaten worden beoordeeld op basis van de cijfers van de vorige graad.

Methode om competentie aan te tonen

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Criticality

kritisch

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motivatiebrief
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

De aanvrager moet zijn / haar motivatie voor het studeren in het IDBM-programma aantonen door middel van een motivatiebrief. De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties).

De motivatiebrief dient in ieder geval de volgende vragen te beantwoorden:

 • Waarom solliciteer ik voor het masterprogramma in IDBM?
 • Wat verwacht ik te leren of te winnen door deel te nemen aan het IDBM-programma?
 • De bijdrage die ik zal brengen aan medestudenten en het aanhoudende succes van het IDBM-programma?
Methode om competentie aan te tonen Motivatiebrief
Criticality Kritisch

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? Beroepservaring / CV
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Bij een uitgebreide evaluatie van beroepservaring wordt rekening gehouden met werkervaring die relevant is voor het IDBM-programma en met ervaring in wetenschappelijk en artistiek werk, ondernemerschap en / of andere relevante maatschappelijke activiteiten. Beroepservaring wordt geëvalueerd op basis van het cv.

Methode om competentie aan te tonen Curriculum vitae, referentiebrief, bewijs van dienstverband, publicaties
Criticality Niet kritisch
Fase II

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies en communicatieve vaardigheden
Toelatingsvoorwaarden / Wat we zoeken in een sollicitant

Op basis van de evaluatie van criteria 1-3 worden de beste kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De praktische vaardigheden van de sollicitanten en het vermogen om in het Engels te communiceren worden geëvalueerd en de sollicitanten moeten een korte mondelinge presentatie in het Engels geven over een onderwerp dat wordt gegeven wanneer ze worden uitgenodigd voor het interview. De aanvragers wordt een reeks vragen gesteld over hun motivatie, capaciteiten en attitudes. Interviews kunnen indien nodig telefonisch of op een virtueel ontmoetingsplatform worden afgenomen.

De definitieve acceptatie van sollicitanten vindt plaats op basis van de interviews. De aanvrager kan slechts worden toegelaten tot één masteropleiding in International Design Business Management.

Methode om competentie aan te tonen Interview
Criticality Kritisch
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder