Master of Science in Internationaal ontwerpen van bedrijfsmanagement (CHEM, ELEC, ENG, SCI) - M.Sc. Graad in technologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

IDBM is een baanbrekend en gerenommeerd studieprogramma dat echt de visie van Aalto belichaamt door ontwerp en technologie te integreren met wereldwijde bedrijfsontwikkeling. Via transdisciplinair teamwerk en reële zakelijke uitdagingen van onze prominente industriële partners bereidt het programma studenten voor op de volgende generatie creatieve professionals. IDBM is uniek gepositioneerd als het enige programma dat wordt aangeboden in alle zes scholen van Aalto , waardoor afgestudeerden van het programma een masterdiploma kunnen behalen in business, design of technologie.

Doelstellingen van studies

We werken niet in silo's, dus waarom zouden we er in één studeren? IDBM-studenten gaan complexe, reële uitdagingen aan in multidisciplinaire teams en ontwikkelen holistische perspectieven op de uitdagingen van morgen. Het programma omvat ontwerp breder als een methode, mentaliteit en concurrentievoordeel. Dit gebeurt door zich te concentreren op product-, service- en bedrijfsontwerp, technologie en innovatiemanagement. IDBM-afgestudeerden hebben:

 • De mogelijkheid om in verschillende teams te werken en te leiden. Afgestudeerden hebben hun potentieel in multidisciplinaire teams ontdekt en ontgrendeld. Ze hebben belangrijke interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden ontwikkeld via industriële samenwerkingsprojecten. Word een effectieve teamspeler door het verbeteren van vitale projectmanagementvaardigheden.
 • Een toekomstgerichte kijk op de wereld. Afgestudeerden hebben kennis van huidige en toekomstige trends die organisaties en samenlevingen vormgeven.
 • Niet alleen zakelijk inzicht, maar ook ontwerp en technische kennis. Afgestudeerden hebben hun competentie in het bedrijfsleven uitgebreid door ontwerp- en technische perspectieven in te brengen om een meer holistische kijk te krijgen op hoe waarde te creëren voor eindgebruikers.
 • Competentie om ontwerpgestuurde strategieën te beheren, ontwikkelen en leiden. Afgestudeerden hebben inzicht gekregen in hoe design wordt beheerd en hoe de impact ervan kan worden geëvalueerd en geanalyseerd. Ze hebben van marktleiders geleerd hoe ze nieuwe ideeën kunnen creëren en deze kunnen uitvoeren met ontwerpgestuurde strategieën en processen.

Na het afstuderen van het IDBM-programma zijn afgestudeerden klaar om een belangrijke rol te spelen in teams die werken op het snijvlak van design, business en technologie. Ze zijn in staat om innovatie te stimuleren en initiatieven te leiden om nieuwe zakelijke ondernemingen in wereldwijde omgevingen aan te gaan.

Post-graduate studie-opties

IDBM-afgestudeerden komen in aanmerking voor promotieonderzoek.

Taal leren

De instructietaal is Engels.

Structuur van studies

IDBM-programma omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • IDBM major (40 sp. Cr)
 • Technische specialisatie / kleine studies (20-30 ECTS cr)
 • Keuzevakken (20-30 ECTS cr)
 • Masterproef (30 sp. Cr)

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Inhoud van de studies

Als IDBM-student voltooi je cursussen samen met een internationale, hechte en diverse studentengemeenschap. Verplichte IDBM-kernstudies zijn gekoppeld aan een uitgebreid industrieproject en aanverwant teamwerk, waarmee studenten kunnen leren hoe ze verschillende kennis, hulpmiddelen en methoden in de praktijk kunnen gebruiken en toepassen. Bovendien verdiept het IDBM-industrieproject het begrip van studenten over real-life processen van de deelnemende bedrijven in wereldwijde ontwerpintensieve bedrijven. Vaardigheden in projectbeheer en bedrijfsplanning worden ontwikkeld via de projecten. Naast de grote studies wordt van studenten verwacht dat ze specialisatiestudies in hun eigen vakgebied afronden. Het aantal specialisatiestudies varieert tussen IDBM-studieopties.

Specialisatiegebieden:

 • Automatisering en elektrotechniek
 • Elektronica en nanotechnologie
 • Communicatie Engineering
 • Technische natuurkunde
 • Wiskunde
 • Operations Research
 • Informatica (inclusief informatica, software en service engineering, minderjarigen tussen mens en computer)
 • Chemische en procestechniek; Scheikunde; biotechnologie
 • Vezel- en polymeertechniek; Raffinage van biomassa
 • Materiaalkunde en -techniek: functionele materialen, duurzame metaalverwerking
 • Civiele techniek en bouwtechniek
 • Energietechnologie
 • Geo-engineering
 • GI
 • Machinebouw
 • Vastgoedeconomie
 • Landmeetkunde en planning

Carrièremogelijkheden

IDBM bereidt je voor op een carrière in de creatieve industrie en in organisaties die gebruikmaken van creativiteit, ontwerp en technologie als essentiële componenten van hun concurrentiepositie. Deze carrièremogelijkheden bestaan zowel in grote multinationals als in startups, op verschillende gebieden, omdat organisaties het belang van ontwerp beginnen in te zien in het behouden van hun relevantie en het creëren van betere waarde. In functies variërend van serviceontwerp tot ontwerp en strategie, gebruiken IDBM-afgestudeerden ontwerp om nieuwe producten en diensten te creëren, vaak met de nieuwste technologie.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten die u helpen aan de slag te gaan in Finland en in het buitenland. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Er is ook een zeer actieve gemeenschap voor ondernemerschap in Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van een bedrijf. Ten slotte, als een academische carrière van belang is, is de masteropleiding International Design Business Management een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Beurzen en collegegeld

Het collegegeld bedraagt 15.000 euro per academiejaar voor niet-EU / EER-studenten.

Aankomende studenten met collegegeld komen in aanmerking om de Aalto University Scholarship aan te vragen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder