Master of Science in Informatie- en Service Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma in informatie- en servicemanagement is het meest technisch onderlegde programma aan de Aalto University School of Business. Het ISM-programma vormt studenten tot toekomstige leiders van het digitale tijdperk met een unieke combinatie van leiderschap, business en technologie. ISM biedt studenten diepgaande expertise in het ontwikkelen, beheren en leiden van data-zware bedrijven, waardoor afgestudeerden zeer gewild zijn op de arbeidsmarkt.

Bestudeer doelstellingen

Op informatie gebaseerde diensten en op gegevens gebaseerde besluitvorming zijn het primaire groeigebied van geavanceerde economieën. Ons programma is ontworpen om de volgende generatie bedrijfsleiders in de eeuw van technologiegedreven bedrijven te trainen met een focus op drie specialisatiepaden: bedrijfsanalyses, informatiesystemen, logistiek en servicemanagement.

ISM-afgestudeerden hebben:

 • Multidisciplinair leiderschap en projectmanagementvaardigheden. Afgestudeerden zijn bekwaam om mensen en projecten te leiden op het snijvlak van technologie en zaken.
 • Kwantitatieve gegevensanalysevaardigheden. Afgestudeerden hebben gevoel voor business intelligence. Mogelijkheid om het snelgroeiende volume en de verscheidenheid aan beschikbare gegevens te analyseren die worden gebruikt voor business, technologie en concurrentie-informatie.
 • Analytische probleemoplossende competentie. Afgestudeerden kunnen praktische zakelijke problemen oplossen door effectief gebruik te maken van moderne managementtools, variërend van kwantitatieve modellen en informatiesystemen tot verschillende technieken voor het analyseren van grote, open en bedrijfsgegevens.
 • Service management vaardigheden. Afgestudeerden kunnen bedrijfsmodellen voor digitale en dienstverlenende bedrijven analyseren en diensten analyseren en diensten ontwikkelen.
 • Sterke kwantitatieve onderzoeksvaardigheden. Afgestudeerden hebben de competentie om onderzoek te ontwerpen en te leiden.

Na hun afstuderen van het ISM-programma zijn afgestudeerden uitgerust om te werken op het fascinerende kruispunt van business en technologie.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

In het masterprogramma Informatie- en servicemanagement (ISM) kun je je concentreren op een van de drie specialisatiegebieden, en op basis van je voorkeuren, door verschillende cursussen te combineren, kun je een meer leiderschap of technologiegericht profiel en studiecurriculum opbouwen. .

Specialisatiepaden:

 • Business Analytics
 • Informatie Systemen
 • Logistiek en servicemanagers

Voorbeelden van de brede cursuskeuze:

 • Machine learning: basisprincipes (5 sp.)
 • Informatie-economie (6 sp.)
 • Data Science for Business (6 sp.)
 • Schaalbare cloud computing (6 sp.)
 • Duurzame supply chains (6 sp.)

Structuur van studies

ISM wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Programma-studies (84 sp.), Inclusief de masterproef (30 sp.)
 • Minorstudies (24 sp.)
 • Electieve studies (12 sp.)

Bovendien hebben ISM-studenten de unieke mogelijkheid om een Double Master-programma te volgen dat wordt aangeboden door de Universiteit van Keulen en de Aalto University School of Business.

Studenten hebben de mogelijkheid om kleine studies (24 ECTS) te voltooien bij een officiële uitwisselingsprogramma-partner van de School of Business.

Aan het begin van hun studie stellen studenten samen met een studieadviseur hun persoonlijke studieplannen (PSP) op. Het primaire doel van PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden afgerond.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Post-graduate studie-opties

De graad komt in aanmerking voor doctoraatsstudies.

Internationale kansen

Het ISM-programma voorziet studenten van vaardigheden en kennis die zeer gewild zijn bij internationale bedrijven en markten. Je ervaart het werken met internationale teams, aangezien meer dan 40 procent van de ISM-studenten uit het buitenland komt. Bovendien heb je als onderdeel van je studie de kans om een semester in het buitenland door te brengen of zelfs een dubbele opleiding aan de Universiteit van Keulen (Duitsland) te voltooien.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteuningsdiensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en hen thuis te verwelkomen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

Het ISM-programma gaat uitstekend samen met het cursusaanbod aan Aalto School of Engineering and Science, variërend van informatica en machine learning tot industriële engineering. Het is echter niet het enige veld waar studenten cursussen kunnen volgen.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken aan de hele universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

Als afgestudeerd aan ISM heb je brede carrièremogelijkheden in de moderne datagestuurde markt: volgens een recent onderzoek van Forbes naar de inzetbaarheid van afgestudeerden, studenten met informatiesystemen, statistieken en wiskunde-majors zijn de meest gewilde. Bovendien, majors van informatiesystemen hebben volgens Finse en internationale studies enkele van de hoogste startsalarissen van alle zakelijke majors. Kwantitatieve gegevensanalysevaardigheden zijn een van de groeigebieden in de komende jaren.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten die u helpen aan de slag te gaan in Finland en in het buitenland. Aalto studenten vinden bij het afstuderen vaak een goede functie. Een actieve gemeenschap voor ondernemerschap is ook aanwezig bij Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van uw bedrijf. Ten slotte, als een academische carrière van belang is, is de masteropleiding in Informatie- en servicemanagement een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Toegangsdata

De toelating tot masteropleidingen van Aalto University op het gebied van Business en Economie wordt één keer per jaar georganiseerd. De aanvraagperiode voor studies die starten in het najaar van 2021 loopt van 1 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

Dit zijn de belangrijkste datums om te onthouden:

 • 1 december 2020 - De aanvraagperiode begint en het online aanvraagsysteem wordt geopend
 • 4 januari 2021 - De aanvraagperiode loopt af en het online aanvraagsysteem wordt gesloten
 • TBC (nog te bevestigen) - Toelatingsresultaten worden gepubliceerd
 • 20 april 2021 - Deadline voor het accepteren van de aangeboden studieplek

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

Naast deze opleidingsspecifieke toelatingseisen dienen aanvragers ook te voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Admission groep 1

Bachelordiploma van een universiteit in Finland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Vereiste eerdere onderzoeken

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 12 ECTS-studiepunten hebben behaald aan studies die de mogelijkheid bieden om de geavanceerde studies in het programma te starten. De studiepunten behaald in de volgende vakken, of vakken die de Aalto University School of Business als overeenstemmend beschouwt, kunnen in aanmerking worden genomen: logistiek, managementwetenschap, informatiesystemenwetenschap, technologiemanagement, bedrijfswiskunde en statistiek. Scripties of stages kunnen niet in deze studiepunten worden opgenomen. De eerdere studiepunten in het kerngebied van de opleiding die de mogelijkheid bieden om de vervolgstudies te starten, worden beoordeeld door een vertegenwoordiger van de opleiding.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Houd er rekening mee dat! Vergeet niet om cursusbeschrijvingen in te dienen voor de vereiste eerdere studies.

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingseisen

Kandidaten met een gewogen GPA van een eerdere graad lager dan 3,50 komen niet in aanmerking voor toelating.

Geëvalueerde documenten

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Criticality

Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motiverende brief en cv
Toelatingseisen

De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties).

Geëvalueerde documenten Motiverende brief en cv
Criticality Niet kritisch

Admission groep 2

Bachelordiploma van een hogeschool in Finland of van een instelling voor hoger onderwijs in het buitenland

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 24 ECTS-studiepunten hebben behaald van dergelijke studies die de mogelijkheid bieden om de geavanceerde studies in het programma te starten. De studiepunten behaald in de volgende vakken, of vakken die de Aalto University School of Business als overeenstemmend beschouwt, kunnen in aanmerking worden genomen: logistiek, managementwetenschap, informatiesystemenwetenschap, technologiemanagement, bedrijfswiskunde en statistiek. Scripties of stages kunnen niet in deze studiepunten worden opgenomen. De eerdere studiepunten in het kerngebied van de opleiding die de mogelijkheid bieden om de vervolgstudies te starten, worden beoordeeld door een vertegenwoordiger van de opleiding.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Houd er rekening mee dat! Vergeet niet om cursusbeschrijvingen in te dienen voor de vereiste eerdere studies.

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Algehele evaluatie van eerdere onderzoeken
Toelatingseisen

Kandidaten moeten goede academische prestaties kunnen aantonen.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)


Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? Analytische en kwantitatieve vaardigheden
Toelatingseisen GMAT of GRE is verplicht in toelatingsgroep 2 (minimumscore 550 in GMAT of gelijkwaardige GRE-score).
Geëvalueerde documenten GMAT / GRE-testresultaten
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motiverende brief en cv
Toelatingseisen

De brief is in het Engels geschreven en de maximale lengte van de brief is 4000 tekens (inclusief spaties).

Geëvalueerde documenten Motivatiebrief
Criticality Niet kritisch
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder