Master of Science in hydrologie, hydrogeologie en watervoorraden

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Veel milieurisico's en maatschappelijke problemen houden rechtstreeks verband met de manier waarop we onze land- en wateromgevingen beheren. Het tweejarige masterprogramma 'Hydrology, Hydrogeology and Water Resources' is gebaseerd op een systeemperspectief en biedt uitgebreide kennis over water- en bodemsystemen en hoe deze op elkaar inwerken. Dit omvat het verspreiden van opgeloste stoffen en verontreinigende stoffen in verschillende watersystemen en de bijbehorende risico's voor de samenleving. Vragen met betrekking tot watervoorraden komen ook aan bod: het beheer van watervoorraden en conflicten, evenals samenwerkingen met betrekking tot gedeelde watervoorraden op lokale, regionale en mondiale schaal. Het belang van watervoorraden voor zowel de samenleving als het milieu wordt benadrukt door toepassingen op praktische uitdagingen op het gebied van waterbeheer in de samenleving.

De cursussen in dit programma omvatten de volgende onderwerpen:

 • Hydrologische en hydrogeologische processen, belangrijkste componenten van de waterkringloop (bv. Neerslag, verdamping, afvoer) en de verspreiding van opgeloste stoffen en verontreinigende stoffen in verschillende watersystemen.
 • Watervoorraden en waterkwaliteit, vervuiling die zich verspreidt door oppervlakte-, grond- en kustwatersystemen, evenals kwetsbaarheid en veerkracht van watervoorraden.
 • Regionale analyses met betrekking tot de wereldwijde kwetsbaarheid en veerkracht van watervoorraden.
 • Modellen en informatiesystemen als belangrijke instrumenten voor het omgaan met hydrologische en hydrogeologische problemen, en als basis voor het goed beheren van watervoorraden.
 • Wiskundige vergelijkingen die worden gebruikt in modellen voor het beschrijven van waterstroming en transport van verontreinigingen.
 • Behandeling van hydrologische gegevens, waaronder methoden voor tijdreeksanalyses en beheer van ruimtelijke gegevens met behulp van geografische informatiesystemen (GIS) en geostatistiek.
 • Geïntegreerde natuur- en sociaalwetenschappelijke studies van natuurlijke en antropogene stromen van water, nutriënten, verontreinigende stoffen en andere biogeochemische stoffen die belangrijk zijn voor milieurisicobeoordeling, ecosysteemontwikkeling en beheer van milieubronnen.
 • Principes en methoden voor het kwantificeren en hanteren van onzekerheid, waarschijnlijkheid en risico, evenals milieu- en ecologische economie.air bubbles, diving, underwater MartinStr / Pixabay

Programmastructuur

Het tweejarige masterprogramma bestaat uit 120 studiepunten

45 studiepunten Verplichte geavanceerde cursussen

15-45 studiepunten Keuzevakken

30-60 studiepunten Masterproef (verplicht)

Jaar 1 - Verplichte cursussen en optionele cursussen

 • Lokaal voor wereldwijde kwetsbaarheid en veerkracht van water, 15 credits
 • Informatie- en modelleringssystemen voor land- en watermethoden, 15 studiepunten
 • Keuzevakken, 15 studiepunten
 • Risicobeoordelings- en beheersmethoden voor land-water, 15 studiepunten

Jaar 2 - Keuzevakken en masterproef

 • Keuzevakken, 0/15/30 studiepunten
 • Afstudeerproject in fysische geografie en quartaire geologie, 30/45/60 studiepunten

Het aantal keuzevakken dat wordt gevolgd, is afhankelijk van de tijd die aan de masterproef wordt besteed en die over een of twee termijnen kan lopen.

Waarom Stockholm University ?

Studeren aan Stockholm University van Stockholm University maakt een verschil

Stockholm University is een van de 100 hoogst gerangschikte universiteiten ter wereld en de grootste instelling voor hoger onderwijs in Zweden met onderwijs van topkwaliteit en uitstekend onderzoek op een groot aantal gebieden.

Onze campus ligt in het Royal National City Park, op slechts enkele minuten van het centrum van de stad Stockholm. Stockholm is onlangs beoordeeld als de veiligste hoofdstad van Europa en staat bekend om zijn vele groene en schone gebieden. Stockholm is toonaangevend op gebieden als maatschappelijk welzijn, gelijkheid, IT, duurzaamheid en innovatie. Bekend als een open samenleving, staat Zweden ook op de tweede plaats in de wereld in de Social Progress Index.

Toepassing

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor dit programma, moet je kennis hebben die overeenkomt met een bachelordiploma, inclusief ten minste 90 ECTS-credits in aardwetenschappen of geografie, of gelijkwaardige vakken binnen natuurwetenschappen of technische wetenschappen. Verdere vereisten omvatten kennis die gelijkwaardig is aan de Zweedse hogere middelbare school wiskunde D, evenals ten minste 7,5 ECTS-credits in statistiek. Ook vereist is kennis die gelijkwaardig is aan de cursus Zweeds B.

Selectie

Cijfers van academische cursussen, motivatiebrief en de relevantie van eerdere studies in relatie tot het programma.

Toepassingsdocumentatie specifiek voor dit programma

Naast de documenten die vereist zijn door universityadmissions.se, moeten de volgende documenten alle aanvragen bij dit masterprogramma vergezellen:

 1. Persoonlijke brief / Letter of interest (maximaal één pagina)
 2. CV
 3. Een korte samenvatting van het beoordelingssysteem van uw universiteit (indien anders dan ECTS). Geef een uitleg van de beoordelingsschaal.
 4. Maak een lijst van uw cursussen om aan te geven hoe u aan de specifieke vereisten voor het programma voldoet.

Studeer je nog voor je bachelordiploma bij het indienen van de toelatingsaanvraag, schrijf dan in de persoonlijke brief welke vakken en studiepunten nog moeten worden behaald.

Documenten aanvragen en uploaden

Volg de instructies op universityadmission.se over hoe u zich kunt aanmelden en hoe u uw ondersteunende documenten kunt indienen. Stuur alstublieft geen documenten rechtstreeks naar de afdeling.

Data en deadlines

15 januari - Laatste datum voor het aanvragen van masterprogramma's voor alle aanvragers

Toepassingsperiode: 16 oktober - 15 januari

Aanmeldingsprocedure

Alle aanvragen moeten worden verzonden via universityadmissions.se. Het aantal studenten dat is toegelaten tot elk van onze programma's is beperkt en de toelating wordt op competitieve basis verleend. Kandidaten worden geselecteerd door een toelatingscommissie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-clas ... Lees meer

The Faculty of Science at Stockholm University is the largest science faculty in Sweden and is among the top hundred science faculties in the world on the Shanghai ranking. The Faculty offers top-class education in a number of programs and courses, at the Master's level more than 30 study programs are given in English. Lees Minder