Master of Science in Global Management

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Global Management (GM) / CEMS-programma bereidt ambitieuze studenten voor op een carrière in invloedrijke posities in internationale organisaties. Een gedreven studentengemeenschap, nauwe samenwerking met CEMS-zakelijke en sociale partners en een uitwisselingssemester bieden een sterke basis voor studenten om een wereldwijde mentaliteit te ontwikkelen en leiderschapsvaardigheden te verwerven. Afgestudeerden worden lid van een echt wereldwijd en levenslang CEMS-netwerk bestaande uit meer dan 15.600 alumni en 108 verschillende nationaliteiten, die bij enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven in meer dan 75 landen werken.

Bestudeer doelstellingen

In de snel veranderende zakelijke omgeving van vandaag is analytisch maar empathisch leiderschap een voorwaarde voor succes. Het Global Management-programma voorziet studenten van de kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om door internationale markten te navigeren. Gebaseerd op de programma-pijlers Global Management-studenten verbeteren hun vaardigheden en knowhow op de volgende gebieden:

 • Internationale competentie. Afgestudeerden kunnen effectieve zakelijke beslissingen nemen en hun managementstijl aanpassen aan internationale en diverse omgevingen.
 • Zakelijke-savvy. Afgestudeerden hebben ervaring in het toepassen van academische kennis op praktische zakelijke uitdagingen, ontwikkeld door systematische ervaring en betrokkenheid bij het bedrijfsleven.
 • Sterke waarden. Afgestudeerden hebben een brede visie voor verantwoorde besluitvorming in het bedrijfsleven en leiderschap, gebaseerd op ethische redenering, persoonlijke integriteit en respect voor sociale diversiteit.
 • Vermogen om te reflecteren en kritisch te denken. Afgestudeerden zijn ruimdenkende probleemoplossende en flexibele besluitvorming, met het vermogen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en toe te passen op complexe zakelijke uitdagingen.
 • Vermogen tot holistisch leiderschap. Afgestudeerden hebben een uitgebreid begrip van persoonlijke verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en de ethische en culturele kaders waarin leiderschap wordt toegepast.

Na hun afstuderen van het Global Management-programma hebben afgestudeerden kennis van wereldklasse en de vaardigheden om organisaties naar internationaal succes te leiden.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het Global Management-programma wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het programma is gebaseerd op geavanceerde academische kennis en praktische praktijkcases. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Een specialisatiegebied met een masterproef
 • CEMS MIM-onderzoeken uitgevoerd aan de Aalto University
 • CEMS MIM-studies uitgevoerd in het buitenland op een andere CEMS-school met een hoge ranglijst tijdens een uitwisselingsperiode

Om het CEMS MIM-diploma te behalen, moeten studenten ook een internationale stage lopen en aan de CEMS MIM-taalvereisten voldoen.

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Structuur van studies

Eerste studiejaar

In jaar 1 voltooien studenten een reeks cursussen en voeren ze hun masterproefwerk uit in een gekozen specialisatiegebied op een van de volgende gebieden:

 • Ondernemerschap en innovatiemanagement
 • Management en internationale zaken
 • Strategie

Om het jaar te beginnen, nemen studenten ook deel aan een cursus Leiderschap en zelfontwikkeling die het eerste jaar Global Management cohort en studenten in hun CEMS MIM-jaar samenbrengt.

Tweede studiejaar

Jaar 2 bestaat uit CEMS MIM, dat de gemeenschappelijke CEMS-leerinhoud volgt die op alle aangesloten scholen van kracht is. Studenten brengen een semester door in Aalto en de andere in het buitenland op een andere CEMS-school. De CEMS MIM-onderzoeken omvatten:

 • Exclusieve curriculumelementen in nauwe samenwerking met CEMS Corporate en sociale partners, zoals Block Seminar, Business Project en de Global Strategy en Global Management Practices cursussen
 • Een brede selectie van CEMS-keuzevakken uit het rijke cursusportfolio
 • Unieke Aalto CEMS-cursussen, bedoeld om bijvoorbeeld de communicatie- en presentatievaardigheden te verbeteren en studenten kennis te laten maken met advieswerk

Voorbeelden van de brede cursuskeuze

 • CEMS-leiderschap en zelfontwikkeling
 • Capstone: CEMS Global Strategy
 • Duurzaam ondernemen
 • Zakelijk financieel management
 • Maak kennis met het podium: spreken in het openbaar en interactievaardigheden

Verdere studiemogelijkheden

Het programma geeft recht op doctoraatsstudies.

internationalisering

CEMS MIM is een echt wereldwijd programma waarin de 33 aangesloten scholen het beste talent van over de hele wereld selecteren met verschillende achtergronden. Het voltooien van een internationale stage, het uitvoeren van de CEMS-uitwisselingsperiode en het toetreden tot het wereldwijde CEMS-alumninetwerk, bereiden studenten fundamenteel voor op toekomstige wereldwijde carrièremogelijkheden.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteunende diensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

CEMS-studies brengen studenten met verschillende achtergronden en uiteenlopende interesses samen.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus brengt studenten uit verschillende velden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

CEMS-afgestudeerden zijn zeer gewild bij internationale bedrijven: volgens een enquête onder afgestudeerden uit 2019 heeft 98 procent van de CEMS-afgestudeerden binnen drie maanden na afstuderen een baan. Op basis van een alumni-enquête uit 2018 werkt bijna de helft van de CEMS-alumni buiten het eigen land en heeft gewerkt voor een CEMS Corporate Partner.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten waardoor u in Finland en in het buitenland aan de slag kunt. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Een actieve gemeenschap voor ondernemerschap is ook aanwezig bij Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van uw bedrijf. Tot slot, als een academische carrière interessant is, is de masteropleiding in Global Management een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Toegangsdata

De toelating tot masteropleidingen van Aalto University op het gebied van Business en Economie wordt één keer per jaar georganiseerd. De aanvraagperiode voor studies die starten in het najaar van 2021 loopt van 1 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

Dit zijn de belangrijkste datums om te onthouden:

 • 1 december 2020 - De aanvraagperiode begint en het online aanvraagsysteem wordt geopend
 • 4 januari 2021 - De aanvraagperiode loopt af en het online aanvraagsysteem wordt gesloten
 • TBC (nog te bevestigen) - Toelatingsresultaten worden gepubliceerd
 • 20 april 2021 - Deadline voor het accepteren van de aangeboden studieplek

Programmaspecifieke toelatingsvoorwaarden

Naast deze opleidingsspecifieke toelatingseisen dienen aanvragers ook te voldoen aan de algemene toelatingseisen.

Admission groep 1

Bachelordiploma van een universiteit in Finland

Fase l

Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? Taalvereisten: Engels
Toelatingseisen

Vaardigheid in het Engels is een vereiste om in aanmerking te komen voor het programma. Aanvaardbaar bewijs van bekwaamheid:

 • Universitair bachelordiploma of masterniveau volledig in het Engels (1) behaald aan een instelling die fysiek is gevestigd in: VS, Canada, VK, Ierland, Australië of Nieuw-Zeeland; of (2) in een door CEMS / Equis / AACSB geaccrediteerde instelling (bijv. Aalto )

of

 • Een van de volgende taaltesten (minimumscore): IELTS (7.0; schrijven 5.5), TOEFL (iBT100, schrijven 22), CAE (B), CPE (C).
Geëvalueerde documenten
Criticality

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Vereiste eerdere onderzoeken

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 60 ECTS bedrijfsgerelateerde studies hebben afgerond (wat overeenkomt met een jaar voltijdstudie op universitair niveau). Kandidaten met een bachelordiploma in een ander vakgebied dan Business moeten transcripties opnemen waarin de voorgestelde bedrijfsgerelateerde cursussen of modules die de 60 ECTS vormen, duidelijk worden gemarkeerd.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Houd er rekening mee dat! Vergeet niet om cursusbeschrijvingen in te dienen voor de vereiste eerdere studies.

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingseisen

GPA van eerdere graad en beoordeling van algemeen studiesucces. Kandidaten met een gewogen GPA van de vorige graad lager dan 3,50 (Finse ECTS-evaluatie) komen niet in aanmerking voor toelating.

Geëvalueerde documenten

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Criticality

Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motiverende video
Toelatingseisen

Om hun motivatie voor studies in het programma aan te tonen, moeten de aanvragers een max. Video van 2 minuten in het Engels over het onderwerp: 'Hoe zal het Global Management-programma samen met CEMS MIM mij helpen om mijn professionele doelen te bereiken?', Verder onderverdeeld in drie vragen:

 • Waarom solliciteer ik voor dit programma?
 • Waarom zou specifiek het Global Management-programma samen met CEMS MIM mijn carrière vooruit helpen?
 • Waarom moet ik worden geselecteerd?
Geëvalueerde documenten Motivatie video
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Houd er rekening mee dat! Voeg motiverende video toe in de onderstaande link en niet aan het aanmeldingsformulier.

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? CV
Toelatingseisen

De uitgebreide cv-evaluatie houdt rekening met relevant onderwijs, werkervaring en buitenschoolse activiteiten, evenals internationale oriëntatie, zoals blijkt uit bijvoorbeeld werk, studie of buitenschoolse activiteiten in het buitenland, deelname aan verschillende internationale of interculturele activiteiten in het thuisland, en kennis van en interesse in het leren van vreemde talen.

Werkervaring in het cv moet worden gedocumenteerd door bijbehorende werk- / stagecertificaten bij te voegen. Engelse vertalingen hiervan zijn niet vereist.

Geëvalueerde documenten Curriculum vitae (in het Engels), referentiebrief, bewijs van tewerkstelling, publicaties
Criticality Kritisch
Fase II

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies en communicatieve vaardigheden.
Toelatingseisen

Op basis van de evaluatie in fase I krijgen de beste kandidaten tijd voor een online interview en verdere beoordeling, inclusief een korte mondelinge presentatie over een vooraf toegewezen onderwerp. Over het interview en de beoordelingstijd die aan elke sollicitant wordt gegeven, valt niet te onderhandelen.

De selectie van kandidaten voor het programma is gebaseerd op de hierboven beschreven fasen I en II. Bij een gelijke stand worden fase II-scores gebruikt als basis voor evaluatie.

Geëvalueerde documenten Interview
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Admission groep 2

Bachelordiploma van een hogeschool in Finland of van een instelling voor hoger onderwijs in het buitenland

Fase l

Gestandaardiseerde tests (taal)

Wat wordt er geëvalueerd? Taalvereisten: Engels
Toelatingseisen

Vaardigheid in het Engels is een vereiste om in aanmerking te komen voor het programma. Aanvaardbaar bewijs van bekwaamheid:

 • Universitair bachelordiploma of masterniveau volledig in het Engels (1) behaald aan een instelling die fysiek is gevestigd in: VS, Canada, VK, Ierland, Australië of Nieuw-Zeeland; of (2) in een door CEMS / Equis / AACSB geaccrediteerde instelling (bijv. Aalto )

of

 • Een van de volgende taaltesten (minimumscore): IELTS (7.0; schrijven 5.5), TOEFL (iBT100, schrijven 22), CAE (B), CPE (C).
Geëvalueerde documenten Taaltestresultaten of certificaten
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Relevantie van eerdere onderzoeken

Wat wordt er geëvalueerd? Eerdere studies
Toelatingseisen

Vereiste eerdere onderzoeken

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet de kandidaat ten minste 60 ECTS bedrijfsgerelateerde studies hebben afgerond (wat overeenkomt met een jaar voltijdstudie op universitair niveau). Kandidaten met een bachelordiploma in een ander vakgebied dan Business moeten transcripties opnemen waarin de voorgestelde bedrijfsgerelateerde cursussen of modules die de 60 ECTS vormen, duidelijk worden gemarkeerd.

Geëvalueerde documenten Transcript (en) van records, getuigschrift (en)
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Academische prestatie

Wat wordt er geëvalueerd? Cijfers van de vorige graad (en)
Toelatingseisen

Kandidaten moeten goede academische prestaties kunnen aantonen.

Geëvalueerde documenten

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Criticality

Kritiek (0 punten = afwijzing)

Gestandaardiseerde tests

Wat wordt er geëvalueerd? GMAT- of GRE-testresultaat
Toelatingseisen GMAT of GRE is verplicht in toelatingsgroep 2 (minimumscore 600 in GMAT of gelijkwaardige GRE-score).
Geëvalueerde documenten GMAT / GRE-testresultaten
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Motiverende video
Toelatingseisen

Om hun motivatie voor studies in het programma aan te tonen, moeten de aanvragers een max. Video van 2 minuten in het Engels over het onderwerp: 'Hoe zal het Global Management-programma samen met CEMS MIM mij helpen om mijn professionele doelen te bereiken?', Verder onderverdeeld in drie vragen:

 • Waarom solliciteer ik voor dit programma?
 • Waarom zou specifiek het Global Management-programma samen met CEMS MIM mijn carrière vooruit helpen?
 • Waarom moet ik worden geselecteerd?
Geëvalueerde documenten Motivatie video
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)

Andere competentiegebieden

Wat wordt er geëvalueerd? CV
Toelatingseisen

De uitgebreide cv-evaluatie houdt rekening met relevant onderwijs, werkervaring en buitenschoolse activiteiten, evenals internationale oriëntatie, zoals blijkt uit bijv. Werk, studie of buitenschoolse activiteiten in het buitenland, deelname aan verschillende internationale of interculturele activiteiten in het thuisland en kennis van en interesse in het leren van vreemde talen.

Werkervaring in het cv moet worden gedocumenteerd door bijbehorende werk- / stagecertificaten bij te voegen. Engelse vertalingen hiervan zijn niet vereist.

Geëvalueerde documenten Curriculum vitae (in het Engels), referentiebrief, bewijs van tewerkstelling, publicaties
Criticality Kritisch
Fase II

Geschiktheid

Wat wordt er geëvalueerd? Verdere toepasbaarheid van de aanvrager op de studieoptie, motivatie en inzet voor studies en communicatieve vaardigheden
Toelatingseisen

Op basis van de evaluatie in fase I krijgen de beste kandidaten tijd voor een online interview en verdere beoordeling, inclusief een korte mondelinge presentatie over een vooraf toegewezen onderwerp. Over het interview en de beoordelingstijd die aan elke sollicitant wordt gegeven, valt niet te onderhandelen.

De selectie van kandidaten voor het programma is gebaseerd op de hierboven beschreven fasen I en II. Bij een gelijke stand worden fase II-scores gebruikt als basis voor evaluatie.

Geëvalueerde documenten Interview
Criticality Kritiek (0 punten = afwijzing)
Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder