Master of Science in Food Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het Department of Food Science stelt een masterprogramma in Food Science voor dat studenten de mogelijkheid biedt om geavanceerde kennis op te doen met betrekking tot voedselkwaliteit en -veiligheid, voedselchemie en -analyse, voedselverwerking en engineering, evenals innovatieve en functionele voedingsmiddelen. Masterprogramma in Food Science is ontworpen om de kennis van de student van wetenschappelijke principes en processen die worden gebruikt om veilig en voedsel van hoge kwaliteit te produceren, te versterken en te verbeteren. Het programma zal een wetenschappelijk onderbouwd professioneel onderwijs bieden dat klassikale theorie, praktisch onderzoek en de toepassing ervan omvat. Studenten krijgen de gelegenheid om theoretische en toegepaste aspecten van de wetenschap, technologie en engineering van voedingsmiddelen uitgebreid te bestuderen. Een diepgaand begrip van wetenschap, zoals die van toepassing is op voedingsmiddelen, zal studenten met interesse in loopbaan en technisch onderwijs helpen om de voedselindustrie en voedselbereiding in hun dagelijks leven te begrijpen. Dit programma is ontworpen om postdoctorale voedingswetenschappen te produceren met de kennis en vaardigheden om zich te ontwikkelen en verder te excelleren in de professionele wereld.

De VAE staat nu op nummer 1 in de VAE op basis van de Times Higher Education Ranking! We zijn ook # 5 in het Midden-Oosten, # 49 in Azië en # 70 in de Young University Rankings van 2019.

Doelstellingen van het programma

 • Bied studenten geavanceerde theoretische en onderzoekskennis in het veld.
 • Geef studenten de mogelijkheid om kennis van voedselwetenschap te integreren en toe te passen op echte problemen in voedselsystemen, componenten, producten en processen.
 • Produceer hoogopgeleide afgestudeerden die kunnen voldoen aan de leiderschapsbehoeften van nationale en internationale professionele carrières.
 • Ontwikkel goed voorbereide afgestudeerden om onderzoeksleiders en innovators op het gebied van voedselwetenschap te worden.

Programma leerresultaten

Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:

 • Bespreek geavanceerde concepten, theorieën en opkomende methoden voor voedselwetenschap.
 • Pas kernkennis van voedingswetenschap toe om problemen te identificeren en oplossingen in het veld voor te stellen.
 • Ontwerp en verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voedselwetenschap en gebruik kwantitatieve methoden om resultaten te analyseren.
 • Communiceer wetenschappelijke en technische kennis in schriftelijke en mondelinge vormen aan verschillende doelgroepen.
 • Aantoonbare kennis van hedendaagse voedingswetenschappen, ethiek en professionele verantwoordelijkheid.

Graad Vereisten

Vereiste kredieturen: minimaal 30 uur

Food Science

Vereiste cursussen (15 uur) Krediet uren
COSC501 Onderzoeksmethoden 1
COSC502 Ethiek van wetenschappelijk onderzoek 1
FDSC605 Graduate Seminar 1 - 3
FDSC610 Geavanceerde voedselchemie - 1 2
FDSC622 Geavanceerde voedselanalyse - I 2
FDSC633 Geavanceerde voedselverwerking I 3
FDSC640 Geavanceerde voedselmicrobiologie - I 3
STAT503 Toegepaste statistieken 2
Keuzevakken - 6 CH voor scriptie en 12 CH voor niet-scriptie (12 uur) Krediet uren
FDSC611 Voedingsfysica 2
FDSC615 Geavanceerde houdbaarheid van opgeslagen voedingsmiddelen 3
FDSC630 Geavanceerde voedseltechnologieën 3
FDSC631 Enzymen Technologie en Fermentatie 3
FDSC650 Voedselinspectie 2
FDSC651 Geavanceerde voedselwetten en -regelgeving 2
FDSC660 Nieuwe en functionele voedingsmiddelen 3
FDSC691 Speciale onderwerpen in de voedingswetenschap 2
Project of scriptie (9 uur) Krediet uren
FDSC695 Afstudeeronderzoeksproject 1 3
FDSC699 Onderzoeksthese 2 9
1: Voor niet-scriptie optie
2: Voor scriptieoptie

Toelatingseisen

 • Een bachelordiploma of een equivalent daarvan van een geaccrediteerde universiteit erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE;
 • Een cumulatief Grade Point Average (GPA) van 3,0 op een schaal van 4.0 of gelijkwaardig in alle niet-gegradueerde werken.
 • Een score van minimaal 6,0 op het IELTS Academisch examen of gelijkwaardig.
 • Deze testscore moet minder dan twee jaar oud zijn op het moment van aanmelding, met de volgende uitzonderingen:

Voorwaardelijke acceptatie

Een kandidaat met een bachelordiploma erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek van de VAE kan voorwaardelijke toelating tot de masteropleiding worden verleend in slechts één van de volgende gevallen:

Een kandidaat met een IELTS-score van 5,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating voldoen aan de volgende vereisten of moet worden ontslagen:

 1. Moet een minimale IELTS-score van 6,0 behalen, of het equivalent ervan, tegen het einde van het eerste semester van de student;
 2. Kan maximaal zes (6) credits per uur in het eerste semester opnemen, exclusief intensieve cursussen Engels;
 3. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Een aanvrager met een niet-gegradueerde cumulatieve GPA van minder dan 3,0 maar gelijk of hoger dan 2,5 of het equivalent daarvan. Een dergelijke student moet tijdens de periode van voorwaardelijke toelating aan de volgende eisen voldoen of moet worden ontslagen:

 1. Mag maximaal negen (9) credits uren in het eerste semester van de studie;
 2. Moet een algemene GPA van 3,0 op een schaal van 4,0 bereiken in de eerste 9 credit-uren van credit-dragende cursussen die in de masteropleiding zijn gevolgd.

Merit Fellowship Award

Van de Merit Award wordt verwacht dat studenten hoge academische kwalificaties hebben en hun academische succes behouden aan de VAEU. De Merit Fellowship Award biedt een financiële ondersteuning in de vorm van gedeeltelijke vrijstelling van collegegeld aan gekwalificeerde studenten. Studenten in STEM en strategische gebieden van het land (hernieuwbare energie, transport, gezondheid, watervoorraden, technologie, ruimte) hebben voorrang.

In aanmerking komen voor studenten:

 • Heb een uitstekende academische reputatie (GPA ≥ 3.6 / 4.0).
 • Handhaaf een GPA ≥3.6 / 4.0 tijdens het onderzoek aan de VAEU.
 • Geen andere financiële sponsoring of toekenning hebben.

Voordelen:

 • 50% korting op het collegegeld.

Looptijd:

 • Geldig tot het moment van afstuderen zolang de student zich houdt aan de Voorwaarden om in aanmerking te komen voor studenten.

Meer informatie

Handige links

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions ... Lees meer

The United Arab Emirates University (UAEU) is a comprehensive, research-intensive university enrolling approximately 13,900 students, with more than 900 faculty and 65,000 alumni holding key positions in government, industry, commerce, and all business areas throughout the region. Lees Minder
Abu Dhabi , Al Ain , Dubai + 2 Meer Minder